Totul despre îmbrăcămintea outdoor
Sfaturi
Produsele din materiale moi,pufoase sunt cadouri care îți vor ține de cald! Informații detaliate găsești în ghidul nostru despre aceste articole de îmbrăcăminte.
Din punct de vedere legal, cască de protecție nu este obligatorie ,dar recomandată. Dacă alegeți o cască, atunci cu siguranță înțelegeți importanța acestui echipament opțional pentru bicicliști. La un moment dat, o cască poate fi singurul lucru care vă va proteja într-o cădere, care poate fi fatală fără protecție pentru cap.
Cuprins |
O cască de protecție ar trebui să facă parte din echipamentul de ciclism a fiecărui biciclist. De ce? În cazul unui accident, biciclistul zboară de obicei necontrolat peste ghidon. Conform statisticilor in 2019 România are cel mai mare nr de fatalități în rândul cicliștilor.O cască adecvată va răspândi impactul la nivelul capului și va amortiza forța impactului în timpul unui accident. Alegeți cu ajutorul articolului nostru o cască de ciclism care vă poate salva viața în cazul unei căzături.
Atunci când alegeți o cască de protecție, există mai multe aspecte la care ar trebui să vă uitați. Fiți întotdeauna interesați de următorii parametri ai căștii:
Nu cumpărați o cască care nu îndeplinește limitele minime de siguranță și certificarea europeană EN 1078. Unele căști pot avea, de asemenea, un sistem de siguranță MIPS (Multidirectional Impact Protection System). Aceasta este o metodă suplimentară de protecție. În acest caz, căptușeala este atașată de interiorul căștii cu ajutorul unor benzi de cauciuc. În cazul în care casca se blochează, capul poate continua să se miște cu încetinitorul. Astfel, căptușeala reduce intensitatea forței de rotație asupra capului.
Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că știți unde veți merge și ce fel de bicicletă veți folosi. Diferite căști sunt potrivite pentru diferite activități. Există căști pentru biciclete de șosea, biciclete de munte, căști BMX și căști de freeride, de exemplu. Și la noi pe web site aveți diferite filtre printre care și după tipul terenului.
Căștile de șosea pot fi recunoscute după numărul mare de orificii de aerisire. Prin urmare, acestea sunt potrivite pentru traseele lungi. Obiectivul căștilor de șosea este o ventilație maximă și o greutate cât mai mică. Aerul mai rece circulă prin partea din față în timpul mersului, iar aerul cald iese prin orificiile de aerisire din spate. Căștile de șosea nu au parasolar, iar forma lor este aerodinamică pentru a asigura o rezistență cât mai mică la aer.
Casca de MTB și All Mountain pentru munte, trekking și cross bike este mai robustă și are guri de aerisire mai mici. De asemenea, are un parasolar în față și mai mare protecție pentru ceafă.
Căștile BMX sunt mult mai închise, cu găuri de ventilație minime. Acestea sunt vizibil mai rotunjite, se suprapun peste ceafă și sunt mai rezistente la impact. Ele sunt, de asemenea, folosite la patinele cu rotile sau la skateboard-uri.
Căștile de freeride și downhill acoperă complet capul și bărbia și au un scut frontal. Totul este combinat într-o singură unitate, motiv pentru care sunt numite integrale. Această cască acoperă întregul cap, iar apărătoarea de bărbie face, de asemenea, parte din construcția integrală a căștii. Greutatea lor este mai mare în raport cu construcția, numărul de orificii de ventilație este redus. Cu toate acestea, frecvența accidentelor și natura lor o impun. Cu o cască obișnuită, o căzătură pe teren va avea ca rezultat, în cel mai bun caz, câteva copci pe bărbie sau o vizită la cabinetul stomatologic.
Dimensiunea căștii este determinată de circumferința capului în centimetri. Măsurați-vă capul cu o bandă de croitorie în punctul cel mai larg - pe frunte, deasupra urechilor și deasupra sprâncenelor. Intervalul este, de obicei, între 50 și 65 de centimetri pentru adulți.
Unele căști sunt fabricate într-o singură mărime universală și se ajustează pe cap cu ajutorul unor mecanisme de prindere. Unii producători produc două sau trei dimensiuni de căști.
Pentru bărbați sau pentru femei? Majoritatea căștilor sunt concepute atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Astfel de căști au o denumire unisex. Există, de asemenea, căști speciale pentru femei. Cu toate acestea, există o singură diferență. La căștile pentru femei, există un spațiu la roata de strângere din spate pentru a se putea scoade coada.
