Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Test: Sac de dormit Zulu Talas

Sacul de dormit pentru trei sezoane de la marca Zulu, pe care îl veți folosi din primăvară până în toamnă, a fost testat în Tatra de călătorul Andrej Urbanec.


Cuprins

Lungimea sacului de dormit este unul dintre cei mai importanți parametri la alegerea acestuia. Dacă te strânge sacul de dormit, picioarele tale vor comprima căptușeala izolatoare și îți va fi rece. Același lucru se aplică dacă aveți mult spațiu în sacul de dormit și trebuie să încălziți spațiu suplimentar inutil.

Nu există un astfel de pericol cu sacul de dormit Zulu Talas, producătorul îl oferă în trei lungimi. Puteți alege între 175 cm, 185 cm și 195 cm.

 

Despre autor

 

Andrej Urbanec

Andrej Urbanec s-a îndrăgostit de excursiile în natură de mic copil. Călătoria a devenit treptat pasiunea sa de-a lungul vieții. A locuit în Noua Zeelandă și Canada, unde a vizitat Munții Stâncoși și parcurile naționale. În America de Sud,a traversat Machu Picchu, a urcat pe Huayna Potosi în Bolivia și a mărșăluit prin pădure câteva zile până la „Orașul pierdut” din nordul Columbiei.

 

Caracteristici

 

Titlu:

 

Talas 175 cm / Talas 185 cm / Talas 195 cm

Producător: Zulu
Talas Talas
Potrivit pentru:  Bărbați/Femei
Fermoar: Stânga/Dreapta
Greutate(175 cm / 185 cm / 195 cm): 1,61 kg / 1,72 kg / 1,83 kg
Temperatura confortabilă: -3 °C

Temperatura limită:

-10 °C
Temperatura extremă: -19 °C
Croială: Mumie
Umplutură: 300 g/m² fibre goale
Tip umplutură: Fibre goale
Material exterior: Polieste
Material căptușeală: Poliester Silk Touch
Posibilitate unire: Ano
Înălțimea staturii (până la): 175 cm / 185 cm / 195 cm
Lățimea la picioare: 55 cm
Lățimea la umeri: 70 cm

 

 • utilizabil din primăvară până în toamnă
 • căptușeală din poliester Silk Touch
 • glugă detașabilă, de formă anatomică
 • fermoar bidirecțional cu dispozitiv de siguranță împotriva deschiderii
 • cheie la fermoar cu siguranță și acoperită
 • posibilitatea de a cupla doi saci de dormit cu fermoare pe părți opuse
 • carcasă exterioară realizată prin tehnica Ripstop

 

Parametrii

Sacul de dormit Zulu Talas este un sac de dormit mumie pentru trei sezoane, cu o umplutură de fibră goală. Umplutura izolantă de 300g / m² și temperatura confortabilă de -3 ° C îl fac un partener ideal pentru munți din primăvară până în toamnă. Greutatea mai mare de 1.830 g și dimensiunile mai mari - 27x38 cm sunt compensate de prețul favorabil și confortul pe care îl oferă.

Acest sac de dormit este destinat în primul rând acelor călători care au loc în rucsac și preferă o opțiune mai ieftină la limite de temperatură decente.

 

Fibră goală

Dacă vă gândiți să cumpărați un sac de dormit, prioritatea pentru dvs. este prețul și nu vă așteptați la utilizarea acestuia în condiții mai solicitante, ajungeți la un sac de dormit din fibră goală.

Sacul de dormit din fibră goală este cea mai ieftină variantă, dar în același timp cea mai voluminoasă și cea mai grea, iar durata de viață a acestuia poate fi puțin mai scurtă decât cea a microfibrei și a penelor.

Saci de dormit cu fibră >>>

 

Detalii și gadgeturi

Fiecare iubitor de camping la munte va aprecia suficient spațiu în sacul de dormit, un buzunar interior pentru documente și un telefon, precum și o glugă cu șnur și un guler.De asemenea,are un fermoar în două direcții, cu un dispozitiv de siguranță împotriva deschiderii. Deși sacul de dormit nu are curele antiderapante moderne, acest lucru poate fi rezolvat cu saltea aniderapantă. Desigur, sacul de dormit are și un capac de compresie pentru ambalare mai economică și bucle în partea de jos pentru agățare și o mai bună depozitare. Aventurierii care călătoresc în perechi se vor bucura cu siguranță de oportunitatea de a combina 2 saci de dormit într-unul.

