Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Review Cască Ciclism Uvex Quatro(pentru femei)

În articolul de astăzi, vom evalua casca de ciclism Quatro pentru femei de la firma Uvex , pe care Karina Isar a testat-o într-o tură de mountain biking.


Cuprins

Introducere

Luna aceasta am avut plăcerea să primesc un mic cadou oferit de prietenii de la 4camping.ro. Știind că sunt o mare amatoare de ciclism mi-au trimis o nouă cască pe care abia am așteptat să o pot lua la un test! Între timp am făcut mai multe ture cu ea și pot spune că sunt mai mult decât încântată de produs.

Acum hai să vorbim și despre Uvex Quatro. Pentru mine siguranța ocupă un loc de top în ierarhia priorităților. Ideea este că o cască nu trebuie să o privim ca un moft sau ceva în plus - o cască este cea mai importantă piesă când urci pe bicicletă indiferent că faci asta la munte sau prin oraș. Dacă este să dau un sfat, cumpără-ți cască și apoi bicicletă.

 

     Despre autor

Atunci când ești pasionat de ceva anume este imposibil să nu vrei să strigi în gura mare cât de frumoasă e pasiunea aceasta și bucuria de a o împărtăși cu cineva nu face decât să adauge la sentimentul acesta frumos. Noi suntem Karina și Alex - cei doi iubitori de munte din spatele celor două bloguri cu care poate v-ați mai întâlnit pe Internet în căutarea rutelor montane: www.prinlumepringanduri.com și www.hereihike.com.

 

Parametrii

 

Titlu:

 

Uvex Quatro

Producător: Uvex
Potrivit unisex
Greutate: 280 g
Culoare:

negru / negru/roz

Dimensiuni

30 x 30 x 20 cm

 

Descriere

Dacă la haine mai putem face rabat la calitate, la produsele de siguranță este musai să te informezi bine înainte de a cumpăra ceva. Astfel am căutat un brand consacrat în astfel de produse, cu o istorie dovedită și cu 'premii' pentru excelenă în domeniu. Și așa am ajuns la Uvex, o firmă nemțească cu o lungă tradiție. Decizia care m-a împins spre acest model, Quatro, a venit de la o simplă analiză a motivațiilor mele ciclistice. Preponderent practic MTB și în rare ocazii downhill de dificultate scăzută, dar ocazional abordez și ciclismul pe șosea sau pe piste. Astfel Uvex Quatro eferă soluția perfectă pentru un astfel de mix, care îmbină câte puțin din fiecare. 

Un alt motiv important a fost respirabilitatea, astfel numărul și forma aerisirilor joacă un rol semnificativ. Dar, după testul practic, pot spune că această cască își face bine treaba și în timpul efortului susținut din timpul ascensiunilor. Acest lucru se datorează celor 17 canale de ventilație. Ca femeie pot spune că un alt aspect cool la această cască este dat de posibilitățile de a rezolva treaba cu părul - casca permite să ai și pony-tail și codițe sau ce alte variante mai sunt -  acum, 'sarmale de nuntă' ... not gonna work, dar cred că nu se pune problema. 

E prima mea cască cu cozoroc și îi văd utilitatea! Casca este destul de ușoară, undeva la 280 g iar ca formă casca îmi vine ca și turnată, este prima care se potrivește așa de bine pe cap, dar acest aspect poate să difere de la utilizator la utilizator. 

La capitolul de inchidere și de reglaje Quatro este foarte ușor de reglat. La spate oferă un sistem cu rotită pentru a ajusta diametrul, iar la bărbie este un sistem cu clemă. Un detaliu fain aici este dat de prezenta unui mic burețel cu scai care maschează și  ordonează curelele ca să nu flednure aiurea. În ceea ce privește compoziția de spumă a căștii nu pot să mă exprim dar din ce am citit are o construcție ce oferă unu grad foarte ridicat de protecție. Nu intenționez să testez asta :). Un ultim detaliu pe care doresc să îl menționez este prezenta unei plase anti-insecte pe aerisirile frontale. Nu știu cum sunteți voi, dar eu mă panichez destul de tare dacă îmi intră un gandăcel prin păr, mai alea pe coborâri când nici nu poți să te oprești așa de ușor. 

Mentenanța este foarte ușor de realizat, casca se poate spăla manual cu apă rece, iar burețeii de interior sunt detașabili. And last but not least, it's pink!

 

Recenzii: 99 %

+

  • gretate mică
  • bine aerisită
  • plasă de protecție
  • cozoroc
  • confortabilă

-

  • partea textilă din interiorul căștii(la frunte) nu este detașabilă pentru spălare

 

Concluzii

Ca sfat general vă pot spune că este indicat să vă schimbați casca la aproximativ 5 ani chiar daca nu are semne vizibile de uzură. Această perioadă se poate reduce la 3 ani în caz de utilizare intensivă (aproxiamtiv zilnic). Motivul din spate este cât se poate de simplu, spuma își pierde calitățile în timp și degradarea este accentuată prin expunerea la soare / temperaturi ridicate. Practic în caz de impact există o posibilitate ca produsul să devină casant și să reducă semnificativ protecția oferită. În caz de impact, căștile ar trebui schimbate obligatoriu chair dacă nu se pot observa crapături. De ce? Pentru că pot exista micro fisuri în compoziție care ar reduce semnificativ gradul de protecție la un nou impact.

Per total, pot spune că sunte foarte mulțumită de cască și personal o pot recumanda cu încrede și altor persoane. Așa că dacă sunteți în căutarea uneie, aruncați un ochi la 4camping.

 

Link-uri utile

 

Autor:  Karina Isar

Imagini: arhiva autorului

 

TEST: Ochelari de soare Uvex Sport Style 231 2.0

Testarea produselor

David Svoboda a testat o pereche de ochelari de protecție Uvex în timpul călătoriilor sale lungi cu bicicleta. Merită să investești în ei?

TEST: Merrell Moab

Testarea produselor

Astăzi, în secțiunea noastră de testare, vom pune la încercare încălțămintea de trekking Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testarea produselor

Kamča, cea care a făcut testul, a parcurs mii de kilometri cu generația anterioară de rucsacuri Tempest. Așa că i-am dat unul din noua generație III pentru a-l testa, astfel încât să poată compara rucsacurile. Se ridică la așteptări noua generație a legendarelor rucsacuri?