Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Sac de dormit Warg Microlite 1000

 

Cuprins

 

Caracteristici


Nume:

Microlite 1000

Producător:

Warg

Greutate: 1,1 kg
Material interior Nailon
Material exterior Nailon Ripstop
Temperatură de confort 7 °C
Temperatură limită 2 °C
Temperatură extremă  -13 °C
Croială mumie

 

 • folie termoizolatoare RefleXtherm 
 • rezistență mecanică sporită
 • formă anatomică în zona picioarelor (footbox)
 • buzunar din plasă pentru mărunțișuri
 • husă compresivă
 • cursorul fermoarului este dotat cu protecție Antibite împotriva blocării 

 

Material:

Sacul de dormit WARG Microlite vă va impresiona de la prima vedere datorită materialului din care este confecționat. Folia termoizolatoare RefleXtherm oferă o tentă ”extraterestră”.

Am avut îndoieli în legătură cu dormitul în folie, deoarece mi-am imaginat că va fi neplăcută, dură și va face zgomot. În realitate, materialul este plăcut la atingere, moale și nu este similar cu o folie. Nu face zgomot. În plus, datorită perforațiilor este respirabil și elimină optim umezeala. Nu vă faceți griji, dimineața vă veți trezi fresh. Utilizarea foliei ca strat interior este o soluție interesantă pentru a reduce greutatea și în același timp pentru a oferi confort termic sporit.

Și partea exterioară a sacului de dormit este plăcută la atingere. Deși nu mi-a inspirat încredere la prima vedere, nu a existat nicio deteriorare mecanică pe parcursul întregului test, iar materialul pare intact. Este vorba despre Nailon 70 D 230T cu finisaj ripstop și rezistență sporită.


Logo decorativ și folie termoizolatoare la interior

În ceea ce privește izolarea, întregul sac de dormit este umplut cu microfibră Warmthal, care are rezistență sporită la umiditate în comparație cu puful și, în același timp, garantează confort termic maxim și o dimensiune compactă. Consider că microfibra este o alegere bună pentru călătoriile de vară, când puteți sta fără griji în caz că vă veți uda, iar materialul sacului de dormit necesită mai puțină întreținere decât penele. Deși eu personal prefer penele, greutatea redusă și dimensiunea extrem de compactă a materialelor sintetice este greu de egalat. În cazul nostru, datorită foliei se obține un raport bun între confortul termic și volum/greutate.

 


Interiorul este complet căptușit cu folie termoizolatoare

 

Croială și mărime

Când vine vorba de greutate redusă și dimensiune compactă, croiala tip mumie este alegerea ideală. În plus, în timpul somnului nu trebuie să încălziți inutil un spațiu mare. Pentru înălțimea mea de 162 cm am testat varianta SHORT, care este adecvată pentru persoanele cu înălțime până la 175 cm. Această variantă a fost ideală pentru mine, atât pe lungime cât și pe lățime. Disponibile sunt încă 2 variante de lungime, una pentru persoane cu înălțime până la 195 cm. Varianta LONG este pentru persoane până la 205 cm.


Vizualizare generală

  


Cum se întreține sacul de dormit

Am dedicat deja mai multe articole din secțiunea noastră de sfaturi alegerii unui sac de dormit. Astăzi vă sfătuim cum să întrețineți sacul de dormit, pentru a asigura o durată sporită de viață. 

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Dotări

Pe lângă folia termoizolatoare, sacul de dormit este dotat cu un guler căptușit și ajustabil. Reglarea acestuia se face cu ajutorul unui șnur rotund cu auto-clips, la fel ca și la glugă. Din punctul meu de vedere ajustarea se face destul de greu. De fiecare dată a durat ceva timp până am ajustat sacul de dormit în funcție de necesitate.

Fermoarul principal YKK are cursor dublu, care permite deschiderea din ambele părți (fermoarul nu este plasat până la capătul sacului de dormit, se termină în zona gleznei). Cursorul superior este dotat cu șnur de tragere cu capăt din plastic pentru o prindere eficientă și protecție ”antibite”. Un gadget ideal care împiedică blocarea materialului în fermoar și de asemenea deschiderea nedorită a fermoarului. La interior întregul fermoar este acoperit cu o fantă căptușită.


