Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cum se alege corect powerbank-ul?

Un powerbank bine ales poate fi mai mult decât o sursă de alimentare de rezervă practică pentru telefonul mobil. Mai ales dacă doriți să îl luați cu dvs. în călătorii mai lungi fără acces la electricitate. Vă vom spune ce anume să căutați atunci când alegeți un powerbank și ce alte caracteristici vă pot face viața mai ușoară pe drum.


Cuprins

 

Introducere

Viețile noastre sunt interconectate cu tehnologia. Folosim telefoane mobile, sisteme de navigație, laptopuri, ceasuri inteligente și aparate foto. Și toate acestea au o baterie. O baterie care are doar o capacitate limitată. Un powerbank este util ori de câte ori nu avem acces la o priză și trebuie să ne încărcăm dispozitivele. Poate fi în călătorii de afaceri, sejururi prelungite la țară sau expediții  în afara civilizației . Dar bateriile externe moderne au și câteva caracteristici suplimentare pe care le veți aprecia, mai ales în călătoriile mai lungi. Vom arunca o privire și asupra acestora astăzi!

 

Pe ce anume să vă concentrați când alegeți un powerbank

Gândiți-vă unde îl veți folosi cel mai des și ce veți dori să încărcați. Acești factori sunt baza alegerii unui powerbank. Haideți să vedem ce altceva trebuie să căutați și la ce să fiți atenți atunci când faceși alegerea.

1. Faceți o listă cu dispozitivele pe care trebuie să le încărcați.

Concentrează-te pe capacitatea bateriei, pe conectori și chiar pe numărul de dispozitive. Puteți afla de câtă capacitate a power bank-ului veți avea nevoie însumând capacitățile fiecărui dispozitiv.

2. Așteptați pierderi în timpul transmiterii

Atunci când încărcați un dispozitiv cu un powerbank, energia se pierde în timpul transmiterii. Prin urmare, vă recomandăm să cumpărați un powerbank cu o capacitate cu aproximativ 20% mai mare decât capacitatea calculată de care veți avea nevoie.

3. Powerbank-ul va fi o rezervă doar pentru tine sau va ajuta mai multe persoane?

Dacă sunteți mai mulți oameni, trebuie să luați în considerare numărul de dispozitive care ar putea avea nevoie de această baterie externă. Aceasta este o informație esențială pentru capacitatea necesară a power bank-ului.

4. S-ar putea să aveți nevoie de o salvare rapidă?

Powerban-ul poate avea o funcție de încărcare rapidă. Aceasta poate fi utilă pentru a vă încărca rapid telefonul mobil și a chema ajutoare sau pentru o reîmprospătare rapidă a ceasului inteligent dimineața. Rețineți că funcția de încărcare rapidă trebuie să fie, de asemenea, suportată de dispozitivul pe care doriți să îl încărcați.

5. Concentrați-vă pe celelalte caracteristici pe care le oferă powerbank-ul

Unele pot fi o îmbunătățire plăcută, altele sunt un colac de salvare în momente de pericol. O baterie externă poate fi și o lanternă sau cel puțin să aibă o lumină SOS. Unele powerbank-uri pot porni o mașină, iar altele pot fi încărcate cu ajutorul energiei solare. O caracteristică excelentă este posibilitatea de încărcare wireless, încărcarea la laptop, dar și o ieșire de 12 V, ca la o mașină.

 

Capacitatea powerbank-ului

Acesta este primul parametru care vă va interesa pentru fiecare powerbank. Vă recomandăm să faceți o listă cu dispozitivele pe care le aveți în drumeție înainte de a începe să vă uitați la capacitățile lor specifice. Va fi vorba doar de telefonul tău mobil sau de telefoanele mobile ale întregului grup? S-ar putea să aveți nevoie să vă încărcați laptopul, aparatul foto sau poate o lanternă?

