Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Cortul ultra-ușor Warg Lightrek 2

Minimalismul este tendința ultimilor ani. Cortul ultraușor de la Warg cântărește 1,45 kg, iar calitatea sa a fost testată de testerul nostru Kamča.

 

Cuprins

 

Introducere

Plecați în curând într-o drumeție și vă gândiți să cumpărați un cort nou pentru a economisi greutate și spațiu în rucsac? În același timp, trebuie să fie suficient de mare pentru tine și partenerul tău? Am avut ocazia să testez unul care oferă un compromis între greutate și dimensiuni. Cum s-a prezentat Lightrek 2 de la Warg și dacă este alegerea potrivită pentru tine? Poți afla câteva rânduri mai jos.

 

Caracteristici


Brandul:

Warg
Greutatea: 1,45 kg
Nr. persoane: 2 persoane
Tipul cortului: turistic / ultraușor
Tipul construcției: cupolă
Material construcție cort: dural
Material folie sol: polyester
Material tendă: nylon
Dimensiuni cort: 270 x 320 x 120
Dimensiuni dormitor: 215 x 115 x 105

 

 • cort dublu ultralight
 • greutate doar 1450 g
 • posibilitatea de a construi doar un tropico sau doar un dormitor
 • tendă din nylon cu tratament ripstop
 • sistem de ventilare
 • ambalaj de compresie cu tratament DWR
 • 8 șnururi de ancorare
 • inclus: 16x cuie din duraluminiu ușor
 • trebuie să fie construit pe bețe de trekking sau pe bețe de cort (nu sunt incluse)

 

Despre brand

Warg își concentrează producția pe echipamente pentru aventurierii cărora le place să petreacă timp în munți și în natură. Pe lângă corturi, brandul oferă, de asemenea, echipamente outdoor de calitate la prețuri accesibile - de la ustensile de gătit, arzătoare, saci de dormit, saltele și geci de puf până la rucsacuri și bețe de trekking. În special sacii de dormit din puf sunt o surpriză plăcută în ceea ce privește raportul preț/performanță.

Marca este relativ tânără, dar se dezvoltă în mod dinamic. Odată cu aceasta, gama sa de produse se extinde pentru a include o gamă suplimentară de produse de calitate.

 

De ce Warg Lightrek 2?

Warg Lightrek 2 l-am ales pentru că eram în căutarea unui cort ultraușor și compact pentru două persoane - pentru drumeții "ușoare" și pentru drumeții pe distanțe lungi. Unul care să aibă o construcție simplă, cu posibilitatea de a-l monta pe bețe, fără a fi nevoie să car bețe de cort, care sunt adesea voluminoase într-un rucsac.

 

Prima impresie

Cortul este învelit într-o husă ușoară care are un tratament DWR pentru a preveni pătrunderea umezelii. La prima vedere, husa nu pare mică, dar poate fi strânsă cu două curele cusute, care facilitează, de asemenea, fixarea cortului în afara rucsacului. Ambalajul este finalizat cu un cordon de strângere. Un design mai potrivit în acest caz ar fi un roll top, în care cortul ar putea fi comprimat mai ușor. În pachet sunt incluse o prelată/tendă, plasă de țânțari/dormitor, 16 bucăți cuie ușoare din duraluminiu în formă de "Y" și o mulțime de șnururi pentru a ancora cortul. Există o mulțime de bucle cusute pe cort pentru variabilitatea de ancorare , astfel încât chiar și acest design simplu ar trebui să reziste la vânturi mai puternice.

 

Construcția cortului

Nu veți găsi bețe de cort în pachet, așa cum se întâmplă de obicei cu majoritatea corturilor. Lightrek 2 este conceput pentru a fi construit pe bețe de trekking. Consider că această variabilitate a designului este un mare avantaj. Întotdeauna port bețele cu mine în drumețiile mai mari - îmi protejează genunchii pe dealuri, atunci când port o încărcătură mai grea în spate, și sunt un sprijin excelent pe potecile alunecoase și accidentate atunci când alerg. Așadar, prin înlocuirea bețelor de cort cu bețe de trekking, mai economisesc câteva grame în rucsac

Dacă preferați să mergeți fără bețe sau dacă, din anumite motive, nu doriți să le luați cu dumneavoastră, puteți cumpăra două bețe de cort ușoare și simple, concepute doar pentru montarea unei prelate. Procesul de construcție este similar cu cel cu bețele de trekking.