Fermoar YKK cu cursor dublu și protecție antibite

 

Împachetare 

Husa de compresie este articolul care mă pune pe gânduri. În primul rând, materialul în sine, care este ușor și subțire, motiv pentru care la prima vedere nu oferă încredere. Ceea ce s-a dovedit a fi o presupunere greșită. Compresia este realizată prin tragerea părții superioare peste cealaltă parte a husei cu ajutorul a 4 curele cu catarame din plastic cu 3 dinți. Fixarea părții superioare a durat foarte mult timp deoarece curelele se încurcau. Acest lucru poate fi datorat din cauza neobișnuinței sau neîndemânării mele.


Informații despre husă

 

Temperatura adecvată și utilizare 

Sacul de dormit a fost testat în timpul unei drumeții de toamnă, la temperaturi de confort peste 7 °C, dar și sub 0 °C. Am dormit în cort pe o saltea gonflabilă și pe o saltea într-o cabană unde nu s-a făcut focul. Sacul de dormit poate fi utilizat vara (sau în primăverile/toamnele blânde) sub o prelată / tendă etc. Umezeala care s-a condensat în timp ce dormeam în cort s-a uscat destul de repede, motiv pentru care cred că face față rouăi de dimineață.

În jur de 7-10 °C am fost îmbrăcată cu șosete călduroase, colanți merino și tricou cu mânecă lungă, iar la temperaturi mai scăzute am adăugat un hanorac. Unele seri am purtat căciulă deoarece gluga nu este căptușită la interior cu folie termoizolatoare. Nu știu dacă am avut o reacție placebo, însă am avut senzație că îmi este rece în ea. În plus, îmi place să dorm cu capul înafara sacului de dormit, lucru la care s-a ajuns deoarece gluga mi-a ieșit de pe cap.


Testarea în cort 

 

Evaluare: 

+

 • folie termoizolatoare
 • guler ajustabil la interior
 • fermoar principal YKK cu protecție antibite 
 • formă anatomică în zona picioarelor (footbox)

-

 • fără minusuri

 

Concluzii

Ideea de a utiliza la interior folie termoizolatoare este perfectă. Nu mi s-a întâmplat niciodată ca sacul de dormit să se încălzească atât de repede și să-mi fie atât de cald într-un sac de dormit sintetic subțire. Folia își face bine treaba, iar căldura pe care o emanați rămâne pur și simplu la interior. Materialul interior și exterior al sacului de dormit este plăcut la atingere. Veți aprecia fermoarul YKK de calitate și buzunarul interior pentru mărunțișuri. Cred că intervalele de temperatură menționate corespund realității, iar materialele folosite fac ca sacul de dormit să necesite puțină întreținere. Acest model oferă un raport excelent preț/calitate și pe care l-aș împacheta cu încredere în timpul drumețiilor pe timp de vară.


Sac de dormit WARG Microlite 1000

 

Linkuri utile

 

Autor: Blanka Zajacová

Sursă: arhiva autorului

TEST: Devold Expedition Man Zip Neck

Testarea produselor

Testerul nostru Marcel a mers în munți la Malá Fatra și a luat cu el un pulover pe gât Merino de la Devold pentru a testa dacă oferă ceea ce promite. Citiți mai multe în articolul de astăzi.

TEST: Setul de softshell pentru copii al brandului ZULU

Testarea produselor

Tester Hanka nu este doar colega noastră din departamentul de vânzări, ci și mama a doi copii mici. Ea a fost implicată în testare încă de la primele modele ale colecției softshell pentru copii.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

Selectăm pentru dvs.

440 Lei (44.32 %) 245 Lei

Comparat

Saltea autogonflabilă Husky Frosty 2,5 2023

318 Lei (20.13 %) 254 Lei

Comparat

Sac de dormit tip pătură Outwell Camper

636 Lei (48.27 %) 329 Lei

Comparat

600 Lei (55.83 %) 265 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Alex

260 Lei (41.15 %) 153 Lei

Comparat

Sac de dormit de puf Warg Stark 650

1 260 Lei (43.33 %) 714 Lei

Comparat

860 Lei (48.95 %) 439 Lei

Comparat

Sac de dormit pentru copii Boll Patrol Lite

375 Lei (20.27 %) de la 299 Lei

Comparat