Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Lanterna frontală Petzl Tikka 350 lm

Marca Petzl este un producător de echipamente nu numai pentru alpiniști și speologi. Cum va decurge testarea modelului lor de lanterne frontale Tikka?

 

Cuprins

 

Introducere

Există o multitudine de lanterne frontale pe piață, la diferite prețuri, fiecare dintre ele dispunând de o varietate de gadgeturi. Așadar, alegerea celei potrivite, care să îndeplinească parametrii necesari și care să nu vă rupă portofelul poate fi o adevărată provocare. În cadrul acestei testări am avut ocazia să încerc una care ar putea satisface chiar și pe cel mai pretențios utilizator. Este vorba despre modelul Tikka de la producătorul Petzl. Vă întrebați cum a rezistat la teste și dacă ar fi potrivit pentru dumneavoastră? Haideți să aruncăm împreună o privire!

 

Caracteristici


Nume:

Tikka
Producător: Petzl
Greutate: 94 g
Număr de baterií: 3
Timp de iluminare: 110 hod
Putere iluminare: 350 lm
Interval: 70 m
Mod de clipire: Da
Lumină roșie: Da

 

 • 2x LED 
 • comutator ușor de acționat
 • reflector fosforescent pentru a facilita găsirea lanternei
 • poate fi alimentată cu baterii AAA sau cu baterii reîncărcabile 
 • rezistentă la apă IPX4
 • banda pentru cap poate fi îndepărtată și spălată
 • compatibilă cu bateria reîncărcabilă Core

 

Despre brand

Petzl este o marcă franceză fondată în 1970 de către exploratorul de peșteri omonim Fernand Petzl. În gama lor veți găsi produse de calitate superioară doar pentru speologi sau alpiniști, de la lanterne frontale la echipament complet de escaladă.

Selecția de lanterne frontale de la această marcă este foarte largă. Intenția mea a fost de a alege o lanternă frontală mult mai puternică decât lanterna mea, care deja servea mai mult ca reflector pentru mașini atunci când alergam pe marginea drumului iarna. În cele din urmă, am ales modelul Tikka cu o putere de iluminare de 350 lm. Acest model este unul dintre cele mai puternice lanterne frontale și, în același timp, foarte ușoară și compactă.

 

Despachetarea

Puteți achiziționa lanterna frontală Petzl Tikka în patru culori, și anume galben, verde, albastru sau negru. Împreună cu acesta, în pachetul de hârtie veți găsi trei baterii AAA pentru prima utilizare. Pe acestea le puteți înlocui cu un acumulator Li-ion, care nu este inclus. Desigur, îl puteți comanda separat. În plus, pachetul conține un manual și o husă practică Shell Lt, cu care lanterna frontală poate fi folosită și ca lanternă obișnuită.

 

Cum se comportă pe întuneric

Lanterna frontală este concepută pentru mișcări active de orice fel. Fluxul său luminos maxim este de 350 lm, iluminând împrejurimile până la o distanță de 70 m. Iluminarea poate fi reglată în funcție de necesități, în trei intensități diferite pentru lumina LED albă și două intensități pentru lumina roșie, care oferă și un mod intermitent pentru semnalizare. În funcție de modul de iluminare, se determină și rezistența farului. La cea mai mică intensitate luminoasă, farul vă va rezista până la 110 ore, iar la cea mai mare intensitate poate rezista minimum 2 ore. În timpul testelor, farul și-a dovedit eficacitatea chiar și pe vreme rece

 

Construcția modelului

Lampa frontală este concepută pentru mișcări active de orice fel. Fluxul său luminos maxim este de 350 lm, iluminând împrejurimile până la o distanță de 70 m. Iluminarea poate fi reglată în funcție de necesități, în trei intensități diferite pentru lumina LED albă și două intensități pentru lumina roșie, care oferă și un mod intermitent pentru semnalizare. În funcție de modul de iluminare, se determină și rezistența farului. La cea mai mică intensitate luminoasă, farul vă va rezista până la 110 ore, iar la cea mai mare intensitate poate rezista minimum 2 ore. În timpul testelor, farul și-a dovedit eficacitatea chiar și pe vreme rece

 

Alegerea sursei de alimentare 

Lampa frontală face parte din seria Hybrid Concept, ceea ce înseamnă că poate fi alimentată fie de trei baterii de tip AAA, fie de un acumulator, care nu este inclus și trebuie achiziționat separat. Dacă aveți acces la o sursă de alimentare sau dețineți un powerbank, atunci bateria reîncărcabilă este alegerea ideală.

În cazul călătoriilor lungi fără curent electric, nu există o opțiune mai ușoară decât înlocuirea acumulatorului cu bateriile AAA. În zilele noastre, puteți cumpăra acest tip de baterii aproape de peste tot, dar într-o călătorie mai lungă merită cu siguranță să aveți în rucsac atât un acumulator, cât și baterii. Lanterna frontală are, de asemenea, un indicator al stării de încărcare. Ar trebui să puteți vedea întotdeauna la timp că lanterna frontală "rămâne fără energie".

 

Accesorii importante

Lanterna frontală este echipată cu o lumină fosforescentă. Dacă o puneți deoparte după ce ați oprit-o, acest accesoriu ar trebui să faciliteze găsirea lanternei în întuneric.

 

Evaluare: 90 %

+

 • greutate și compactitate
 • trei intensități de LED-uri albe, două intensități de LED-uri roșii, inclusiv semnal intermitent 
 • cataramă pentru o reglare ușoară și ajustarea direcției luminii 
 • posibilitate de alegere între baterie AAA sau baterie reîncărcabilă cu încărcare prin USB
 • indicator de încărcare a bateriei

-

 • preț ridicat
 • acumulatorul nu este inclus, trebuie să fie achiziționat separat

 

Rezumat final

Lanterna frontală Petzl Tikka mi-a satisfăcut așteptările. Este o lanternă frontală ușoară și compactă, pe care o apreciez pentru toate activitățile sportive. Găsesc un mare avantaj în catarama reglabilă, datorită căreia direcția luminii poate fi ajustată ușor și rapid de la aproape, la distanță, etc.

Luminozitatea și rezistența sunt suficiente. Cu un indicator de nivel al bateriei și posibilitatea de a înlocui acumulatorul cu baterii obișnuite, îndrăznesc să spun că nu vă va dezamăgi niciodată.

 

     Profilul tester-ului

Kamila Zelinková

Kamila este originară din Podkrkonoší, are muntele în sânge și îi place să-și petreacă fiecare moment liber pe munte. Cea mai mare parte a timpului ei este dedicată alergării și drumețiilor. Iarna merge la schi în străinătate pentru a se bucura de zăpadă. Când nu mai este zăpadă, ea merge în munți pentru a escalada vârfuri, de preferință în combinație cu via ferrata. 

Link-uri utile

 

Autor: Kamila Zelinková 

Sursa: archiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

Lanternă frontală Petzl Tikka

204 Lei (9.8 %) de la 184 Lei

Comparat

36 Lei (39.33 %) 22 Lei

Comparat

Lanternă frontală Fenix HL16

160 Lei

Comparat

166 Lei (44.4 %) 92 Lei

Comparat

66 Lei (29.8 %) 46 Lei

Comparat

Lanternă frontală Ferrino Blitz

88 Lei (26.14 %) 65 Lei

Comparat

266 Lei (31.58 %) de la 182 Lei

Comparat

530 Lei (28.3 %) 380 Lei

Comparat