 

Capacitate powerbank

 

Caracteristici

Până la 9 000 mAh Până la 9 000 mAh Powerbank pentru utilizarea zilnică. îl puteți folosi într-o zi normală de lucru, dar și pentru o călătorie mai scurtă.
10 000 până la 19 000 mAh Acesta poate fi folosit pentru câteva zile. Vă va reîncărca smartphone-ul de până la 5 ori sau va ajuta cu mai multe dispozitive.
20 000 mAh și peste Acest powerbank poate face față în mod fiabil unor șederi mai lungi în aer liber, unui număr mai mare de dispozitive și chiar unui laptop.

 

Actualul hit îl reprezintă powerban-urile cu o capacitate uriașă, care pot încărca dispozitive cu un consum mai mare de energie. Acestea vă vor menține chiar și laptopul în funcțiune atunci când vă decideți să lucrați departe de civilizație, ca un adevărat nomad modern. O alternativă la acestea sunt stațiile de încărcare portabile, pe care le puteți folosi la o cabană izolată sau ca un generator de rezervă suplimentar. Acestea asigură confortul deplin al dispozitivelor moderne chiar și în condiții dificile. În plus, acestea pot fi încărcate de la un panou solar.

 

Încărcare powerbank

Puteți încărca powerbank-ul acasă de la priza de perete. Sigur, aceasta este opțiunea de bază. Dar puteți alege, de asemenea, un powerbank care poate fi conectat la un încărcător solar. Sau puteți alege un powebank care poate fi încărcat în mașină atunci când vă deplasați între locurile de campare. Pentru bicicliști, încărcarea powebank-ului de la un dinam este o soluție excelentă. În timpul unei drumeții lungi, puteți lua în bagaj un arzător care poate converti puterea focului în electricitate.

TIP: Mai multe panouri solare cu stații de alimentare pot fi conectate cu ajutorul reductorului de cablu solar Crossio SolarBridge Octopus. Super gadget pentru șederi lungi departe de civilizație.

Cum să economisiți aproape un sfert de kilogram într-un schi de fond? Powerbank cu o capacitate de 10.000 mAh, dar cu încărcare rapidă.

 

Greutatea powerbank-ului

Un parametru important pentru toți cei care se bazează doar pe forțele proprii în natură. Și să recunoaștem, fiecare gram în plus contează. Așadar, analizați cu atenție la cât spațiu sunteți dispus să renunțați în rucsac pentru un powerbank.

Atunci când alegeți un power bank, luați în considerare câtă capacitate aveți nevoie cu adevărat. Este încă adevărat că, cu cât este mai mare capacitatea powerbank-ului, cu atât cântărește mai mult. Powerbank-urile de până la 10.000 mAh pot cântări în jur de 200 g. Dar, odată ce căutați un powerbank cu o capacitate de aproximativ 20.000 mAh, acesta va cântări deja peste 400 g.

Așadar, dacă ajungeți la civilizație măcar din când în când, ar trebui să vă gândiți să cumpărați un powerbank cu o capacitate mai mică, dar cu capacitate de încărcare rapidă. Poți bea o cafea caldă undeva și între timp powerbank-ul tău se poate încărca în liniște.

TIP: Căutați o încărcare foarte rapidă? Uitați-vă la powerbank-urile cu USB C. USB clasic poate încărca de obicei la maximum 10 W, iar cu USB C este deja de 100 W. Asta înseamnă considerabil mai mult.

Ieșiri

Acestea sunt importante pentru ce dispozitive vor încărca powerbank-ul, dar și pentru cât de repede. Cu toate acestea, puteți obține un cablu cu conectori diferiți pentru a extinde utilizarea powerbank-ului.

 

Caracteristici pe care le veți aprecia cu siguranță

Dacă intenționați să vă luați powerbank-ul în călătorii în care trebuie să vă bazați pe propria energie, verificați următoarele caracteristici. Acestea vă pot face viața mai ușoară, dar și să vă salveze în situații dificile.

