Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se alege corect mărimea bustierei sport?

Cum să alegi o bustieră sport pentru a asigura un confort maxim? În acest articol, vă vom sfătui cu privire la alegerea corectă a mărimii și la potrivirea perfectă a sutienului.


Cuprins


Un sutien sport bine ales va asigura o plăcere netulburată a mișcării. 

 

Introducere

Cum puteți ști ce mărime purtați la bustiera sport? Întrebare esențială. Un sutien de sport bine ales minimizează mișcările nedorite ale sânilor în timpul sportului, previne durerile de sâni și de spate și nu vă distrage atenția de la activitatea dumneavoastră preferată. Dar mărimea nu este singurul parametru. Așadar, cum alegem corect?

 

Alegeți în funcție de mărimea pe care o purtați

Bustierele sport pot avea marcaje de mărime cu litere (de exemplu S, M, L) sau cu o numerotare clasică a sutienului (de exemplu 70C, 85B) care indică circumferința sutienului și mărimea cupei. Cea mai mică mărime de sutien este de obicei 70A sau XS.

De cele mai multe ori, mărimea bustierelor sport corespunde mărimii clasice de la îmbrăcămintea pe care o purtați în mod normal. Cu toate acestea, dacă alegeți un sutien sport pentru prima dată sau pur și simplu doriți să vă asigurați că vi se potrivește cu adevărat, vă recomandăm să nu vă bazați doar pe mărimea producătorului.

 

Vreți să fiți sigură? Măsurați-vă!

Trebuie să știți două măsurători - circumferința toracică sub sâni și circumferința peste sâni. Pregătiți  un metru flexibil, așa-numitul metru de croitorie. Luați măsurătorile peste un sutien fără inserții sau mai bine fără sutien. Stați în picioare,drept  cu toată talpa pe podea.

  • Circumferința cutiei toracice – Măsurați circumferința pieptului chiar sub bust. Luați măsura în timp ce expirați, când metrul este perfect în jurul cutiei toracice. Metrul de croitorie trebuie să fie orizontal.
  • Circumferința peste sâni – A doua dimensiune de care aveți nevoie este circumferința toracică pe piept. Măsurați pe partea cea mai largă a sânului, de obicei la nivelul mameloanelor.
Tip: Nu ai acasă un metru? Nicio problemă. O simplă sfoară, pe care apoi o măsurați cu o riglă, va fi de asemenea utilă. Sau puteți tipări un metru pe hârtie.

 

Cum să alegeți bustiera potrivită în funcție de datele măsurate?

Apoi, trebuie doar să introduceți măsurătorile  pe e-shop-ul 4camping.ro, dând click pe butonul "Mărime recomandată" de lângă produsul selectat, care vă recomandă întotdeauna mărimea corectă a bustierei. Este cel mai simplu și mai rapid mod de a determina mărimea.

unnamed.png
Nu sunteți sigur de mărimea dumneavoastră? Cereți o recomandare.

O altă soluție este, desigur, tabelul de conversie a mărimilor , unde puteți găsi mărimea bustierei dumneavoastră cu ajutorul măsurătorilor pe care le-ați luat. Din păcate, aceste tabele pot varia ușor de la o marcă la alta. Prin urmare, trebuie să căutați tabelul de mărimi pentru o anumită marcă.

 

Tabele de mărimi ale celor mai populare mărci de bustiere sport

 

Nivelul adecvat de susținere

Bustierele sport oferă, de obicei, unul dintre cele trei niveluri de susținere - scăzut, mediu și ridicat. Cel de care aveți nevoie depinde de activitatea sportivă pe care o alegeți. Cu cât sunt mai multe sărituri, mișcări intense și impact, cu atât mai mult sprijin de care au nevoie sânii dumneavoastră.

Tip:Aveți o dimensiune mai mare a sânilor sau implanturi ? Vă recomandăm să luați în considerare bustierele sportive cu mai mult suport chiar și pentru activitățile sportive de intensitate mică sau moderată.

Yoga este despre fluiditatea mișcărilor fără impact intens. Un sutien cu susținere redusă va fi suficient.

 

Clasificarea bustierelor în funcție de intensitatea sprijinului pentru sâni

Antrenorii sportivi recomandă alegerea unui sutien ținând cont de activitățile sportive. Iar dacă practicați mai multe sporturi, este de asemenea indicat să aveți mai multe sutiene cu susținere adecvată pentru sâni. Este o protecție împotriva durerilor de spate, a iritațiilor și a disconfortului.

 

Susținere pentru sâni

 

Activitate

 

Caracteristicile bustierei

Mică 

•exerciții fizice de intensitate scăzută (mers pe jos, yoga, antrenament de forță

• bretele și benzi mai înguste, greutate redusă a sutienului

• adesea fără posibilitatea de a regla lungimea curelelor

• sutien de compresie fără cupe separate


Mică

• sutiene preferate:

Craft Training Classic 
Kari Traa Var

Medie

• activități de intensitate moderată (drumeții, schi, dans, ciclism pe șosea)

•restricționarea mai intensă a mișcărilor nedorite ale sânilor 

• curele mai largi

• sutienul peste cap sau cu fermoar

•sutien de compresie sau sutien cu cupe separate

Medie

• sutiene preferate:

MOOA Elja
Dare 2b Dont Sweat It Bra
Craft Motion

Înaltă

• activități sportive intensive (alergare, ciclism montan, exerciții de mare intensitate cu ricoșeu - aerobic) recomandate pentru bustul de mărime D și peste.

