Alergarea cu câinele
Sfaturi
Căutați un partener pentru alergarea de rutină care să nu vă demotiveze nici în zilele geroase sau ploioase? Atunci avem un pont pentru d-voastră!
Credeați că nu există un echipament obligatoriu pentru biciclete prin lege? Și știați că puteți fi amendați pentru deficiențe de echipament? Haideți să vedem ce trebuie să aibă bicicleta, ce este opțional și ce echipament este recomandat de bicicliștii experimentați.
Cuprins |
Echipamentul obligatoriu pentru bicicliști nu este specificat clar. Adică, dacă biciclistul are peste 18 ani. Este diferit pentru bicicletă. Aici, echipamentul obligatoriu este reglementat prin lege. Când veți citi ce trebuie să aibă bicicleta dumneavoastră, s-ar putea să fiți surprins. Este obișnuit să vezi pe șosea biciclete care nu îndeplinesc nici măcar jumătate din cerințe.
Dacă vreți să intrați cu bicicleta în trafic, trebuie să o aveți în stare bună de funcționare. Tot ceea ce este obligatoriu pe o bicicletă trebuie să fie pe ea pentru siguranța noastră. Desi nu exista o legislatie speciala pentru biciclisti, regulile de circulatie pe drumurile publice sunt reglementate de Codul Rutier prin OUG 195/2002 si Regulamentul de aplicare. Ultima modificare a acestor reglementari a fost efectuata prin Hotararea Guvernului nr. 965/2017 si a adus imbunatatiri privind siguranta biciclistilor.
Este obligatoriu sa ai montat un set de iluminare pentru bicicleta (faruri si catadioptri) doar atunci cand vizibilitatea este redusa sau circuli pe timp de noapte, atat in interiorul localitatilor, cat si in exteriorul acestora.
Ordonanța ne obligă să avem reflectoare de bază pentru a avertiza șoferii. Dar dacă vă plac plimbările de seară sau dacă vă urcați pe bicicletă pe orice vreme, trebuie să fiți foarte vizibili. Asigură-te că și echipamentul tău are elemente reflectorizante. rucsacuri, îmbrăcăminte și încălțăminte. Aici, cu cât mai multe, cu atât mai bine.
Din punct de vedere legal, cască de protecție nu este obligatorie ,dar recomandată. Dacă alegeți o cască, atunci cu siguranță înțelegeți importanța acestui echipament opțional pentru bicicliști. La un moment dat, o cască poate fi singurul lucru care vă va proteja într-o cădere, care poate fi fatală fără protecție pentru cap.
Căștile sunt foarte sofisticate în zilele noastre. Acestea vă protejează bine capul, au o ventilație plăcută și au adesea un design elegant. Vă recomandăm să alegeți o cască de ciclism în funcție de terenul pe care îl veți parcurge. Căștile de șosea sunt bune pentru mersul pe șosea, căștile MBT cu parasolar sunt mai bune pentru off-road, iar căștile speciale cu protecție maximă pentru întregul cap sunt mai bune pentru downhill sau freeride.
Pentru nerespectarea regulilor rutiere specifice, bicicliștii pot primi amenzi din clasa a II-a de sancțiuni, adică cuprinse între 580 și 725 de lei. Totuși, în anumite cazuri, cei ce se deplasează cu bicicleta pot primi amenzi mai mari (între 870 și 1.160 de lei). Aceste amenzi se aplică, de exemplu, pentru nerespectarea regulilor privind dotarea bicicletelor la circularea pe timp de noapte, a circulației pe autostrăzi etc
Ca sa eviti incidentele neplacute in trafic si sa circuli in conditii de siguranta cu bicicleta pe drumurile publice, trebuie sa stii care sunt obligatiile si interdictiile pe care le ai ca biciclist.
Obligatiile oricarui biciclist sunt urmatoarele:
Totodată, legislația rutieră stabilește că, pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani și că, atunci când circulă pe drumurile publice, bicicletele trebuie conduse numai pe un singur rând (nu în paralel).
Chiar dacă nu intenționați să circulați pe drumuri și doriți doar să mergeți în off-roading, este bine să nu consumați băuturi alcoolice. Chiar și numai pentru propria siguranță. Sau cel puțin de dragul poziției tale de negociere în relația cu compania de asigurări în cazul unui accident.
Chiar dacă următoarele accesorii nu sunt incluse în echipamentul obligatoriu pentru bicicletă, un bun biciclist ar trebui să le aibă în dotare.
Atunci când planificați o excursie cu bicicleta în străinătate, asigurați-vă că vă verificați obligațiile în țara respectivă. Am ales ca destinații populare Slovacia și Austria și, ne-am concentrat pe aceste două țări vecine.
Casca de ciclism este obligatorie pentru toți bicicliștii care circulă în afara orașului. Copiii sub 15 ani trebuie să o poarte în orice moment și oriunde. În condiții de vizibilitate redusă, elementele reflectorizante de pe îmbrăcăminte sunt obligatorii. Bicicletele trebuie să aibă lumini față și spate, un claxon și elemente reflectorizante.
Căștile de protecție sunt obligatorii pentru copiii cu vârsta sub 12 ani. Dacă transportați un copil pe un scaun de bicicletă, roata din spate trebuie să aibă o apărătoare de noroi. În plus, bicicleta trebuie să aibă un far față alb sau galben și un far spate roșu. Un reflector roșu în spate, reflectoare portocalii pe pedale și în spițele roților (aici pot fi și albe) sunt obligatorii. Echipamentul obligatoriu include frânele față și spate funcționale și un claxon.
Autor: Lucie Krůčková
Surse: pixabay.com, unsplash.com
Sfaturi
Căutați un partener pentru alergarea de rutină care să nu vă demotiveze nici în zilele geroase sau ploioase? Atunci avem un pont pentru d-voastră!
Sfaturi
Krisztián Vadovszký face parte dintr-o echipă de bucătari care se străduiesc să îi inspire și pe alții să gătească în natură. În articolul de astăzi, el vă aduce trei rețete simple pe care le puteți găti și dumneavoastră în drumeție.
Sfaturi
Rucsacul este un super-ajutor. Pentru călătorii, acesta vă ușurează munca, pentru unele situații, un rucsac de calitate este chiar o necesitate. Dacă ați investit să îl alegeți cu grijă, probabil că vă așteptați ca acesta să vă servească perfect mulți ani de acum încolo. Noi știm cum să facem acest lucru.
280 Lei
(34.47 %)
de la 183 Lei
186 Lei
(32.26 %)
de la 126 Lei
291 Lei
(15.12 %)
247 Lei
140 Lei
(30.61 %)
97 Lei
698 Lei
(34.96 %)
de la 454 Lei
478 Lei
(32.36 %)
323 Lei
720 Lei
(31.94 %)
490 Lei
378 Lei
(29.89 %)
265 Lei