  1. Lanternă – Powerbank cu lanternă LED integrată economisește spațiu în rucsac. Puteți lăsa lanterna clasică acasă.
  2. lumina SOS – Accidentele nu le scapă nici celor mai experimentați. Lumina SOS din powerbank vă poate scurta salvarea cu minute importante.
  3. Pornirea mașiniiUn gadget grozav pentru a vă ajuta să porniți mașina într-o călătorie lungă, dar și dimineața, când afară este frig. Așa-numitele power bank de pornire pot porni o mașină puternică, dar și reîncărca un telefon mobil sau un laptop.
  4. Ieșire de 12V ca la o mașină - Așa-numitul conector pentru țigări, care poate extinde utilizarea bateriei externe la dispozitivele pe care le încărcați în mod normal în mașină. Unele powerbank-uri pot fi încărcate și prin intermediul acestui conector.
  5. Încărcare fără fir– Rezervele de energie cu încărcare fără fir arată bine, dar utilizarea lor pe teren este limitată. Este mai bine să îl păstrați la birou și să vă procurați un powerbank cu cablu pentru teren, care asigură un transfer de energie stabil și mai puține pierderi de energie. Eficiența încărcării wireless este undeva între 60-70% din cea a încărcării prin cablu. Și nu vrem să irosim energie pe teren.
  6. Powerbank-uri solare – Acestea par practice. Cu toate acestea, un powerbank, ca orice baterie, este mai bine să nu o expuneți la temperaturi ridicate. Și asta nu este chiar compatibil cu încărcarea în lumina directă a soarelui. Prin urmare, vă recomandăm să cumpărați separat powerbank-ul și panoul solar. Bateria în sine ar trebui să fie ținută întotdeauna la umbră.

 


Îți plac râurile sălbatice? Împachetează-ți powerbank-ul într-un sac impermeabil. Nu-i place apa :)

 

Cum să protejați powerbank-ul 

Având în vedere că alegem un power bank pentru exterior, acesta trebuie să fie protejat corespunzător. Cheia este să îl ținem departe de soarele fierbinte și de apă, dar și să îl protejăm de îngheț. Nu este nevoie să căutăm un powerbank cu caracteristici speciale din acest motiv. În practică, o geantă impermeabilă pentru apă, o geantă impermeabilă pentru bicicletă sau alte huse impermeabile funcționează foarte bine. Pentru călătoriile în străinătate, vă recomandăm să împachetați adaptorul de călătorie adecvat pentru priză, astfel nu veți fi neplăcut surprins de o altă priză la fața locului.

 

Linkuri utile

 

Autor: Lucie Krůčková

Surse: arhiva autorului, pixabay.comunsplash.com 

5 pași simpli pentru a îndepărta ceara de pe haine

Sfaturi

Ați murdărit hainele cu ceară și nu o mai puteți îndepărta? În articolul nostru vei găsi câteva sfaturi despre cum să cureți îmbăcămintea!

Cum se aleg rachetele de zăpadă?

Sfaturi

Îți place să fii la munte mai mult decât acasă, dar când pătura albă se așterne, simți că sezonul tău s-a terminat? Vă înșelați, terenul acoperit de zăpadă nu este doar pentru schiorii montani. Rachetele de zăpadă sunt cele care te readuc pe traseu.

Există o lungime universală pentru bețele de schi fond?

Sfaturi

Pentru un începător complet, cu siguranță nu va fi nevoie să cumpărați mai multe perechi de bețe și chiar și copiii care abia încep să se inițieze în schi fond se vor descurca bine cu o singură pereche. Pentru toți ceilalți, lungimea bețelor de schi fond trebuie aleasă pe baza mai multor aspecte.

Selectăm pentru dvs.

80 Lei (16.25 %) 67 Lei

Comparat

180 Lei (18.89 %) 146 Lei

Comparat

Powerbank fară fir Fixed MagZen 10 000 mAh

200 Lei (10 %) 180 Lei

Comparat

480 Lei (9.34 %) 435 Lei

Comparat

230 Lei (27.83 %) 166 Lei

Comparat

616 Lei (2.6 %) 600 Lei

Comparat

160 Lei (9.89 %) 144 Lei

Comparat

100 Lei (9 %) 91 Lei

Comparat