Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Devold Expedition Man Zip Neck

Testerul nostru Marcel a mers în munți la Malá Fatra și a luat cu el un pulover pe gât Merino de la Devold pentru a testa dacă oferă ceea ce promite. Citiți mai multe în articolul de astăzi.

 

Cuprins

 

Introducere 

Puloverul pe gât de la brandul norvegian Devold este cea de-a doua piesă din colecția Expedition. Devold este o garanție a calității, pe care am mai văzut-o și în trecut, când am testat un tricou din aceeași colecție. Este un brand premium care i-a îmbrăcat și pe legendarii exploratori polari norvegieni Nansen și Amundsen, cu o tradiție de peste 150 de ani.

 

Caracteristici


Produs:

Expedition Man Zip Neck
Producător: Devold
Potrivit: Bărbați și varianta de damă
Material: Merino vlna / Polyamid
Tipul: Hybrid / Syntetic
Gramaj material: 235 g

 

 • mânecile extinse protejează în siguranță încheieturile mâinilor și palmele
 • manșetele duble asigură stabilitatea formei
 • testate în expediții polare
 • cusăturile plate elimină abraziunea pielii
 • fermoar scurt pentru aerisirea ușoară a excesului de căldură
 • spatele prelungit protejează șoldurile

 

Material și croi

S-ar putea să credeți că este o nebunie să plătiți 500 de lei pentru ”o bluză” din Merino. Dar... Acest pulover aparent obișnuit va ține ani de zile și, datorită materialelor de calitate, care se așează confortabil ,iar pe piele îl veți îndrăgi rapid. În comparație cu alte mărci mai ieftine, nu mucegăiește la o utilizare intensă și arată bine după o spălare corespunzătoare, chiar și după o purtare frecventă și prelungită. Este un material mai gros, cu o greutate de 235 g/m2.

Materialul este caracterizat de o construcție în două straturi. Stratul inferior din merino elimină umezeala, în timp ce stratul exterior este completat de 10% poliamidă, care previne uzura mecanică și crește durabilitatea. Lâna merino izolează în mod natural, încălzește, este respirabilă și, mai presus de toate, nu miroase. Puloverul poate fi astfel purtat mai multe zile la rând fără a fi spălat. Am testat aceste caracteristici în mai multe drumeții de patru zile

 

Gulerul este foarte lung și poate fi reglat în trei moduri. Fie îl puteți desface până la mijlocul pieptului, fie îl puteți închide cu fermoar până la nivelul nasului, fie puteți plia gulerul pentru a acoperi doar gâtul. Puteți vedea aceste opțiuni de purtare în următoarele fotografii de la test..

Mânecile sunt puțin mai lungi pentru a proteja încheieturile și palmele. Spatele este mai lung pentru a proteja șoldurile și spatele. Cusăturile plate elimină iritațiile pielii, astfel încât puloverul cu guler înalt este foarte confortabil de purtat. Nu deranjează și nu irită niciunde. Mi-ar plăcea să dorm în el. Voi călători în Patagonia în următoarele zile, iar la temperaturi mai scăzute îl voi folosi noaptea datorită proprietăților sale.

  


Merino

Lâna Merino provine dintr-o rasă de oi care a fost crescută în regiunile muntoase din Spania în secolul al XVIII-lea. Este folosită pentru a face șosete de înaltă tehnologie, căciuli și lenjerie de corp funcțională.

>>> Detalii <<<

 

Experiența testării

Puloverul este conceput pentru condiții extreme, ca strat de bază. Când am făcut skialping în Malá Fatra m-am simțit foarte bine la temperaturi ușor sub zero, adică nici cald, nici frig. Cu siguranță nu recomand purtarea unui pulover cu guler înalt atunci când stați în interior pentru perioade lungi de timp sau când faceți plimbăriîn oraș. Ți-ar fi incredibil de cald. Scriu acest lucru în recenzie în principal pentru că puloverul este foarte frumos și confortabil și cineva ar putea fi tentat să îl folosească pentru altceva decât pentru drumeții și sporturi în aer liber.

 

Tricoul ar trebui să servească drept strat de bază, dar în timpul testelor i-am găsit și alte utilizări. Îl iau cu mine în drumeții și în Patagonia în locul unui hanorac. Un tricou merino mai subțire ca strat de bază, acest pulover cu guler înalt în loc de hanorac și o vestă de puf peste acesta. Pot supraviețui fără probleme la temperaturi sub zero grade Celsius. Și nu doar la urcarea pe deal, ci și la întoarcere.

De asemenea, am verificat durabilitatea materialului. Marginile schiurilor mele, care erau atașate de rucsac, au frecat mânecile timp de o oră bună. Când mi-am dat seama de acest lucru, am fost convins că voi găsi câteva abraziuni. Nu s-a întâmplat așa ceva și nu am găsit niciun semn de deteriorare.

 

Evaluare: 98 %

+

 • Calitatea materialului
 • Căldura și eliminarea transpirației
 • Design atractiv 
 • O croială care se potrivește bine
 • Gamă largă de aplicații, nu numai ca prim strat
 • produs in EU

-

 • Merino mai gros se usucă mai mult timp
 • Prețul

 

Concluzii

O piesă de calitate care nu ar trebui să lipsească din garderoba oricărui drumeț care iubește drumețiile de iarnă sau schiatul și schi alpinismul. Prețul de achiziție este mai mare, dar trebuie menționat că pentru o asemenea calitate se plătește. Trebuie spus că mărci similare premium cu același preț sunt fabricate în China, dar Devold a rămas în UE și are o fabrică în Lituania. Un mareplus după părerea mea.

 

Linkuri utile

 

Autor: Marcel Fronko

Surrse: arhiva autorului

TEST: Setul de softshell pentru copii al brandului ZULU

Testarea produselor

Tester Hanka nu este doar colega noastră din departamentul de vânzări, ci și mama a doi copii mici. Ea a fost implicată în testare încă de la primele modele ale colecției softshell pentru copii.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

Selectăm pentru dvs.

590 Lei (28.64 %) 421 Lei

Comparat

Căciulă copii Kama B90

173 Lei (38.15 %) 107 Lei

Comparat

Căciulă de iarnă Sherpa Beanie Mono

71 Lei (35.21 %) de la 46 Lei

Comparat

Căciulă cu lanternă frontală Extol Light

57 Lei (14.04 %) de la 49 Lei

Comparat

100 Lei (51 %) 49 Lei

Comparat

Căciulă de iarnă Sherpa Serena

102 Lei (36.27 %) de la 65 Lei

Comparat

230 Lei (33.86 %) de la 152 Lei

Comparat

Șosete 3/4 Lasting SLJ

86 Lei (40.7 %) 51 Lei

Comparat