Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Cum se alege casca pentru ciclism?

Din punct de vedere legal, cască de protecție nu este obligatorie ,dar recomandată. Dacă alegeți o cască, atunci cu siguranță înțelegeți importanța acestui echipament opțional pentru bicicliști. La un moment dat, o cască poate fi singurul lucru care vă va proteja într-o cădere, care poate fi fatală fără protecție pentru cap.


Cuprins

 

Introducere

O cască de protecție ar trebui să facă parte din echipamentul de ciclism a fiecărui biciclist. De ce? În cazul unui accident, biciclistul zboară de obicei necontrolat peste ghidon. Conform statisticilor in 2019 România are cel mai mare nr de fatalități în rândul cicliștilor.O cască adecvată va răspândi impactul la nivelul capului și va amortiza forța impactului în timpul unui accident. Alegeți cu ajutorul articolului nostru o cască de ciclism care vă poate salva viața în cazul unei căzături.

 

Cum alegeți casca?

Atunci când alegeți o cască de protecție, există mai multe aspecte la care ar trebui să vă uitați. Fiți întotdeauna interesați de următorii parametri ai căștii:

 • certificări internaționale și norme de siguranță,
 • pentru ce teren este potivită casca,
 • greutate, tehnolgia de producție, mărimea căștii .

 

Certificări și norme de siguranță

Nu cumpărați o cască care nu îndeplinește limitele minime de siguranță și certificarea europeană EN 1078. Unele căști pot avea, de asemenea, un sistem de siguranță MIPS (Multidirectional Impact Protection System). Aceasta este o metodă suplimentară de protecție. În acest caz, căptușeala este atașată de interiorul căștii cu ajutorul unor benzi de cauciuc. În cazul în care casca se blochează, capul poate continua să se miște cu încetinitorul. Astfel, căptușeala reduce intensitatea forței de rotație asupra capului.


MIPS asigură o protecție suplimentară a capului în cazul unui impact lateral. Căștile de protecție cu această caracteristică de siguranță se numără printre modelele de cea mai bună calitate, dar și printre cele mai scumpe. În imagine este prezentat, de exemplu, MIPS-ul de pe casca Uvex Unbound.

 

Alegerea căștii după tipul terenului

Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că știți unde veți merge și ce fel de bicicletă veți folosi. Diferite căști sunt potrivite pentru diferite activități. Există căști pentru biciclete de șosea, biciclete de munte, căști BMX și căști de freeride, de exemplu. Și la noi pe web site aveți diferite filtre printre care și după tipul terenului.

Căștile de șosea pot fi recunoscute după numărul mare de orificii de aerisire. Prin urmare, acestea sunt potrivite pentru traseele lungi. Obiectivul căștilor de șosea este o ventilație maximă și o greutate cât mai mică. Aerul mai rece circulă prin partea din față în timpul mersului, iar aerul cald iese prin orificiile de aerisire din spate. Căștile de șosea nu au parasolar, iar forma lor este aerodinamică pentru a asigura o rezistență cât mai mică la aer.

Casca de MTB și All Mountain pentru munte, trekking și cross bike este mai robustă și are guri de aerisire mai mici. De asemenea, are un parasolar în față și mai mare protecție pentru ceafă.


Căștile MTP trebuie să fie capabile să facă față căderilor pe teren. În comparație cu căștile de șosea, acestea au o vizieră și sunt mai întinse spre spate, acoperind astfel partea din spate a capului în cazul unei căzături pe spate.

 

Căștile BMX sunt mult mai închise, cu găuri de ventilație minime. Acestea sunt vizibil mai rotunjite, se suprapun peste ceafă și sunt mai rezistente la impact. Ele sunt, de asemenea, folosite la patinele cu rotile sau la skateboard-uri.

Căștile de freeride și downhill acoperă complet capul și bărbia și au un scut frontal. Totul este combinat într-o singură unitate, motiv pentru care sunt numite integrale. Această cască acoperă întregul cap, iar apărătoarea de bărbie face, de asemenea, parte din construcția integrală a căștii. Greutatea lor este mai mare în raport cu construcția, numărul de orificii de ventilație este redus. Cu toate acestea, frecvența accidentelor și natura lor o impun. Cu o cască obișnuită, o căzătură pe teren va avea ca rezultat, în cel mai bun caz, câteva copci pe bărbie sau o vizită la cabinetul stomatologic.

 

Greutatea, tehnologia de producție și mărimea căștii 

Dimensiunea căștii este determinată de circumferința capului în centimetri. Măsurați-vă capul cu o bandă de croitorie în punctul cel mai larg - pe frunte, deasupra urechilor și deasupra sprâncenelor. Intervalul este, de obicei, între 50 și 65 de centimetri pentru adulți.

Unele căști sunt fabricate într-o singură mărime universală și se ajustează pe cap cu ajutorul unor mecanisme de prindere. Unii producători produc două sau trei dimensiuni de căști.

Pentru bărbați sau pentru femei? Majoritatea căștilor sunt concepute atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Astfel de căști au o denumire unisex. Există, de asemenea, căști speciale pentru femei. Cu toate acestea, există o singură diferență. La căștile pentru femei, există un spațiu la roata de strângere din spate pentru a se putea scoade coada.


Să mergi pe bicicletă fără cască este mai riscant decât pare la prima vedere.

 

Accesorii utile:

 • vizieră detașabilă în partea din față,,
 • stop intermitent încorporat pe partea din spate a capului,
 • suport pentru fixarea unei lanterne spate sau a unei frontale,
 • suport pentru cameră,
 • plasă de insecte în orificiile de ventilație,
 • căptușeală interioară lavabilă,
 • deschiderea și fixarea cu o singură mână,
 • Cip de identificare medicală NFC care stochează datele ciclistului și permite accesul la acestea în caz de accident prin intermediul unui smartphone.