   

 

Un alt partener de încredere Termosul Zulu Outdoor Flask 0,5l?

De când am schimbat profesiile, un termos cu ceai sau cafea a devenit o parte integrantă a echipamentului meu de „muncă”. Nu-mi pot imagina ziua fără ea.

>>> Citește mai departe <<<

 

Materiale și întreținere

Avantajul acestui sac de dormit este cu siguranță materialul exterior Ripstop pentru o rezistență mai mare la rupere. Fibrele sintetice nu sunt la fel de sensibile la umiditate ca un sac de dormit cu pene, ceea ce permite utilizarea sa chiar și într-un mediu umed, fără a fi necesară uscarea imediată. Curățarea sacului de dormit după întoarcerea de la munte este, de asemenea, puțin mai ușoară decât la cel cu pene.

 

Testare

Am luat cu mine sacul de dormit Zulu Talas în decembrie pentru o excursie în Tatra, unde l-am folosit în timpul expediției de pe Roháče. Peste noapte la -1 ° C a fost complet confortabil. Cu lenjerie termică și șosete, temperatura din sacul de dormit a fost plăcută, Zulu Talas mi-a oferit confort și spațiu pentru un somn netulburat. Apreciez și umplutura gulerului și a glugii, precum și posibilitatea de a-le scoate , datorită căruia corpul este bine izolat și nu există pierderi de căldură.

Atunci când alegeți un sac de dormit adecvat, asigurați-vă că acordați atenție dimensiunilor potrivite. Zulu Talas este disponibil în mai multe lungimi diferite. La înălțimea mea de 182 cm, am testat modelul pentru o siluetă mai înaltă și datorită spațiului gol am simțit un pic frig la picioare. De asemenea, mi-a fost puțin dor de buclele de pe capacul de compresie, ceea ce ar face mai ușoară extragerea și introducerea sacului de dormit.

 

Recenzii: 80 %

+

 • preț scăzut
 • buzunar intern pentru acte
 • glugă ajustabilă și guler
 • fermoar cu două direcții și siguranță
 • rezistență mai mare a fibrei goale la umiditate
 • material Ripstop pentru o durabilitate mai mare

-

 • greutate mai mare
 • dimensiuni mari
 • mai dificil de extras și de inserat în pachetul de compresie

 

Concluzii

Recomand sacul de dormit Zulu Talas oricui caută un sac de dormit cald, durabil și cu întreținere redusă la un nivel de preț mai mic. În ciuda greutății puțin mai mari, aștept cu nerăbdare să-l iau pe noul meu tovarăș de călătorie într-o altă aventură montană.

 

Link-uri utile

 

Autor: Andrej Urbanec

Imagini: archív autora

TEST: Ochelari de soare Uvex Sport Style 231 2.0

Testarea produselor

David Svoboda a testat o pereche de ochelari de protecție Uvex în timpul călătoriilor sale lungi cu bicicleta. Merită să investești în ei?

TEST: Merrell Moab

Testarea produselor

Astăzi, în secțiunea noastră de testare, vom pune la încercare încălțămintea de trekking Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testarea produselor

Kamča, cea care a făcut testul, a parcurs mii de kilometri cu generația anterioară de rucsacuri Tempest. Așa că i-am dat unul din noua generație III pentru a-l testa, astfel încât să poată compara rucsacurile. Se ridică la așteptări noua generație a legendarelor rucsacuri?

Selectăm pentru dvs.

Sac de dormit Zulu Talas 175

320 Lei (31.59 %) 219 Lei

Comparare

Sac de dormit Zulu Talas 185

320 Lei (31.59 %) 219 Lei

Comparare

Sac de dormit Zulu Talas 195

320 Lei (31.59 %) 219 Lei

Comparare

460 Lei (39.1 %) 280 Lei

Comparare

478 Lei (43.1 %) 272 Lei

Comparare

Sac de dormit pentru femei Loap Nauru L

240 Lei (41.62 %) 140 Lei

Comparare

1 144 Lei (3.5 %) 1 104 Lei

Comparare