Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Saci de dormit Mountain Equipment Fireflash

În acest articol veți găsi toate detaliile despre excepționalul sac de dormit Fireflash pe care îl puteți cumpăra de la noi.

Sacii de dormit de iarnă Fireflash de la Mountain Equipment sunt ușori, confecționați din pene și destinați pentru cei care preferă un bagaj ușor în timpul drumețiilor la munte. Sunt ideali pentru traseele alpine și drumețiile solicitante care necesită greutate minimă a bagajului și menținerea confortului la temperaturi de -14°C.

Nici un gram în plus

În timpul drumețiilor orice gram și centimetru este important și în același timp trebuie să aveți un echipament adecvat. Sacul de dormit FIREFLASH cântărește 1 kg, este rezistent la vânt, durabil și are o garanție de 10 ani.

Material ușor Plasma

Unul dintre cele mai ușoare materiale din lume, care se utilizează în combinație cu penele. Materialul este fabricat în Japonia din fibre cu rezistență sporită de poliamidă și este special țesut, lucru care asigură rezistență de 2 ori mai mare în comparație cu materiale similare. Este adecvat pentru alpiniștii care pun greutatea bagajului pe primul loc.

 • Extrem de ușor (26 g/m2)
 • Foarte respirabil (moliciune 10 D)
 • Rezistent la rupere

Pene de rață 

Sacul de dormit este umplut cu pene de rață din Rusia, care sunt curățate delicat cu apă, fără tratamente chimice. Acest lucru distruge atât acarienii, cât și mediul de viață al acestora, lucru care este apreciat de persoanele ce suferă de alergii. Penele își păstrează nivelul propriu de grăsime și loftul, sunt compacte, foarte izolatoare și au o greutate redusă.

 • 650 g de pene de rață
 • Capacitate minimă de umplere 800+ cuin
 • Raportul de puf 90:10
 • Durabilitate sporită

De ce sacii de dormit Mountain Equipment sunt ușori și călduroși?

Sacii de dormit Mountain Equipment au o manoperă excepțională. Fiecare compartiment este umplut cu o cantitate atent calculată de pene pentru a oferi o greutate redusă și căldură sporită. Această metodă inovatoare "Cameră după cameră" a fost dezvoltată de Matt Fuller - singura persoană din industria outdoor cu un doctorat în cercetarea penelor.

Construcție pentru confort termic excelent 

Tehnologia body-mapping pe care o găsiți la sacii de dormit Mountain Equipment, ia în considerare nevoile fiecărei părți a corpului în parte. Membrele inferioare au nevoie de mai multă căldură decât pieptul. De aceea, Matt Fuller a calculat densitatea precisă de pene pentru fiecare compartiment, pentru ca fiecare parte a corpului să primească ce are nevoie.

Nu se pierde nici un gram de căldură

Datorită compartimentelor alfa din sacul de dormit nu se pierde nici un ”gram” de căldură. Compartimentele alfa în formă trapezoidală și compartimentele bizotate minimalizează pierderile de căldură din zona cusăturilor și mențin penele la locul lor, fără a se muta în alte compartimente. Căldura care vă încălzește rămâne în sacul de dormit datorită eliminării spațiilor de la cusături prin care se pierde căldura și a minimalizării spațiilor moarte pe unde ies penele.

Glugă 3D, fără necesitate de ajustare 

Întindeți-vă în sacul de dormit și bucurați-vă de căldură în zona capului fără necesitatea ajustării glugii. Gluga este modelată special pentru a se adapta excelent la forma capului fără a fi necesară ajustarea. Cele 7 compartimente împiedică migrarea penelor, protejează capul împotriva pierderilor de căldură și garantează astfel un somn foarte plăcut. Dacă aveți nevoie să ajustați gluga, nu este nicio problemă. În funcție de forma șnurului veți ști exact dacă ajustați partea superioară (șnur plat) sau partea inferioară (șnur circular).