• cele mai largi bretele cu lungime reglabilă

• sutiene cu cupe separate

• fixare Velcro


Înaltă

• sutiene preferate:

MOOA Bina
Dare 2b DontSweat It Strapy
Dare 2b Hi Impact Bra

 

5 sfaturi cum să găsești bustiera perfectă pentru tine

Odată ce vă cunoașteți măsurile, mărimea de care aveți nevoie și chiar și gradul de susținere a sânilor, tot ce trebuie să faceți este să găsiți o croială care să vi se potrivească bine. Dacă sutienul nu vi se potrivește perfect din prima, nu disperați. Nu există o formă optimă sau o dimensiune ideală a sânilor. Există doar un sutien bine ajustat. Nu este acel potrivit? Încercați o altă marcă sau croială. Cei mai mulți producători încearcă să acopere nu doar cele mai comune mărimi de sutien, ci și mărimi mai puțin standard. Așadar, alegerea este destul de largă.

 

  1. Se potrivește bine, dar nu strânge! Un sutien sport ar trebui să fie mai strâmt decât un sutien obișnuit. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie atât de strâmt încât să vă împiedice să respirați bine.
    TIP: Nu trebuie să puneți mai mult de două degete sub banda de jos și sub bretele. Nici mai mult, nici mai puțin.
  2. Bustieră netedă, fără cute. Țesătura trebuie să fie netedă peste tot și să vă îmbrățișeze bine sânii. Cutele înseamnă că cupele sunt prea mari.
  3. Sâni ascunși. Nici un sutien care îți face literalmente sânii să se reverse nu este în regulă. Vei avea nevoie de cupe mai mari.
  4. Fixare bine ajustată. Pentru sutienele cu închizătoare, trebuie să găsiți o strângere corectă a sutienului. Dacă bustiera se ridică și atunci când vă mișcați brațele în sus, înseamnă că este fixat prea lejer. Vă recomandăm să reglați catarama.
  5. Încercați să faceți mișcare. Înainte de a vă pune noa bustieră, încercați să faceți exerciții fizice. Săriți în sus, fluturați brațele, încercați câteva exerciții. Dacă simțiți deja că sunteți strâmtorată sau că vă strânge inconfortabil, dacă faceți sport nu va fi mai bine.

TIP: Asigurați-vă că completați sutienul funcțional cu pantaloni sport și un tricou din materiale funcționale. Iar în zilele friguroase, un tricou termic funcțional sau un hanorac va fi, de asemenea, util.

 


Funcționalitatea corectă a sutienului sport este prelungită prin spălarea conform etichetei. 

 

Cum să prelungiți durata de viață a unui sutien?

Busteirelesport sunt realizate din materiale moderne care pot elimina transpirația, permit pielii să respire și nu se încălzesc inutil. Datorită aditivilor din material, acestea sunt elastice și foarte confortabile. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, supuse spălării frecvente și oboselii generale a materialului în timpul sportului. Dacă doriți să prelungiți durata de viață a bustierei dumneavoastră, vă recomandăm să îl spălați la temperaturi scăzute și neapărat să nu îl uscați la mașina de uscat. Vă recomandăm să respectați indicațiile de pe eticheta sutienului sport. De asemenea, este ideal să evitați balsamurile de rufe și înălbitorii.

 

Materialele ideale pentru bustiera sport

Sutienele de sport sunt confecționate din materiale care trebuie să fie elastice, să elimine transpirația și să ofere susținere în zonele potrivite.

 

Materiale sintetice funcționale

Acestea sunt foarte respirabile, elimină transpirația și se usucă rapid. Vă veți bucura de mișcare fără transpirație excesivă și fără să vă simțiți ca lipiți. Unele modele au un tratament antibacterian. Oferă susținere pentru un confort maxim și mișcare fără restricții.

Bustiere favorite: MOOA Elja, Dare 2b Dont Sweat It Bra

 

Bumbac amestecat cu alte fibre

Bumbacul asigură un confort maxim chiar și pentru femeile cu pielea sensibilă. Adaosul de elastan conferă sutienului elasticitatea necesară pentru activitățile de intensitate mai mică. Cu toate acestea, așteptați-vă la o capacitate mai redusă de absorbție a transpirației și la o uscare mai lentă.

Bustiere favorite: E9 Mery 2.2

 

Merino 

Lâna Merino ajută la reglarea eficientă a temperaturii corpului și la eliminarea transpirației. Este capabilă să absoarbă umezeala până la 30% din greutatea sa fără a deveni incomodă și rece. Este în mod natural antibacteriană, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mirosurile neplăcute chiar și după mult efort. Sutienele Merino sunt confortabile, elastice și plăcut de moi. Fibra naturală goală izolează perfect, iar suprafața sa este hidrofugă, lucru pe care îl veți aprecia atunci când vă deplasați în zilele reci, pe timp de ploaie și în condiții meteo dificile.

Bustiere favorite: Ortovox 185 Rock´N´Wool Sport Top, Devold Kvitegga Woman Top

 

Merino amestecat cu alte fibre

Sutienele din lână Merino cu materiale sintetice elimină eficient transpirația, sunt în mod natural antibacteriene și reglează eficient temperatura corpului. Adăugarea de lycra le conferă o durabilitate și o rezistență sporite chiar și în cazul activităților cu niveluri mai ridicate de intensitate a mișcărilor.

Bustiere favorite: Icebreaker Women Sprite Racerback Bra, Devold Double Woman Bra

 

 

Link-uri utile

Autor: Lucie Krůčková

Arhivă: pixabay.comunsplash.com, arhiva autorului

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

178 Lei (2.25 %) 174 Lei

Comparare

199 Lei (33.17 %) de la 133 Lei

Comparare

120 Lei (9.85 %) 108 Lei

Comparare

240 Lei (65 %) 84 Lei

Comparare

180 Lei (2.22 %) 176 Lei

Comparare

180 Lei (13.24 %) 156 Lei

Comparare