Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Mersul nordic sau mersul cu bețe

Sunteți pasionat de schi fond și nu știți cum să înlocuiți această activitate în timpul verii? Poate că Nordic Walking va fi pe placul d-voastră.


Cuprins

 

Ce este Nordic Walking?

Nordic Walking este o tehnică specială de mers dinamic, pentru care este necesară doar să învățați tehnica corectă de mers și să vă echipați cu bețe speciale. Dacă învățați corect mersul nordic, vă puteți îmbunătăți condiția fizică, veți arde calorii și în același timp nu veți aplica presiune asupra oaselor. Această activitate este ideală pe timp de vară, în locul schi fondului sau ca alternativă pentru alergătorii care doresc să încorporeze în antrenamentul lor o mișcare mai puțin solicitantă, dar intensă, ce aplică mai puțină forță asupra oaselor. 

Principiul mersului nordic corect este poziția corpului, care se bazează pe cea mai naturală mișcare, acea de a merge pe jos. Împingeți bețele în sol și propulsați-vă în direcția corpului cu brațul întins. Propulsați-vă nu doar din picior, ci și din mână cu ajutorul buclei speciale. Bețele au rolul de a vă propulsa și de a copia înclinarea corpului. Mișcarea trebuie să fie coordinată și lejeră. 

 

Istoria mersului nordic

Nordic Walking este o activitate originară din Finlanda. Primele menționări despre ea datează din anul 1966. În acel an, Leena Jääskeläinen a început să introducă în curriculum școlar mersul cu bețele de schi. A continuat să informeze publicul cu privire la beneficiile mersului cu bețe și la Facultatea de Educație Fizică de la Universitatea din Jyväskylä. În 1979, fostul antrenor de schi fond Mauri Repo din Finlanda a publicat prima carte Hiihdon Lajiosa, în care a descris metodele de antrenament pentru schi fond în afara sezonului. Aici puteți găsi aceleași metode de antrenament ale schiului de fond și ale mersului nordic actual. Aceste metode pot fi considerate bazele Nordic Walkingului. 

În republica cehă, Nord Walking a început să fie îndrăgit începând cu anul 2003. 

 

Beneficiile mersului nordic

Există multe beneficii ale mersului nordic în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea mentală. Această tehnică de mers implică aproape tot corpul și stimulează peste 90% din mușchi, astfel încât antrenamentul este foarte intens. În timpul mersului nordic antrenăm mușchii spatelui, brațelor, picioarelor, fesieri, abdominali și ai pieptului. Datorită bețelor și a dinamicii mișcării, Nord Walking aplică mai puțină presiune asupra oaselor în comparație cu alergarea sau mersul clasic. 

Mersul cu bețe poate fi practicat aproape oriunde în natură. Dacă practicăm această activitate frecvent, mușchii vor fi mai flexibili, iar oasele mai rezistente. 

   

 

Cum se aleg corect bețele de trekking?

Aveți nevoie de ajutor pentru a vă alege corect bețele de trekking și nu știți la cine să apelați? Articolul nostru va ușura procesul de alegere.

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Cum se aleg corect bețele?

Cum ar trebui să arate bețele pentru Nordic Walking? Bețele ideale pentru acest sport ar trebui să fie din materiale foarte ușoare, precum carbon sau fibră de sticlă. Construcția bețelor trebuie să fie robustă și stabilă pentru a amortiza impactul. Bețele pentru Nord Walking trebuie să dispună de bucle pentru încheieturi, deoarece sunt esențiale în timpul mersului. Cu o tehnică corectă, puteți da drumul bețelor și le prindeți din nou la loc. Un alt aspect important este vârful consolidat, care oferă sprijin chiar și pe suprafețe mai puțin sigure. 

În oferta noastră găsiți brandul Leki, unul dintre liderii în producția de bețe, după cum confirmă experiența concurenților la competiții și a amatorilor mersului nordic, a schiorilor și schiorilor de fond. Bețele Leki se mândresc cu un sistem special care garantează rezistență sporită. Mai multe informații puteți citi în recenziile noastre, unde sportivii au testat bețele pe teren. 

În timpul traseelor lungi nu uitați să vă hidratați corespunzător și să vă refaceți energia. Din echipamentul d-voastră nu ar trebui să lipsească o borsetă în care încape sticla cu apă și o mică gustare. Confortul poate fi sporit cu ajutorul mănușilor speciale.

 

Linkuri utile

 

Autor: Pavlína Horňáková

Sursă: pixabay.com, inwa-nordicwalking.com, severskachuze.cz, 4camping.ro

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

538 Lei (19.52 %) 433 Lei

Comparare

22 Lei (27.27 %) 16 Lei

Comparare

Bețe Nordic Walking Leki Spin

431 Lei (29.7 %) 303 Lei

Comparare

647 Lei (23.34 %) 496 Lei

Comparare

Bețe nordic walking copii Leki Walker XS

328 Lei (21.04 %) 259 Lei

Comparare

Bețe Nordic Walking Leki Response 2022

338 Lei (25.15 %) 253 Lei

Comparare

498 Lei (24.9 %) 374 Lei

Comparare

458 Lei (16.16 %) 384 Lei

Comparare