Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum alegi o protecție de coloana vertebrală?

”Protecție pentru coloană? Nu înseamnă nimic pentru mine, decât un alt lucru în plus, inutil, care costă mulți bani...” Auzim destul de des această opinie și, pentru că cu siguranță nu suntem de acord cu aceasta, am pregătit un articol pentru categoria ”Sfaturi” în care vom discuta despre protecțiile pentru coloana vertebrală.


Cuprins

Pentru ce se folosește

Protecția coloanei vertebrale este un element esențial în multe sporturi - nu numai schiorii și snowboarderii, ci și motocicliștii și cicliștii îl folosesc. Funcția sa este de a împiedica strivirea sau deplasarea vertebrei din poziția sa inițială. Acest lucru reduce foarte mult riscul de leziuni ale coloanei vertebrale. De asemenea, previne vânătăile, rănirea și, în unele cazuri, fracturile costale.

   

 

Ce filtru să alegi pentru ochelarii de schi?

Doriți să vă cumpărați ochelari de schi, dar sunteți confuz de informațiile de pe lentile? Nu știți care este cea mai potrivită variantă pentru dumneavoastră? Citiți acest articol și veți găsi informațiile necesare.

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Tipuri de protecții

Protecțiile pentru coloana vertebrală sunt, în principiu, de două tipuri:

  • Moi – confecționat dintr-un material special care se rigidizează la impact și distribuie forța pe întreaga sa suprafață. Aceste suporturi pentru coloană se adaptează bine la forma spatelui și sunt foarte confortabile.
  • Dure (carcasă) – cu o carcasă exterioară din polipropilenă dură, care este de obicei împărțită în mai multe părți pentru o mai mare mobilitate, și o parte interioară moale pentru confort.

Ambele tipuri oferă un nivel similar de protecție a coloanei vertebrale. Alegerea este, așadar, mai degrabă o chestiune de preferință personală.

  • Protecțiile cu carcasă sunt mai potrivite pentru impacturi dure (o căzătură pe o muchie într-un snowpark sau o proeminență stâncoasă ascuțită în timpul unui freeride).
  • Protecțiile moi sunt foarte bune în cazul riscului de lovire de copac sau căderea pe un teren înghețat.

 

 

Notă importantă

Un dispozitiv de protecție a coloanei vertebrale nu poate garanta o protecție 100% a spatelui, dar utilizarea unuia reduce semnificativ riscul de rănire gravă. Echipamentul sportiv este din ce în ce mai bun, iar oamenii sunt mai rapizi pe pârtii, așa că aveți grijă de siguranța dumneavoastră și a celor din jur. Nu ieșiți de pe traseele marcate, respectați interdicțiile, urmați avertismentele și recomandările în vigoare și, mai presus de toate, nu vă supraestimați abilitățile.

   

 

Cum rămâne cu obligația de a purta casca de schi?

Sezonul de iarnă prinde contur, iar stațiunile, nu doar din țara noastră, sunt arhipline. Cum rămâne cu obligația de a purta cască de protecție pe pârtii, aici și în străinătate?

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Link-uri utile 

 

Zdroje: pixabay.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

148 Lei (22.97 %) 114 Lei

Comparare

143 Lei (23.08 %) 110 Lei

Comparare

Protecție de coloană Acepac SAS-TEC SC-1/CB52

93 Lei (7.53 %) 86 Lei

Comparare

Protecție de coloană Acepac SAS-TEC SC-1/CB47

90 Lei (10 %) 81 Lei

Comparare

Protecție coloană femei Scott Airflex Polar Vest

1 141 Lei (9.99 %) 1 027 Lei

Comparare

Protecție de coloană copii Scott Airflex Junior Vest

733 Lei (9.96 %) 660 Lei

Comparare

1 141 Lei (9.99 %) 1 027 Lei

Comparare