Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Mersul nordic sau mersul cu bețe

Sunteți pasionat de schi fond și nu știți cum să înlocuiți această activitate în timpul verii? Poate că Nordic Walking va fi pe placul d-voastră.


Cuprins

 

Ce este Nordic Walking?

Nordic Walking este o tehnică specială de mers dinamic, pentru care este necesară doar să învățați tehnica corectă de mers și să vă echipați cu bețe speciale. Dacă învățați corect mersul nordic, vă puteți îmbunătăți condiția fizică, veți arde calorii și în același timp nu veți aplica presiune asupra oaselor. Această activitate este ideală pe timp de vară, în locul schi fondului sau ca alternativă pentru alergătorii care doresc să încorporeze în antrenamentul lor o mișcare mai puțin solicitantă, dar intensă, ce aplică mai puțină forță asupra oaselor. 

Principiul mersului nordic corect este poziția corpului, care se bazează pe cea mai naturală mișcare, acea de a merge pe jos. Împingeți bețele în sol și propulsați-vă în direcția corpului cu brațul întins. Propulsați-vă nu doar din picior, ci și din mână cu ajutorul buclei speciale. Bețele au rolul de a vă propulsa și de a copia înclinarea corpului. Mișcarea trebuie să fie coordinată și lejeră. 

 

Istoria mersului nordic

Nordic Walking este o activitate originară din Finlanda. Primele menționări despre ea datează din anul 1966. În acel an, Leena Jääskeläinen a început să introducă în curriculum școlar mersul cu bețele de schi. A continuat să informeze publicul cu privire la beneficiile mersului cu bețe și la Facultatea de Educație Fizică de la Universitatea din Jyväskylä. În 1979, fostul antrenor de schi fond Mauri Repo din Finlanda a publicat prima carte Hiihdon Lajiosa, în care a descris metodele de antrenament pentru schi fond în afara sezonului. Aici puteți găsi aceleași metode de antrenament ale schiului de fond și ale mersului nordic actual. Aceste metode pot fi considerate bazele Nordic Walkingului. 

În republica cehă, Nord Walking a început să fie îndrăgit începând cu anul 2003. 

 

Beneficiile mersului nordic

Există multe beneficii ale mersului nordic în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea mentală. Această tehnică de mers implică aproape tot corpul și stimulează peste 90% din mușchi, astfel încât antrenamentul este foarte intens. În timpul mersului nordic antrenăm mușchii spatelui, brațelor, picioarelor, fesieri, abdominali și ai pieptului. Datorită bețelor și a dinamicii mișcării, Nord Walking aplică mai puțină presiune asupra oaselor în comparație cu alergarea sau mersul clasic. 

Mersul cu bețe poate fi practicat aproape oriunde în natură. Dacă practicăm această activitate frecvent, mușchii vor fi mai flexibili, iar oasele mai rezistente. 

   

 

Cum se aleg corect bețele de trekking?

Aveți nevoie de ajutor pentru a vă alege corect bețele de trekking și nu știți la cine să apelați? Articolul nostru va ușura procesul de alegere.

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Cum se aleg corect bețele?

Cum ar trebui să arate bețele pentru Nordic Walking? Bețele ideale pentru acest sport ar trebui să fie din materiale foarte ușoare, precum carbon sau fibră de sticlă. Construcția bețelor trebuie să fie robustă și stabilă pentru a amortiza impactul. Bețele pentru Nord Walking trebuie să dispună de bucle pentru încheieturi, deoarece sunt esențiale în timpul mersului. Cu o tehnică corectă, puteți da drumul bețelor și le prindeți din nou la loc. Un alt aspect important este vârful consolidat, care oferă sprijin chiar și pe suprafețe mai puțin sigure. 

În oferta noastră găsiți brandul Leki, unul dintre liderii în producția de bețe, după cum confirmă experiența concurenților la competiții și a amatorilor mersului nordic, a schiorilor și schiorilor de fond. Bețele Leki se mândresc cu un sistem special care garantează rezistență sporită. Mai multe informații puteți citi în recenziile noastre, unde sportivii au testat bețele pe teren. 

În timpul traseelor lungi nu uitați să vă hidratați corespunzător și să vă refaceți energia. Din echipamentul d-voastră nu ar trebui să lipsească o borsetă în care încape sticla cu apă și o mică gustare. Confortul poate fi sporit cu ajutorul mănușilor speciale.

 

Linkuri utile

 

Autor: Pavlína Horňáková

Sursă: pixabay.com, inwa-nordicwalking.com, severskachuze.cz, 4camping.ro

Cum să începe să practicăm yoga?

Sfaturi

Yoga are reputația de a fi un sport potrivit pentru toți, indiferent de vârstă sau de capacitatea fizică. Este un ”extra” eficient pentru întărirea mușchilor interni și pentru întinderea întregului corp. Încercați și dvs.

Cum să alegeți hainele de dimensiuni potrivite?

Sfaturi

În calitate de aventurieri adevărați, ne place cel mai mult să ne petrecem timpul în aer liber. Hainele trebuie să ni se potrivească, pur și simplu, indiferent de vreme. Pentru ca totul să fie așa cum trebuie, vom învăța cum să obținem hainele de mărimea potrivită.

Mărci cehești producătoare de echipamente outdoor

Sfaturi

Căutați producători cehi de echipamente outdoor? Puteți găsi o listă în articolul nostru.

Selectăm pentru dvs.

Bețe Nordic Walking Leki Response 2022

338 Lei (23.08 %) de la 260 Lei

Comparat

Bețe Nordic Walking Leki Spin Shark SL

534 Lei (50.37 %) de la 265 Lei

Comparat

Bețe nordic walking copii Leki Walker XS

328 Lei (19.82 %) 263 Lei

Comparat

538 Lei (17.29 %) 445 Lei

Comparat

Bețe Nordic Walking Leki Spin

431 Lei (27.59 %) 312 Lei

Comparat

22 Lei (27.27 %) 16 Lei

Comparat

Bețe Nordic Walking Leki Response

352 Lei (21.02 %) 278 Lei

Comparat

Bețe Nordic Walking Fizan Revolution

358 Lei (16.2 %) 300 Lei

Comparat