La prima vedere, aceste gadgeturi par inutile. Dar ele au avantajele lor practice. Casca dvs. vă va ține ani de zile de mers pe bicicletă, dar nu vreți să aveți pe cap, ani de zile, bureți transpirați. De aceea, este grozav dacă îi puteți scoate și spăla sau pur și simplu le înlocui cu alții. Un semnalizator te poate salva de la un accident cu o mașină. O viespe rătăcită se poate strecura sub casca ta și poate fi împiedicată să iasă.
Cumpărarea căștii potrivite este primul pas, al doilea pas crucial este așezarea corectă a căștii. O cască de protecție prost adaptată poate avea același efect asupra rezultatului final ca și faptul că nu purtați deloc o cască de protecție. O cască prost ajustată poate aluneca în timpul unei căderi. Pentru ca o cască să își facă treaba și să vă protejeze capul, aceasta trebuie să se potrivească perfect. Ce înseamnă asta?
Casca ajustată trebuie să fie aproximativ la mijlocul frunții și nu trebuie să fie prea largă. Aceasta nu trebuie să se miște pe cap. Faceți câteva mișcări în lateral, înainte și înapoi, dacă se mișcă, strângeți-o. Reglarea căștii se face în două locuri. O curea sub bărbie și un mecanism în partea din spate a capului sub forma unei roți de reglare.
Unele căști au un sistem de adaptare rapidă. Curelele pot fi ajustate cu ușurință în orice moment pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Altele au un sistem de prindere monomatic care deschide șiînchide prin simpla apăsare a unui buton.
Nu uitați să verificați echipamentul obligatoriu pe bicicletă. În plus, vă recomandăm ochelarii de protecție pentru siguranță. Și nu ne referim neapărat la ochelarii de soare. O creangă vă poate atrage brusc atenția, la fel și o muscă.
Copii se uită la doi parametri cruciali de pe cască pentru a decide asupra achiziției.Designul și culoarea. Dacă unul dintre aceștia este greșit, casca este inutil să cumpărați casca, nu o vor purta. Uneori, nici măcar îndeplinirea acestor două condiții nu este suficientă pentru ca un mic biciclist să își pună liniștit casca pe cap.Utilizarea căștii la copii necesită răbdare, consecvență, culoare și imagine din partea părinților.
Pentru părinții care aleg o cască de protecție pentru copii, se aplică practic aceleași condiții ca și în cazul alegerii unei căști de protecție pentru un adult. Căștile pentru copii tind să fie ușor mai lungi la spate pentru o mai bună protecție a părții din spate a capului. Concentrați-vă asupra greutății. Ar trebui să fie cât mai mică posibil pentru a fi confortabilă pentru copii. Cele mai ușoare căști pentru copii au în jur de 220 de grame.
Nu uitați este interzis să circule cu bicicleta copiii între 7-14 ani pe drumurile publice. Drumurile publice includ, dar nu se limitează la: piste de biciclete, alei de parc, ulițe de sat.
Chiar dacă se folosește termenul de cască de bicicletă, luați-o și pentru trotinete și pentru motorete,biciclete fără pedale. La urma urmei, chiar și motoretele din plastic pot atinge viteze periculoase cu un ciclist mic. Roata din față se blochează pur și simplu atunci când lovește o piatră sau o bordură, copilul zboară înainte din inerție.
În general, se recomandă înlocuirea căștii după prima căzătură. Dar, în cazul copiilor, casca va cădea cel mai probabil pentru prima dată acasă, chiar înainte de a porni la drum. Din fericire, aceste accidente minore nu deranjează casca. Vă dorim mulți kilometri buni pe teren.
Autor: Alena Bouchalová
Surse: pixabay.com, unsplash.com
Sfaturi
Produsele din materiale moi,pufoase sunt cadouri care îți vor ține de cald! Informații detaliate găsești în ghidul nostru despre aceste articole de îmbrăcăminte.
Sfaturi
Sunteți pasionat de schi alpinism și vă gândiți să achiziționați echipament? Atunci am pregătit acest articol pentru voi.
Sfaturi
Cum să nu te rătăcești niciodată în natură? Citiți articolul nostru și învățați cum să folosiți o busolă.
248 Lei
(14.92 %)
211 Lei
198 Lei
(20.2 %)
158 Lei
148 Lei
(14.86 %)
126 Lei
242 Lei
(14.88 %)
206 Lei
266 Lei
(15.04 %)
226 Lei
278 Lei
(10.07 %)
250 Lei
69 Lei
(20.29 %)
55 Lei
186 Lei
(22.04 %)
145 Lei