La prima vedere, aceste gadgeturi par inutile. Dar ele au avantajele lor practice. Casca dvs. vă va ține ani de zile de mers pe bicicletă, dar nu vreți să aveți pe cap, ani de zile, bureți transpirați. De aceea, este grozav dacă îi puteți scoate și spăla sau pur și simplu le înlocui cu alții. Un semnalizator te poate salva de la un accident cu o mașină. O viespe rătăcită se poate strecura sub casca ta și poate fi împiedicată să iasă.

 

Cum se așează corect casca 

Cumpărarea căștii potrivite este primul pas, al doilea pas crucial este așezarea corectă a căștii. O cască de protecție prost adaptată poate avea același efect asupra rezultatului final ca și faptul că nu purtați deloc o cască de protecție. O cască prost ajustată poate aluneca în timpul unei căderi. Pentru ca o cască să își facă treaba și să vă protejeze capul, aceasta trebuie să se potrivească perfect. Ce înseamnă asta?

 • casca nu trebuie să fie opresivă, ci trebuie să fie confortabilă de purtat,
 • se poartă cu viziera în față,
 • max. 2 degete între bărbie și centură (sau catarama sub bărbie),
 • benzile nu trebuie să sugrume,
 • o curea trebuie să treacă în fața urechii, iar cealaltă în spatele urechii, acestea se conectează chiar sub lobul urechii,
 • fruntea nu trebuie să fie descoperită,
 • casca nu trebuie să obstrucționeze vederea.

O cască bine ajustată trebuie să fie în mijlocul frunții, cu urechile între curele și nu mai mult de două degete sub cureaua de la bărbie.

 

Casca ajustată trebuie să fie aproximativ la mijlocul frunții și nu trebuie să fie prea largă. Aceasta nu trebuie să se miște pe cap. Faceți câteva mișcări în lateral, înainte și înapoi, dacă se mișcă, strângeți-o. Reglarea căștii se face în două locuri. O curea sub bărbie și un mecanism în partea din spate a capului sub forma unei roți de reglare.

Unele căști au un sistem de adaptare rapidă. Curelele pot fi ajustate cu ușurință în orice moment pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Altele au un sistem de prindere monomatic care deschide șiînchide prin simpla apăsare a unui buton.

Nu uitați să verificați echipamentul obligatoriu pe bicicletă. În plus, vă recomandăm ochelarii de protecție pentru siguranță. Și nu ne referim neapărat la ochelarii de soare. O creangă vă poate atrage brusc atenția, la fel și o muscă.

 

Casca pentru copii

Copii se uită la doi parametri cruciali de pe cască pentru a decide asupra achiziției.Designul și culoarea. Dacă unul dintre aceștia este greșit, casca este inutil să cumpărați casca, nu o vor purta. Uneori, nici măcar îndeplinirea acestor două condiții nu este suficientă pentru ca un mic biciclist să își pună liniștit casca pe cap.Utilizarea căștii la copii necesită răbdare, consecvență, culoare și imagine din partea părinților.

Nu neglijați alegerea căștii pentru copii. Este mai mult decât imaginea și culoarea.
 

Pentru părinții care aleg o cască de protecție pentru copii, se aplică practic aceleași condiții ca și în cazul alegerii unei căști de protecție pentru un adult. Căștile pentru copii tind să fie ușor mai lungi la spate pentru o mai bună protecție a părții din spate a capului. Concentrați-vă asupra greutății. Ar trebui să fie cât mai mică posibil pentru a fi confortabilă pentru copii. Cele mai ușoare căști pentru copii au în jur de 220 de grame.

Nu uitați este interzis să circule cu bicicleta copiii între 7-14 ani pe drumurile publice. Drumurile publice includ, dar nu se limitează la: piste de biciclete, alei de parc, ulițe de sat.

 

TIP: Nu cumpărați o cască mai mare, crezând că copilul dumneavoastră va crește în ea. O cască largă este la fel ca și lipsa căștii. Casca nu trebuie să cadă de pe cap, chiar dacă copilul are cureaua de jos desfăcută.

 

Chiar dacă se folosește termenul de cască de bicicletă, luați-o și pentru trotinete și pentru motorete,biciclete fără pedale. La urma urmei, chiar și motoretele din plastic pot atinge viteze periculoase cu un ciclist mic. Roata din față se blochează pur și simplu atunci când lovește o piatră sau o bordură, copilul zboară înainte din inerție.

În general, se recomandă înlocuirea căștii după prima căzătură. Dar, în cazul copiilor, casca va cădea cel mai probabil pentru prima dată acasă, chiar înainte de a porni la drum. Din fericire, aceste accidente minore nu deranjează casca. Vă dorim mulți kilometri buni pe teren.

 

 

Link-uri utile

 

Autor: Alena Bouchalová

Surse: pixabay.comunsplash.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Selectăm pentru dvs.

50 Lei (12 %) 44 Lei

Comparare

Borsetă pentru bicicletă Ortlieb Seat-Pack 16,5L

830 Lei (6.27 %) 778 Lei

Comparare

Geantă pentru ghidon Acepac Bar Drybag 16L

230 Lei (10 %) 207 Lei

Comparare

Geantă cadru biciletă Ortlieb Fork-Pack 4,1 L

300 Lei (5.67 %) 283 Lei

Comparare

Borsetă pentru bicicletă Ortlieb Micro-Bag 0,5L

170 Lei (2.35 %) 166 Lei

Comparare

Geantă pentru ghidon Acepac Bar Bag MKII

332 Lei (9.94 %) 299 Lei

Comparare

Geantă pentru ghidon Acepac Bar Drybag 8L

208 Lei (10.1 %) 187 Lei

Comparare