Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Cordura

 

Cordura pentru prima dată a apărut în anul 1929, când oamenii de știință a firmei Du Pont, au reușit să creeze viscoză artificială (celulozică) fibră destul de rezistentă și puternică, ca să se poată produce din ea fire. Cordura este marcă foarte bine cunoscută, care asigură o serie întreagă de materiale pentru un spectru larg de utilizare. Numitorul comun este o mare rezistență la rupere sau abraziune. 

 

Ce înseamnă ”D”?

  • De exemplu, dacă selectați un rucsac, puteți vedea adesea eticheta xxxD pentru material. D este denier, care este o unitate de lungime a densității care exprimă masa în grame per 9000 de metri material. Aceasta înseamnă că un denier este de 1 gram la 9000 de metri, deci materialul marcat 1D cântărește 0,11 miligrame pe metru. Pentru a putea să vă faceți o idee, firul de păr uman are 20D iar o  microfibră are în jur de 0,9D. Nu este adevărat că "cu cât mai mult D, cu atât mai bine" imediat din câteva motive:
  • Este adevărat că materialele cu o densitate mai mare (mai mult D) vor fi mai durabile, dar, așa cum sugerează și denierul în sine, vor fi și mai grele și mai dure. Diferența greutății, în special la rucsacii mai mici, nu va fi simțită prea mult (numai în cazul în care nu vă axați pe ultra light și nu alergați după grame cum este posibil), dar rugozitatea țesăturii ar putea fi mai vizibilă, mai ales când materialul intră în contact direct cu pielea.
  • Un factor important în rezistența materialului este modul în care este țesută țesătura în sine. Există diferite tehnici de țesut care pot afecta în mod semnificativ rezistența materialului rezultat (de exemplu, țesăturile Rip-Stop sunt mai groase între firele mai subțiri, firele de urzeală pentru a opri ruperea fibrei slabe). La începutul procesului de producție, puteți avea fire cu acelaș danier, dar datorită manoperei puteți obține două materiale complet diferite. Dar toate astea utilizatorul nu poate vedea, de aceea este indicat să vă bazați pe brandurile cele mai bune, cum este Cordura.
  • Și, desigur, trebuie să aveți grijă să comparați aceleași materiale. De exemplu, nylonul 420D este mai puternic decât poliesterul 600D.

Outwell Panorama

Materiale și tehnologie

Brandul danez Outwell prezintă un rezumat de accesorii cu denumirea Outwell Panorama, care este capabil a oferi un confort maxim dar mai presus de toate senzația de a fi în contact cu natura din jur.

 

Materialul tendei la corturile Outwell

Materiale și tehnologie

Firma daneză Outwell colaborează la dezvoltarea și producția de material pentru corturile sale de familie. La corturile lor se găsesc folii de cort din material poliester și policoton.

Cleansport NXT

Materiale și tehnologie

Cleansport NXT este o tehnologie inovatoare care protejează încălțămintea și echipamentul împotriva mirosurilor neplăcute.