Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💥 Hitul săptămânii! Cu codul: ZUWA10 reducere suplimentară-10% 🐺 pe echipamente outdoor ZULU și Warg

TEST: Bețe de trekking Warg Compact Carbon

 

Obsah

Bețele de trekking Warg Compact Carbon au un design pliabil, datorită căruia ocupă un spațiu minim și sunt foarte ușoare. Mânerul din spumă EVA nu reține apa și absoarbe socurile.

 

Caracteristici

 

Denumire:

 

Compact Carbon

Producător:

Warg

Potrivit:

Bărbați / Femei

Lungimea bețelor: 135 cm
Greutate (perechea): 480 g
Suspensie: Nu
Vârf: Wolfram 
Mâner: Spumă
Număr de segmente: 3
Lungimea ajustabilă: 120 - 145 cm
Mâner reglabil: Nu
Materialul bățului: Carbon / Aluminium
Pliabil: Da

 

 • telescopic
 • mâner din spumă EVA non-absorbant, antiderapant care absoarbe vibrațiile
 • curea de mână reglabilă
 • aliaj solid 7075 aluminiu și carbon
 • protecțiile de cauciuc amortizează vibrațiile de pe suprafețele dure
 • dimensiuni ambalate 35 cm
 • vârfuri durabile din carbură Wolfram
 • reglare ușoară a înălțimii cu încuietori Fast Lock
 • include ambalaj de transport,rozete de iarnă și vară

 

Introducere

Am plecat pentru prima dată într-o excursie în Austria cu proprile mele bețe de trekking, pe care am vrut să le testez în Alpi. Până acum am întreprins marea majoritate a ascensiunilor fie fără bețe de trekking, fie în mod excepțional cu cele împrumutate de la soția mea. Acum a venit timpul să le testez pe ale mele, direct pe pantele abrupte ale munților austrieci.

Am făcut cunștiință cu brandul Warg pentru prima dată. Am aflat că este un brand relativ tânăr și în dezvoltare dinamică, care produce echipamente outdoor în primul rând pentru aventurieri și o clientelă mai pretențioasă.

 

Alegerea bețelor

Pentru mine, principalele caracteristici atunci când decid cu privire la alegerea bețelor de trekking includ greutatea acestora, sistemul de reglare a lungimii acestora și materialul din care sunt fabricate. Ceea ce m-a atras la bețele de trekking Warg Compact Carbon a fost greutatea redusă, care este de doar 480 g. Materialul folosit , de asemenea, este atractiv, unde partea superioară este din fibră solidă de carbon, iar partea inferioară este din aliaj de aluminiu de înaltă rezistență, tip 7075. Materialul este puternic și ușor în același timp oferă un sprijin excelent la mișcare pe teren dificil sau cu un rucsac în spate.

O altă caracteristică grozavă a acestor bețe este materialul și ergonomia mânerelor, care se potrivesc perfect în mâină. Mânerele sunt din spumă EVA neabsorbantă și antiderapantă, care amortizează și vibrațiile, ceea ce nu pot decât să confirm. Acestea sunt completate de curele reglabile la încheietura mâinii, care oferă suport în timpul sarcinilor mai mari.

 

Reglarea lungimii 

Bețele de trekking Warg Compact Carbon sunt stâlpi telescopici din trei părți al căror sistem de fixare a segmentelor este o combinație între încuietoarea Fastlock și așa-numitul Z System. În cazul sistemului Z, părțile individuale sunt conectate prin fibră Kevlar, iar fixarea are loc pur și simplu prin îmbinarea celui de-al treilea segment cu mânerul. Cel de-al treilea segment conține și o blocare Fastlock pentru reglarea ușoară a lungimii stick-ului în intervalul 120-145 cm.

Am apreciat foarte mult combinația acestor două sisteme în timpul șederii mele la munte. Pe de o parte, bețele sunt mai ușoare datorită numărului mai mic de încuietori, iar pe de altă parte, manevrarea în sine este foarte simplă și rapidă. Nu mi-a luat mai mult de câteva secunde să așez și să asamblez bețele. Datorită sistemelor de fixare utilizate, segmentele individuale pot fi ambalate într-un pachet de transport care măsoară doar 35 cm.

 

Vârfuri

Vârfurile bețelor Warg Compact Carbon sunt fabricate din carbură durabilă Wolframu, care ar trebui să le garanteze durata lungă de viață. Pachetul include, de asemenea, capace de cauciuc care atenuează vibrațiile de pe suprafețele dure. Alături de bețe am primit și o cutie de transport,rozete de înșurubare de vară și iarnă, care cu siguranță sunt potrivite pentru utilizarea pe tot parcursul anului.

 

Evaluare: 94 %

+

 • greutate mică
 • dimensiunea de numai 35 cm când este pliat
 • reglarea vitezei de desfacere și a înălțimii datorită combinației
 • fastlock și sistem Z de fixare 
 • mâner din spumă EVA neabsorbantă, care este anti-alunecare și atenuează vibrațiile
 • construcție solidă datorită fibrei de carbon și aliajului de aluminiu
 • capace de cauciuc, ambalaje de transport, rozete de iarnă și vară incluse în pachet
 • vârfuri rezistente Wolframu

-

 • preț mai mare
 • sistemul Antishock de amortizare lipsește
 • forță mai mare necesară pentru fixarea segmentelor conectate prin fibră Kevlar
 • înălțimea minimă mai mare a bățului poate să nu fie potrivită pentru persoanele mai scunde

 

Concluzii

Per total, am fost plăcut surprins și foarte mulțumit de bețele de trekking Warg Compact Carbon. Manevrarea simplă, greutatea redusă și susținerea în momentele mai solicitante le-au făcut un companion de neînlocuit pentru următoarele ascensiuni la munte. După cum a remarcat soția mea în timp ce cobora pe terenul dificil, articulațiile vă vor mulțumi cu siguranță peste 20 de ani că ați folosit bețelor de trekking Warg.

 

Link-uri utile

 

Autor: Andrej Urbanec

Resurse: arhiva autorului

TEST: Arzător Warg Flametower

Testarea produselor

Dacă alegeți un arzător, nu uitați să verificați modelul Flametower de la Warg. Gabriela Weissová a scris pentru dumneavoastră o recenzie a acestui arzător compact.

TEST: Sense Ride 5 Salomon

Testarea produselor

Modelul Salomon Sense Ride 5 îți oferă un echilibru excelent între confort, protecția piciorului și performanță. În această recenzie, analizăm în detaliu diferitele caracteristici și modificări ale noului pantof de la Salomon.

TEST: Bicicleta fără pedale Yedoo TooToo

Testarea produselor

Am testat una dintre cele mai populare biciclete fără pedale pentru copii  - Yedoo TooToo. Care sunt caracteristicile sale cheie? Cum se situează în ceea ce privește siguranța și la ce vârstă poate fi folosită? Toate acestea le aflați în testul nostru.

Selectăm pentru dvs.

348 Lei (17.57 %) 287 Lei

Comparat

Bețe Nordic Walking

338 Lei (22.49 %) 262 Lei

Comparat

184 Lei (40.83 %) 109 Lei

Comparat

606 Lei (19.68 %) 487 Lei

Comparat

Bețe de trekking

244 Lei (13.4 %) 211 Lei

Comparat

451 Lei (14.12 %) 387 Lei

Comparat

Bețe de trekking

205 Lei (32.59 %) 138 Lei

Comparat

Bețe de trekking

266 Lei (14.35 %) 228 Lei

Comparat