Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Bicicleta fără pedale Yedoo TooToo

Am testat una dintre cele mai populare biciclete fără pedale pentru copii  - Yedoo TooToo. Care sunt caracteristicile sale cheie? Cum se situează în ceea ce privește siguranța și la ce vârstă poate fi folosită? Toate acestea le aflați în testul nostru.

 

Cuprins

Bicicleta fără pedale Yedoo TooToo are o mulțime de detalii bine gândite, cum ar fi un opritor anti-învârtire pentru ghidon , o șa anatomică, ghidon cu capetele ranforsate pentru siguranță maximă și o frână funcțională cu o manetă de frână excelent orientată pentru juniori .

Caracteristici

 

Denumire:

 

TooToo

Producător: Yedoo
Greutate: 3700 g
Culoare: albă / portocaliu / roz/verde / verde deschis 

 

 • sigur și ușor pentru copii de la 1,5 ani (85 cm înălțime) până la 5 ani
 • ușor de manevrat, transportat și depozitat
 • greutate 3,7 kg
 • roțile de 12"/12" cu anvelope gonflabile se descurcă în siguranță pe orice teren
 • șaua cu formă specială nu împiedică mișcarea picioarelor copiilor, este, de asemenea, confortabilă și moale.
 • șa fixată în cadru
 • frâne cu maneta din aluminiu
 • ghidon cu mânere de formă ergonomică cu o suprafață plăcută se potrivesc bine în mână
 • capetele extinse și întărite protejează mâinile copiilor în caz de cădere
 • ghidon ușor, robust și reglabil pe înălțime
 • puncte reflectorizante pe ambele pneuri și "ochi" reflectorizanți
 • livrată neasamblată într-o cutie

Caracteristici

 

Construcția

Bicicletă fără pedale Yedoo TooToo este livrat neasamblat într-o cutie. Dar nu este nevoie să vă faceți griji. Trebuie doar să glisați ghidonul în furcă, tija de șa în cadru, să puneți roțile la locul lor și să strângeți cu grijă toate șuruburile. Asamblarea se poate face în 10 minute cu o singură cheie imbus.

 

Testarea

Am fost surprins de viteza cu care testerul (fiul nostru Hugo) a învățat să meargă pe Yedoo TooToo. La propriu - s-a așezat și a ”țâșnit”. :-) În scurt timp și-a dat seama cum să întoarcă și că, dacă ridică picioarele, merge mai repede. La început, a frânat doar cu picioarele și a zgâriat bine pantofii. Aș recomanda, cel puțin, până când copilul învață să frâneze, să îi dați încălțăminte uzată de care să nu vă pară rău. Pe la a treia ieșire, a înțeles controlul frânei. Experiența de a merge pe "motocicleta" de copii a contribuit cu siguranță la adaptarea rapidă. Hugo alege adesea terenul cel mai dificil atunci când merge pe bicicletă. Traversează iarbă înaltă, pietre și, bineînțeles, șterge fiecare băltoacă. Aș dori să apreciez modelul, care ține bine traseul pe toate suprafețele și, în același timp, nu se udă prea mult (veți aprecia acest lucru mai ales la întoarcerea acasă). Bicicleta are o formă mai îngustă a șeii, care nu limitează mișcarea picioarelor atunci când săre. Șaua pare a fi plăcut de moale pentru a atenua vibrațiile. Datorită greutății reduse (3,7 kg), fiul meu poate ridica singur bicicleta pe scări. În același timp, nu este nicio problemă să o agățați de căruciorul copilului sau fraților pe un traseu mai lung.

 

Siguranța

Am mai avut câteva accidente, dar din fericire s-au terminat cel mult cu o zgârietură. Pentru Yedoo TooToo, siguranța este o prioritate. O frână V-brake de calitate cu o manetă din aluminiu este esențială. Mânerele ghidonului, au extensii la capete pentru a vă proteja mâinile atunci când treceți aproape de un obstacol. De asemenea, ghidonul are stopuri anti-învârtire. Acestea definesc un unghi de virare sigur pentru ghidon. Ceea ce nu prea a funcționat este capacul de neopren al tijei, care ar trebui să protejeze copilul în caz de cădere. Din păcate, acesta alunecă adesea și nu acoperă ghidonul în mod ideal. Fixarea roții are cârlige care împiedică roata să cadă în cazul în care un șurub se desprinde în timpul mersului. Bicicleta are, de asemenea, numeroase elemente reflectorizante.

 

Variabilitatea

Marele avantaj al Yedoo TooToo este că poate fi ”călărită” de copii cu vârsta de la 1,5 ani (85 cm înălțime) până la 5 ani. Această gamă este posibilă datorită furcii din spate cu două poziții. Aceasta permite o înălțime minimă a șeii de 29 cm deasupra solului. Ghidonul este, de asemenea, reglabil pe înălțime, ceea ce nu este întotdeauna obișnuit la biciclete. Tija de șa este fixată în cadru la un astfel de unghi încât spațiul dintre șa și ghidon crește odată cu înălțimea șeii. Astfel, copilul dispune de mult spațiu, indiferent de vârstă. Din păcate, tija de șa nu are o eliberare rapidă, astfel încât împărțirea bicicletei între mai mulți copii necesită utilizarea unei chei. Capacitatea de greutate de 50 kg poate părea supradimensionată pentru acest tip de bicicletă, dar cel puțin nu trebuie să vă faceți griji dacă un prieten mai mare vrea să încerce să o conducă pentru distracție.

 

Evaluarea: 90 %

+

 • ajustare în funcție de înălțimea copilului
 • caracteristici de siguranță
 • greutate redusă
 • calitatea manoperei
 • design frumos

-

 • preț mai mare
 • capacul tijei alunecă
 • lipsește clema de fixare rapidă a șeii

 

Concluzii

Yedoo TooToo  a fost dragoste la prima vedere - a fiului nostru și a soției mele. Nu a dezamăgit nici după primele câteva luni de utilizare. Puteți găsi alternative mai ieftine pe piață, acestea folosesc mai multe piese din plastic, adesea nu au o frână completă și alte caracteristici de siguranță. Chiar și având în vedere durata de utilizare posibilă, are sens să plătiți în plus pentru calitatea manoperei.

 

 

Link-uri utile

Autor: Hugo Pelikán

Surse: arhiva autorului

TEST: Devold Expedition Man Zip Neck

Testarea produselor

Testerul nostru Marcel a mers în munți la Malá Fatra și a luat cu el un pulover pe gât Merino de la Devold pentru a testa dacă oferă ceea ce promite. Citiți mai multe în articolul de astăzi.

TEST: Setul de softshell pentru copii al brandului ZULU

Testarea produselor

Tester Hanka nu este doar colega noastră din departamentul de vânzări, ci și mama a doi copii mici. Ea a fost implicată în testare încă de la primele modele ale colecției softshell pentru copii.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

Selectăm pentru dvs.

258 Lei (15.12 %) 219 Lei

Comparat

Bicicletă fără pedale Yedoo TooToo Emoji

598 Lei (11.71 %) 528 Lei

Comparat

Bicicletă fără pedale Yedoo YooToo

858 Lei (11.66 %) 758 Lei

Comparat

1 318 Lei (11.68 %) 1 164 Lei

Comparat

918 Lei (12.2 %) de la 806 Lei

Comparat

1 318 Lei (6.68 %) 1 230 Lei

Comparat

1 598 Lei (6.7 %) 1 491 Lei

Comparat

3 008 Lei (9.44 %) 2 724 Lei

Comparat