Picioare calde

Este necesar să aveți picioarele izolate foarte bine, deoarece au o circulație rea a sângelui. Sacul de dormit copiază forma tălpilor în timpul somnului Partea inferioară a sacului de dormit are formă de trapez, iar zona vârfurilor este ridicată. Datorită formei ergonomice veți avea parte de suficient loc în zona picioarelor și o izolație excelentă, motiv pentru care picioarele vor fi calde. Partea inferioară a sacului de dormit din cele mai călduroase compartimente V este extrem de complicată, motiv pentru care este confecționată separat și apoi cusută de restul sacului de dormit.

 • parte inferioară cu formă de trapez
 • parte inferioară din 4 compartimente
 • compartimente V extrem de călduroase
 • formă tip aripioară de rechin pentru confort sporit și căldură maximă
 • compartimentele periferice acoperă cusăturile și zonele cu cele mai mari pierderi de căldură

Partea inferioară rotundă a altor modele de saci de dormit nu se adaptează la forma tălpilor și astfel se pierde rapid căldura, motiv pentru care vă este frig doar la picioare.

Pene care împiedică pătrunderea umezelii

Penele din partea inferioară și din glugă au o densitate sporită care împiedică pătrunderea umezelii adânc în compartimente. Veți aprecia acest lucru atunci când în timpul somnului veți fi în contact cu peretele ud al cortului datorită condensării.

Izolație blocată

Pentru a preveni evacuarea forțată a aerului cald din sacul de dormit, acesta este dotat cu un guler interior 3D cu pene care umple spațiul din jurul umerilor și gâtului. Astfel, sacul de dormit ”blochează” căldura la interior. În guler densitatea penelor este mai mică pentru a se modela excelent pe forma umerilor și a gâtului. Prinderea se face cu ajutorul capselor magnetice care pot fi manevrate cu ușurință cu o singură mână.

Alpine Fit

Croiala ergonomică se adaptează excelent pe forma corpului și încălzește optim. Sacul de dormit vă ”îmbrățișează”, iar datorită faptului că aerul nu circulă, acesta vă încălzește rapid. În plus, croiala ergonomică minimalizează greutatea și sporește confortul termic.

Fire elastice EXL

La interiorul sacului de dormit sunt utilizate fire elastice EXL care se adaptează excelent la forma corpului. Eliminarea circulației aerului în sac este obținută datorită proprietăților îmbunătățite de izolare, iar confortul termic este sporit fără a fi mărită greutatea.

Izolarea zonelor slabe

Regula de bază este să fiți la căldură, iar cea mai slabă zonă a sacului de dormit este fermoarul. Pentru a nu apărea pierderi de căldură în zona fermoarului, de-a lungul întregului fermoar este plasată o inserție triunghiulară de protecție umplută cu pene și material sintetic care se adaptează pe forma corpului. Materialul sintetic împiedică mișcarea penelor și în același timp izolează chiar și când este ud. Nici măcar umezeala care trece prin fermoar nu minimalizează confortul termic și proprietățile de izolare.

Sac de dormit înghețat pe dinafară? Un semn bun!

Materialul sacului de dormit are o respirabilitate excelentă, care asigură evaporarea umezelii corporale. Pe de altă parte, materialul impermeabil menține umezeala la exterior. Înghețarea sacului de dormit la exterior este dovada că sacul de dormit funcționează corespunzător - umezeala se evaporă, iar d-voastră veți sta la căldură și uscat. Datorită acestui lucru sacul de dormit își păstrează proprietățile izolatoare și în timpul expedițiilor de câteva săptămâni.

Căldura crește

Izolarea îmbunătățită a locurilor slabe, precum fermoarul și cusăturile laterale este rezolvată printr-o metodă simplă. Fermoarul și cusăturile laterale sunt mutate în jumătatea inferioară. Sacul de dormit este mai ”pufos”, iar fermoarul este ascuns în partea inferioară. Temperatura se ridică spre partea superioară, iar datorită faptului că fermoarul și cusăturile sunt în partea inferioară, căldura nu se pierde foarte repede.

