Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cod: 10WARG23 Reducere suplimentară 10% la WARG 🐺

Cum să alegi o lanternă frontală Petzl?

Alegerea unei lanterne frontale este destul de dificilă. Deoarece este foarte simplu să încurci parametri de iluminare. Câte diode sunt necesare? Pentru ce servește lumina roșie? Este necesar indicator de încărcare a bateriei? Pentru a vă ușura alegerea, am pregătit pentru dvs. acest articol cu criteriile după care se selectează o lanternă frontală. 

Când alegeți o lanternă frontală, este necesar să vă puneți aceste două întrebări de bază:

  1. Cât doresc să investesc în această lanternă frontală?
  2. La ce doresc să o utilizez?

Lanterne de bază

Dacă avem nevoie de lanternă pentru a ilumina în cort, pentru a lumina drumul întunecos la întoarcerea dintr-un club, pentru înlocuirea becului într-un candelabru sau în caz de pană de curent, este suficientă o lanternă mai puțin luminoasă, fără multe funcții. Aceste lanterne de bază sunt potrivite și pentru copii, ca prima lor lanternă. Sunt ideale de ex. Petzl Tikkina 2 cu două diode sau mai puternice Petzl Tikka 2 cu patru diode pe curea, sau Petzl Zipka 2 cu patru diode pe cureaua de ajustare.

În acest grup există și lanterne speciale, de exemplu Petzl Tactikka, care este accesorizat cu un filtru roșu. Lumina roșie luminează ceea ce este necesar și totodată nu este agresivă, încât să trezească toată tabăra.

Lanterne puternice

Dacă aveți nevoie de lanternă pentru ciclism, alpnism, speologie, alergare, ajungem este necesar model mai puternic. Atenție, odată ce încercați această clasă superioară, nu te vei mai mulțumi cu nimic mai puțin: o).


Reprezentantul unei lanterne cu o diodă puternică suplimentară și cu o diodă roșie economică este de exemplu: Petzl Tikka Plus 2 sau Petzl Tikka 2 XP cu dispersie (alegerea între fascicul îngust și larg). Lanternele puternice de regulă dispun de mai multe funcții, cum ar fi alegerea intensității luminii, a pâlpâirii,  indicatorului de stare al bateriei, etc. Dioda și lentila utilizată este de calitate superioară, iar lanterna, cu ușurință luminează până la o distanță de 40-60 metri.

Lanterne speciale – la speologie și sporturi extreme

Cea mai înaltă clasă de lanterne sunt modelele concepute pentru sporturi extreme, speleologie etc.. Acestea sunt lanterne de cea mai înaltă calitate, cu performanță ridicată, acumulator în loc de baterie și construcție robustă. Unele modele de ex. Petzl Nao dispun de senzor special, care poate regla automat performanța diodei în funcție de natura mediului. Modelul Petzl Ultra Wide la rândul său, oferă un con uniform în intervalul până la 180°.

Lanterne ieftine

Mulți clienți se întreabă de ce să cumpăre o lanternă scumpă când pot obține în unele magazine sau pe piață lanternă la prețul de 34 lei? Răspunsul este simplu – lanterna o cumpărați ieftin, dar este important să realizați cu este necesar să o alimentați, adică ce tip de baterii folosește.

De regulă sunt baterii plate care se găsesc mai greu și sunt mai scumpe. Cu alte cuvinte pentru lanterenă ați plătit ceva mai mult în comparație cu achiziția unei lanterne de calitate superioară.

Nu există lumină ca lumina – din propria experiență știu că lanternele ieftine nu luminează puternic, adesea clipește din cauza contactului slab și diodele folosite se uzează rapid.

Un sfat bun la încheiere: Luați în serios alegerea unei lanterne - dacă nu sunteți sigur, nu vă fie frică să întrebați și să încercați sau să testați produsul.

Alte articole despre lanterne

 

 

Povestea cărăușului din Tatra - Hanwag Sole People

Noutăți

Mersul pe jos este cea mai naturală mișcare pentru oameni. Dar pentru unii mersul pe jos este mult mai mult decât o simplă mișcare. Este începutul unei noi aventuri, explorare și depășire a propriilor limite sau urmărirea unei pasiuni. Vino să te lași inspirat și să pornești în propria ta călătorie de aventură.

Noutăți în bucătăria outdoor! Primus introduce un cartuș durabil!

Noutăți

Îți place să gătești ceva bun în drumeție și îți pasă de natura din jurul tău? Cu noul cartuș mai sustenabil de la Primus, amprenta ta eco poate fi din nou puțin mai mică!

Livrarea cadourilor de Crăciun

Noutăți

Comandați cadouri pentru Crăciun? Dacă sunt îndeplinite condițiile de mai jos,puteți avea produsele sub brad.