Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum alegi o protecție de coloana vertebrală?

”Protecție pentru coloană? Nu înseamnă nimic pentru mine, decât un alt lucru în plus, inutil, care costă mulți bani...” Auzim destul de des această opinie și, pentru că cu siguranță nu suntem de acord cu aceasta, am pregătit un articol pentru categoria ”Sfaturi” în care vom discuta despre protecțiile pentru coloana vertebrală.


Cuprins

Pentru ce se folosește

Protecția coloanei vertebrale este un element esențial în multe sporturi - nu numai schiorii și snowboarderii, ci și motocicliștii și cicliștii îl folosesc. Funcția sa este de a împiedica strivirea sau deplasarea vertebrei din poziția sa inițială. Acest lucru reduce foarte mult riscul de leziuni ale coloanei vertebrale. De asemenea, previne vânătăile, rănirea și, în unele cazuri, fracturile costale.

   

 

Ce filtru să alegi pentru ochelarii de schi?

Doriți să vă cumpărați ochelari de schi, dar sunteți confuz de informațiile de pe lentile? Nu știți care este cea mai potrivită variantă pentru dumneavoastră? Citiți acest articol și veți găsi informațiile necesare.

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Tipuri de protecții

Protecțiile pentru coloana vertebrală sunt, în principiu, de două tipuri:

  • Moi – confecționat dintr-un material special care se rigidizează la impact și distribuie forța pe întreaga sa suprafață. Aceste suporturi pentru coloană se adaptează bine la forma spatelui și sunt foarte confortabile.
  • Dure (carcasă) – cu o carcasă exterioară din polipropilenă dură, care este de obicei împărțită în mai multe părți pentru o mai mare mobilitate, și o parte interioară moale pentru confort.

Ambele tipuri oferă un nivel similar de protecție a coloanei vertebrale. Alegerea este, așadar, mai degrabă o chestiune de preferință personală.

  • Protecțiile cu carcasă sunt mai potrivite pentru impacturi dure (o căzătură pe o muchie într-un snowpark sau o proeminență stâncoasă ascuțită în timpul unui freeride).
  • Protecțiile moi sunt foarte bune în cazul riscului de lovire de copac sau căderea pe un teren înghețat.

 

 

Notă importantă

Un dispozitiv de protecție a coloanei vertebrale nu poate garanta o protecție 100% a spatelui, dar utilizarea unuia reduce semnificativ riscul de rănire gravă. Echipamentul sportiv este din ce în ce mai bun, iar oamenii sunt mai rapizi pe pârtii, așa că aveți grijă de siguranța dumneavoastră și a celor din jur. Nu ieșiți de pe traseele marcate, respectați interdicțiile, urmați avertismentele și recomandările în vigoare și, mai presus de toate, nu vă supraestimați abilitățile.

   

 

Cum rămâne cu obligația de a purta casca de schi?

Sezonul de iarnă prinde contur, iar stațiunile, nu doar din țara noastră, sunt arhipline. Cum rămâne cu obligația de a purta cască de protecție pe pârtii, aici și în străinătate?

>>> CITEȘTE MAI DEPARTE <<<

 

Link-uri utile 

 

Zdroje: pixabay.com

Alergarea cu câinele

Sfaturi

Căutați un partener pentru alergarea de rutină care să nu vă demotiveze nici în zilele geroase sau ploioase? Atunci avem un pont pentru d-voastră!

Gătitul în natură- rețete

Sfaturi

Krisztián Vadovszký face parte dintr-o echipă de bucătari care se străduiesc să îi inspire și pe alții să gătească în natură. În articolul de astăzi, el vă aduce trei rețete simple pe care le puteți găti și dumneavoastră în drumeție.

Cum să spălați și să îngrijiți un rucsac

Sfaturi

Rucsacul este un super-ajutor. Pentru călătorii, acesta vă ușurează munca, pentru unele situații, un rucsac de calitate este chiar o necesitate. Dacă ați investit să îl alegeți cu grijă, probabil că vă așteptați ca acesta să vă servească perfect mulți ani de acum încolo. Noi știm cum să facem acest lucru.

Selectăm pentru dvs.

148 Lei (22.3 %) 115 Lei

Comparat

Protecție de coloană copii

578 Lei (38.06 %) 358 Lei

Comparat

143 Lei (22.38 %) 111 Lei

Comparat

Protecție de coloană

1 198 Lei (23.87 %) 912 Lei

Comparat