 

Cortul poate fi montat în trei moduri diferite, în funcție de utilizare. Întotdeauna începeți prin a construi prelata exterioară/tenda în locul în care bățul se atașează la centrul secțiunii de intrare. Apoi trebuie să ancorați cortul în mod corespunzător pe o parte cu ajutorul cuielor. Repetați același lucru pe cealaltă parte. Este mai bine să îl construiți în doi, dar îl puteți construi și singur . O tendă construită în acest fel poate servi ca un adăpost complet pentru dormit și protecție împotriva ploii..

Dacă vă amplasați cortul pe o pajiște umedă sau în apropierea apei, unde există riscul nenumăratelor înțepături de țânțari, este o idee bună să despachetați și plasa de țânțari / dormitorul interior. Aceasta se prinde pur și simplu în interiorul prelatei, pe buclele pregătite. Lightrek 2 acționează apoi ca un cort cu două straturi.

În cazul în care vă așteptați la o noapte senină sub stele și nu le puteți vedea prin prelată, se poate construi doar plasă de țânțari/dormitorul. Acesta vă va proteja de insecte și de ușoara rouă de dimineață, dar vă puteți bucura de cerul înstelat :)

 

Cort mic atunci când este împachetat, spațios atunci când este ridicat

Un parametru important al fiecărui cort este spațiul interior. Lightrek 2, așa cum sugerează și numele, este conceput pentru două persoane. Din experiența proprie pot confirma că poate găzdui confortabil două persoane, chiar dacă acestea sunt de statură mai mare și au saltele gonflabile. Dimensiunile cortului pot fi găsite în specificațiile de mai sus.

Plasa de țânțari respectă dimensiunile prelatei/tendei, astfel încât nu reduce semnificativ spațiul. Un rucsac mai mare, de 60 de litri, poate încăpea în hol. Vestibulul nu are o căptușeală cusută, dar pentru mine a funcționat bine să pun rucsacul în copertina de ploaie. Plouă sau îl clătesc în timpul zilei și rucsacul rămâne curat. În același timp, nu există riscul ca apa să intre în dormitor prin cusăturile căptușelii.

 

Singurul lucru care mi-a lipsit ca parte a cortului este o podeaua sub dormitorul propriu-zis pentru a-l proteja de abraziunile provocate de pietre și crengi. Acest lucru poate fi ușor de rezolvat prin cumpărarea unei folii de sol, cum ar fi Tyvek DuPont, care funcționează ca o alternativă la podeaua de sub salteaua de mașină sau cort. În rândul drumeților, aceasta este cunoscută în special pentru greutatea sa redusă, impermeabilitatea și prețul accesibil. Pe scurt, poate fi găsită la un preț mic și va completa pe deplin cortul.

 

Accesorii

Prelata are destule bucle cusute pe exterior pentru a atașa frânghiile și pentru a închide cortul în toate direcțiile. Ceea ce apreciez sunt frânghiile foarte lungi care sunt reglabile. Astfel, acestea au o rază de acțiune suficientă pentru a bate cuiele în locul potrivit. În pachet veți găsi 16 bucăți de cuie ușoare din duraluminiu în formă de "Y". Veți avea nevoie de cel puțin 6 dintre ele pentru a vă construi cortul.

Plasa de țânțari interioară are un fermoar bidirecțional. Există două buzunare cusute la fiecare intrare, care sunt excelente pentru a pune deoparte lucrurile pe care trebuie să le aveți la îndemână noaptea sau dimineața după ce vă treziți.

