Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Glamping, un nou trend în lumea campingului

Glamping se adresează celor care iubesc campingul și vor să fie în contact direct cu natura, dar în același timp vor să se bucure de lux și de confortul modern cu care sunt obișnuiți.


Introducere

 

Cuvântul "glamping" este o combinație a cuvintelor englezești "glamorous" și "camping" - o combinație între frumusețe, lux și camping.

 

Ce este glamping?

Glampingul combină campingul clasic în mediul rural cu avantajele hotelurilor sau apartamentelor, confortul acestora și noile tehnologii. Corturile glamping sunt "locuințe" luxoase, cu o bucătărie, un dormitor confortabil, o baie privată și chiar o terasă. Uneori există și o sală de mese sau un living. De obicei, acestea sunt construite într-o locație naturală atractivă, care este în sine excepțională.

 

Unde să mergem glamping

Glamping este un trend în ultimii zece ani. Primele corturi și resorturi glamping au fost înființate în destinații exotice din Africa și Asia, cum ar fi Tanzania, Namibia, Africa de Sud, Thailanda, Malaezia... dar mai târziu s-au răspândit și în Europa, unde Croația este pionierul. În prezent, puteți sta în arealuri de glamping în Spania, Italia, Portugalia, Slovenia sau chiar în Marea Britanie.


Glamping - trezirea în pădure

În Republica Cehă încep să apară stațiuni de glamping. În numele echipei 4camping.cz, vă recomandăm cu siguranță Forest Glamping în Pěčín, lângă Rychnov nad Kněžnou, în Munții Orlické.

După ce dormiți într-un pat dublu confortabil, în fiecare dimineață vă așteaptă în fața cortului un coș cu micul dejun preparat din produse locale. Există, de asemenea, o zonă de relaxare cu grătar, toaletă, duș și Wi-Fi.

Un retreat cu corturi amplasate langa o padure si un lac, ceva mai departe de centrul orasului, unde te vei simti cu adevarat parte din natura veți găsi și în România.

        Top Glamping in Romania – 17 dintre cele mai frumoase optiuni de cazare le găsiți AICI.

 

Corturi glamping

În ciuda prețului de achiziție mai mare, corturile glamping sunt foarte căutate de călători. Cu siguranță, tendința actuală a modei și faptul că acest stil de "camping" este un lucru nou și fierbinte joacă un rol în acest sens. Aici puteți alege dintr-o gamă de corturi de la principalul producător danez Nordisk.

Accesorii pentru glamping

Ustensilele, iluminatul și alte accesorii elegante sunt o parte integrantă a glamping-ului și fac din acest concept. Covoarele, de exemplu, vor face zona cortului mai confortabilă Bo-Leisure Chill Mat Picnic  sau cele de la Vango Carpet. Lampa design Easy Camp Heckler Lantern cu panou solar și luminozitate reglabilă, acesta va fi un companion excelent în timpul serilor de vară. Felinarele cu "foc viu" creează o atmosferă minunată Bo-Camp Hurricane , în care sursa de lumină este o lumânare și o lampă cu "kerosen". Campingaz Ambiance Lantern. O mulțime de ustensile de glamping și accesorii de bucătărie de la Bo-Camp, fie că e vorba de tacâmuri, accesorii pentru gătit, ceainice sau cafetiere  pentru pregătirea ceaiului sau cafelei și  seturi de veselă luxuriante. Vinul sau șampania pot fi savurate în pahare, pe care le produc GSI Outdoors. Mai multe echipamente și accesorii glamping în categoria Glamping.

 

Glampingul pentru dvs.

Dacă ești tentat să îți petreci noaptea într-un cort în mijlocul naturii, dar de teama unui anumit disconfort preferi să îți petreci vacanța în hoteluri complet echipate, atunci ar trebui să încerci neapărat glamping!

 

Link-uri utile

Autor: Team 4camping.cz

Surse: arhiva 4camping.cz, unsplash.com

5 pași simpli pentru a îndepărta ceara de pe haine

Sfaturi

Ați murdărit hainele cu ceară și nu o mai puteți îndepărta? În articolul nostru vei găsi câteva sfaturi despre cum să cureți îmbăcămintea!

Cum se aleg rachetele de zăpadă?

Sfaturi

Îți place să fii la munte mai mult decât acasă, dar când pătura albă se așterne, simți că sezonul tău s-a terminat? Vă înșelați, terenul acoperit de zăpadă nu este doar pentru schiorii montani. Rachetele de zăpadă sunt cele care te readuc pe traseu.

Există o lungime universală pentru bețele de schi fond?

Sfaturi

Pentru un începător complet, cu siguranță nu va fi nevoie să cumpărați mai multe perechi de bețe și chiar și copiii care abia încep să se inițieze în schi fond se vor descurca bine cu o singură pereche. Pentru toți ceilalți, lungimea bețelor de schi fond trebuie aleasă pe baza mai multor aspecte.

Selectăm pentru dvs.

1 294 Lei (41.96 %) 751 Lei

Comparat

918 Lei (14.71 %) de la 783 Lei

Comparat

718 Lei (13.23 %) de la 623 Lei

Comparat

918 Lei (43.46 %) 519 Lei

Comparat

622 Lei (32.32 %) 421 Lei

Comparat

5 200 Lei (13.88 %) 4 478 Lei

Comparat

4 160 Lei (8.97 %) 3 787 Lei

Comparat