Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum să alegi un slackline?

Ești tentat să încerci slackline? Doriți să cumpărați un slackline și ați fost surprins de selecția uriașă de pe piață? În următorul articol vom încerca să simplificăm puțin.


Cuprins

 

Există câteva întrebări la care trebuie să răspundeți înainte de a cumpăra:

1. Sunt începător?

Dacă da, alegeți cel mai simplu tip de ancorare - care este un clichet și o lungime de 12-15 metri. Pentru slackline atât de scurt, alegeți pentru început o lățime a curelei de 50 mm. Deși nu există o mare diferență de stabilitate între 50 și 25 mm, 50 mm se va simți mai stabil și nu vă veți teme. Pentru cele mai lungi recomand cu siguranță lățimea de 25 mm, pentru slackline lungi o lățime mai mare este dezavantajoasă deoarece cureaua se rotește mai mult în jurul axei sale atunci când este încărcată și vă va da mai mult de lucru să o fixați cu piciorul.

Din oferta noastră vă recomandăm cu siguranță să cumpărați un set pentru aceste scopuri Singing rock packet 15 m.

 

2.O să vreau să mă plimb pe slackline, să fac yoga sau să sar...?

Pentru mersul pe jos și yoga (exerciții statice) se vor folosi curele statice, cu o lățime de 50 mm fiind ideală pentru yoga și de 25 mm pentru mersul pe jos. Dacă vă place mai mult să vă prostiți, să săriți și să faceți trucuri, atunci optați pentru o curea de trickline dinamică cu o lățime de 50 mm.

 

3. Deja mă pricep un pic, îmi place și vreau să merg mai departe.

Dacă ați stăpânit deja primii pași și știți că aceasta este distracția potrivită pentru dvs. și doriți să învățați mai mult, atunci investiți neapărat într-un slackline mai lung, de 25-30 de metri, cu o lățime de 25 mm și cu un sistem de ancorare mai sofisticat. Ancorarea cu clichet este ideală pentru început, este ușor de lucrat, dar, din păcate, distruge cureaua în mod disproporționat mai mult. Din oferta noastră vă recomand Pachetul Singing Rock 25 m. Îl am și eu și sunt foarte mulțumit.

 

 

Despre autor

Kateřina Balcarová

Katka este mama a doi copii mici. După ce și-a luat concediu pentru creșterea copilului, a schimbat pasiunea pentru alpinism și pentru munții înalți cu pasiunea pentru alergare și s-a îndrăgostit complet de distanțele de ultramaraton. În plus, este instructor de alpinism și este bucuroasă să împărtășească cu oricine experiențele sale de alpinism, drumeții, alergare și educație în aer liber.

 

 

Sfaturi suplimentare

  • Nu cumpărați un slackline ieftin cu denumirea "curea de prindere pentru slackline". S-ar putea să economisiți, dar slackline-ul nu va avea o rezistență și o flexibilitate optimă, iar experiența va fi complet diferită. S-ar putea să învățați să mergeți, dar odată ce vă urcați pe un slackline adevărat, veți simți că o luați de la capăt. Da, și eu am făcut această greșeală.
  • Nu uitați să achiziționați protecții pentru copaci. Puteți folosi cârpe, dar acestea vor fi greu de manevrat. Protecția specială se lipește de trunchi, nu se deplasează și nu cade. Categoric nu instalați o slackline pe copaci fără nicio protecție.
  • La început vă recomand să cumpărați seturi. Veți găsi tot ce aveți nevoie pentru o ancorare corectă
  • Sfat pentru a prelungi durata de viață a slackline-ul: în majoritatea seturilor pentru începători, ancorarea se rezolvă prin introducerea curelei în ochi. Strângerea provoacă apoi frecarea țesăturii și (mai ales) dacă folosiți frecvent același copac pentru ancorare, chinga se erodează continuu în punctul de contact. Dacă aveți și dumneavoastră un astfel de set, vă recomand să adăugați un conector. Ancorezi o secțiune de ochi și o tragi prin conector, nu prin ochiul de pânză. Cu produsele Singing Rock nu trebuie să vă confruntați cu această problemă, cureaua este concepută astfel încât să nu apară frecarea dintre țesături.
  • Respectați întotdeauna instrucțiunile producătorului atunci când ancorați și tensionați chinga. De exemplu, producătorul Singing Rock dispune de videoclipuri de instruire bine pregătite pentru produsele sale.

Acum nu ne rămâne decât să vă dorim o selecție fericită și o plimbare super distractivă!

 

Link-uri utile

 

Autor: Kateřina Balcarová

Surse: arhiva autorului

Alergarea cu câinele

Sfaturi

Căutați un partener pentru alergarea de rutină care să nu vă demotiveze nici în zilele geroase sau ploioase? Atunci avem un pont pentru d-voastră!

Gătitul în natură- rețete

Sfaturi

Krisztián Vadovszký face parte dintr-o echipă de bucătari care se străduiesc să îi inspire și pe alții să gătească în natură. În articolul de astăzi, el vă aduce trei rețete simple pe care le puteți găti și dumneavoastră în drumeție.

Cum să spălați și să îngrijiți un rucsac

Sfaturi

Rucsacul este un super-ajutor. Pentru călătorii, acesta vă ușurează munca, pentru unele situații, un rucsac de calitate este chiar o necesitate. Dacă ați investit să îl alegeți cu grijă, probabil că vă așteptați ca acesta să vă servească perfect mulți ani de acum încolo. Noi știm cum să facem acest lucru.

Selectăm pentru dvs.

756 Lei (30.69 %) 524 Lei

Comparat

Acesoriu pentru sport

80 Lei (10 %) 72 Lei

Comparat