Așa cum am menționat mai sus, cortul este conceput pentru a fi ridicat pe bețe. Pentru fixarea acestora există un ochi în partea superioară a tendei, inclusiv o cataramă pentru tensionarea plasei de țânțari. În partea de jos există o bandă elastică pentru strângere. Datorită acestui lucru, bățul rămâne ancorat în același loc, fără posibilitatea de a se prăbuși chiar și cu cortul :).

 

Un alt avantaj este reprezentat de cele două intrări. Dacă este cald în cort, puteți să deschideți confortabil intrarea sau să luați aer fără să treziți pe nimeni. Prelata are, de asemenea, deschideri de aerisire acoperite la fiecare intrare.

 

Material și rezistență

Prelata este fabricată din nailon cu un strat de silicon pe ambele fețe, ceea ce o face mai rezistentă la abraziune și mai ușoară decât poliesterul. Coloana de apă a prelatei este de 3.000 mm. Marele avantaj este neabsorbția și impermeabilitatea excelentă. Cusăturile sunt cusute cu un fir special care crește în volum în caz de umiditate și umple zona de perforare împotriva pătrunderii apei, astfel încât nu este nevoie de siliconare suplimentară a cusăturilor. Deși acest lucru este, de asemenea, o variantă de protecție.

Folia pentru dormitoare are un strat de poliuretan și are o rezistență de 10.000 mm. Totul, inclusiv cuiele din duraluminiu, sunt ambalate într-un pachet compact cu un tratament DWR împotriva umezelii

 

Evaluarea: 97 %

+

 • Greutate redusă (ultralight)
 • Spațios
 • Construcție pe bețele de trekking
 • Variabilitate de utilizare - doar plasă de țânțari, doar prelată sau cort complet cu două straturi
 • Două intrări
 • Buzunare laterale de depozitare
 • Sistem de aerisire

-

 • Folia de sol a cortului nu este inclusă

 

Concluzii

Cortul cu greutatea sa totală de 1450 de grame și materialele folosite se situează în clasa superioară a corturilor ultraușoare concepute pentru două persoane. În cazul în care trebuie să luați doar partea de sus, adică prelata cu cuiele pentru fixare, ajungeți sub 800 de grame, ceea ce nu este deloc rău doar pentru protecția împotriva ploii.

Cortul este ridicat doar pe bețe de trekking și nu este nevoie de bețe de cort suplimentare pentru fixare. Construcția este suficient de stabilă și, datorită numeroaselor frânghii și cuielor din duraluminiu, poate fi bine protejat și împotriva rafalelor de vânt.

Există pe piață corturi similare din această categorie de la producătorii chinezi. Acesta, după părerea mea, îi întrece în ceea ce privește calitatea materialelor folosite. 

Cortul este conceput pentru toți aventurierii cărora le place să meargă în drumeții "ușoare" și "grele", unde se apreciază compactitatea, variabilitatea și greutatea redusă, toate la un preț rezonabil.

 

 

Link-uri utile

 

Autor: Kamila Zelinková 

Surse: arhiva autorului

TEST: Devold Expedition Man Zip Neck

Testarea produselor

Testerul nostru Marcel a mers în munți la Malá Fatra și a luat cu el un pulover pe gât Merino de la Devold pentru a testa dacă oferă ceea ce promite. Citiți mai multe în articolul de astăzi.

TEST: Setul de softshell pentru copii al brandului ZULU

Testarea produselor

Tester Hanka nu este doar colega noastră din departamentul de vânzări, ci și mama a doi copii mici. Ea a fost implicată în testare încă de la primele modele ale colecției softshell pentru copii.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

Selectăm pentru dvs.

217 Lei (33.18 %) 145 Lei

Comparat

440 Lei (31.36 %) 302 Lei

Comparat

1 600 Lei (61.75 %) 612 Lei

Comparat

480 Lei (20 %) 384 Lei

Comparat

638 Lei (52.04 %) 306 Lei

Comparat

1 398 Lei (28.54 %) 999 Lei

Comparat

180 Lei (37.78 %) 112 Lei

Comparat

500 Lei (34.8 %) 326 Lei

Comparat