Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare
ForCamping s.r.o. - echipament în natură Meniu
  • Reduceri

Cum să alegi o lanternă frontală Petzl?

Noutăți

Să alegeți o lanternă frontală nu este o glumă. Este ușor să te pierzi în toți acești lumeni, metri de iluminare și ore de rezistență.De câți diozi aveți nevoie? Pentru ce este lumina roșie? Este necesar să aveți indicatorul de încărcare a bateriei? O centură sau o coardă este mai bun? Dacă doriți să aflați mai multe despre selecția farurilor, am pregătit un mic ghid pentru acest lucru.

Când alegeți o lanternă frontală, este necesar să vă puneți aceste două întrebări de bază:

  1. Cât doresc să investesc în această lanternă frontală?
  2. La ce doresc să o utilizez?

Lanterne de bază

Dacă dorim să folosim lanterna pentru iluminarea într-un cort sau la camping, pentru lupte într-o tabără, pentru întoarcerea dintr-un club, pentru înlocuirea becului într-un candelabru sau în caz de pană de curent, este suficient un far mai puțin luminos, fără multe funcții. Aceste lanterne de bază sunt potrivite și pentru copii, ca prima lor lanternă. Sunt ideale de ex. Petzl Tikkina 2 cu două diode sau mai puternice Petzl Tikka 2 cu patru diode pe curea, sau Petzl Zipka 2 cu patru diode pe cureaua de ajustare.


În acest grup există și lanterne speciale, de exemplu Petzl Tactikka, care este accesorizat cu un filtru roșu. Lumina roșie luminează ce este necesar și totodată nu este agresivă, încât să trezească toată tabăra aby vzbudilo celý tábor nebo vyplašilo veškerou zvěř v lese.

Lanterne puternice

Dacă aveți nevoie de lanternă pentru, mersul pe bicicletă, urcări, alpnism, speologie, alergare, ajungem la un model mai puternic. Atenție, odată ce ai încercat această clasă superioară, nu te vei mai mulțumi cu nimic mai puțin: o).


Reprezentanții farurilor luminoase cu o diodă puternică suplimentată cu o diodă roșie economică sunt, de exemplu Petzl Tikka Plus 2 sau Petzl Tikka 2 XP cu difuzor (alegerea între fascicul îngust și larg). Farurile puternice au de obicei mai multe funcții, cum ar fi alegerea intensității luminii, a pâlpâirii, a indicatorului de stare a bateriei, etc. Diodele și lentilele utilizate sunt de calitate superioară, iar farurile sunt ușor iluminate la o distanță de 40-60 metri.

Lanterne speciale – la speologie și sporturi extreme

Cea mai înaltă clasă de faruri constă apoi din modele concepute pentru sporturi extreme, speleologie etc.. Acestea sunt faruri de cea mai înaltă calitate, cu performanțe ridicate, acumulator în loc de baterii și construcție mai robustă. Unele modele de ex. Petzl Nao Datorită unui senzor special, poate regla automat performanța diodei în funcție de natura mediului. Modelul Petzl Ultra Wide la rândul său, oferă un con uniform în intervalul până la 180°.

Deoarece nimeni nu vrea să cumpere o iepură într-un sac, vom fi bucuroși să vă arătăm cum strălucesc farurile și vă vom lăsa să le încercați. Puteți găsi toate farurile noastre aici.

Lanterne ieftine

Mulți clienți se întreabă de ce cumpără o lanternă mai scumpă atunci când obțin unele în magazine sau pe piață la prețul de 34 lei? Răspunsul este simplu – pe lanternă plătiți puțin, dar este important să realizăm ce are nevoie pentru a o „alimenta”, adică ce tip de baterii au nevoie pentru a o folosi.

În general, acestea sunt baterii plate, care sunt mai greu de găsit și sunt mai scumpe. Drept urmare, aceștia vor plăti semnificativ mai mult pentru farul și funcționarea acestuia decât dacă ar cumpăra un produs mai scump și de calitate superioară.

Nu există lumină ca lumina – din experiență proprie știm, că farurile ieftine nu luminează puternic, adesea clipește din cauza contactului slab și diodele folosite pleacă rapid.

Un mic sfat: Nu luați alegerea farului ca pe un pui la cină - dacă nu sunteți sigur, nu vă fie frică să întrebați și să încercați lumina.

Alte articole despre lanterne