Fermoar care nu se deschide singur

În sacul de dormit Mountain Equipment nu veți avea parte de o deschidere nedorită a fermoarului, deoarece acesta este dotat cu un element de protecție. Cu o singură tragere se eliberează piedica și veți putea desface fermoarul cu ușurință. 

Fermoarul funcționează și după îngheț

Pentru o închidere confortabilă, fără probleme este utilizat un fermoar de calitate de la YKK. Acest fermoar de calitate funcționează și la temperaturi de sub 0 grade, motiv pentru care vă puteți baza pe el în orice condiții.

Ce este temperatura unui ”somn plăcut”?

Mountain Equipment utilizează unitatea de ”somn plăcut” care a fost măsurată în timpul utilizării în condiții reale. Testarea conform standardelor EN nu ține cont de condițiile reale, precum vântul și umiditatea, deci valorile EN sunt orientative.

Husă impermeabilă

Nu va trebui să vă faceți griji nici măcar pe vreme ploioasă sau la traversarea unui rău. Sacul de dormit are o husă impermeabilă de compresie, care menține sacul uscat.

Garanția satisfacției 

Știm că dormitul în aer liber poate fi o experiență frumoasă sau un coșmar. Similar, sacii de dormit Mountain Equipment nu sunt ieftini, motiv pentru care cei care se hotărăsc să cumpere un sac de dormit din pene de la Mountain Equipment vor avea parte de satisfacție maximă, datorită experienței de peste 55 de ani, a numeroaselor expediții și cercetării proprii.

 • durată de viață - garanție de 10 ani pentru defecte de fabricație
 • parametrii penelor - DOWN COEX 
 • temperatură de confort pentru un somn plăcut - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • servis - reparații după garanție, curățare și impregnare

Garanție de 10 ani

Indiferent de destinație, fie că mergeți lângă un lac sau pe muntele Everest, mereu trebuie să aveți echipamentul necesar pe care să vă puteți baza. Mountain Equipment are încredere în produsele sale și nu se teme să garanteze pentru ele. Pe baza celor 55 de ani de testare și experiență, Mountain Equipment oferă o garanție de 10 ani pentru defectele de fabricație a sacilor de dormit. Dacă descoperiți un defect din fabrică, vom repara sacul de dormit, schimba sau returna banii. 

Garanția unui somn bun

Nu ați avut parte de confortul termic necesar? Nicio problemă! În 30 de zile de la cumpărare puteți returna sacul de dormit dacă nu ați avut parte de o termoizolare necesară. Este îndeajuns să îl înapoiați și să îl înlocuiți cu un model mai performant. Astfel veți avea parte de un sac de dormit ideal pentru necesitățile d-voastră. Este simplu: în timp de 30 de zile returnați produsul, alegeți un model mai bun și plătiți diferența. 

 

 

Servis de lungă durată

Oricine se ferește de situațiile care duc la ruperea sau uzura sacului de dormit. Este o experiență neplăcută, însă vom repara sacul de dormit în cel mai apropiat sediu de servis. De obicei repararea durează în jur de 14 zile, iar sacul de dormit este returnat complet funcțional.

„DOWN CODEX“ – Garanția calității penelor

Down Codex este controlul originii penelor, calității lor, abordarea ecologică și etică. În fiecare an fermele de unde Mountain Equipment cumpără pene sunt controlate de organizația independentă elvețiană IDFL, pentru a îndeplini cea mai înaltă calitate. Mountain Equipment utilizează pentru produsele sale pene de cea mai înaltă calitate, iar d-voastră aveți șansa să verificați informația. Fiecare producător de pene are un cod specific sub care puteți urmări originea penelor și parametrii acestora. De exemplu, atunci când întâlniți unitatea 800+ cuin este menționată valoarea minimă garantată, însă de obicei este mai mare cu 50 sau 100 cuin. Același lucru este valabil și pentru puf.