Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare
ForCamping s.r.o. - echipament în natură Meniu

Modul de întreținere a produselor Northfinder

Informații suplimentare despre produs

Dacă modul de întreținere a produselor de la firma Northfinder, este corect, acestea vor avea o durată de viață foarte lungă.

Reguli generale de îngrijire

Majoritatea produselor noastre sunt din material sintetic și au proprietăți funcționale. Ca produsele să poată oferi protecție pe termen lung, trebuie să fie corect întreținute. Fiecare model are propria sa etichetă cu simboluri de îngrijire internaționale. Se recomandă utilizarea detergenților de testare, de ex: Toko, Grangers, Atsko, Hey, Nikwax, Perwoll Sport sau ecologice, cum este Fibertec. Îmbrăcămintea softshell și cea cu membrană necesită reînnoire periodică a stratului DWR (Durable Water Repellent), strat care asigură impermeabilitatea și rezistența la apă.

Detergenti

La îmbrăcămintea funcțională, ar trebui să acordați o atenție deosebită, la curățare și la reînnoirea impregnației. Este esențial să evitați folosirea de detergenți care conțin înălbitor, sau care conțin balsam de rufe, și faceți bine să dați prioritate detergenților lichizi. Detergentul obișnuit, învăluie fibra cu polimer, uleiuri, coloranți. grăsimi și săruri, care în cele din urmă întrerupe funcționalitatea materialului.  

Verificare înainte de spălare

Verificați buzunarele înainte de spălare, îndepărtați obiectele dure care ar putea deteriora îmbrăcămintea. Încheiați fermoarul, velcro și dacă are șnur cu care se strânge, desfaceți-l. La spălare nu amestecați lenjerie funcțională cu straturile superioare de îmbrăcăminte. Spălați-le separat la viteză mică. Dacă din greșeală, ați îndepărtat eticheta cu simboluri de întreținere de la produs, setați temperatura de spălare la maxim 30° C. 

Materiale de izolare 3D

Gecile cu termoizolație din fibră tubulară, recomandăm să se spele odată pe an, în mașina de spălat sau manual cu detergent fără înălbitor sau balsam de rufe. După spălare, îndepărtați apa din îmbrăcăminte prin stoarcere ușoară și uscați întins orizontal.

Îmbrăcămintea fleece

Îmbrăcămintea din fleece se spală pe dos. Utilizați mod de spălare moderat la 30° C până la 40° C și detergenți fără agenți de albire. Se usucă, liber agățat pe umeraș la temperatura camerei.

Uscare și călcare

Hainele sintetice spălate nu se storc, numai dacă este indicat pe etichetă. Atârnați hainele pe umeraș sau în cazul gecilor, le suspendați în mod orizontal, pentru a se scurge apa și  se usucă la temperatura camerei.
Nu se recomandă călcarea materialelor sintetice, nici expunerea lor la lumina directă a razelor solare în timpul uscării. Călcatul articolelor de îmbrăcăminte care conțin polipropilenă (POP), este total exclus.

Reînnoirea DWR

DWR este o parte foarte importantă a hainelor tehnice. Împiedică ca apa să fie absorbată de material și permite picăturilor să se prelingă pe suprafața materialului. Eficiența finisajului DWR, cu timpul, este logic că se reduce prin uzare, spălare cu detergent obișnuit, fum, dar dăunătoare sunt și substanțele de bronzat sau repelentele. Este recomandat să folosiți produse care nu numai curăță bine hainele, dar care totodată, nu au efect negativ asupra fibrelor, și care au capacitatea de reînnoi finisajul hidro fug al produsului. După spălare, moleculele DWR sunt activate prin creșterea temperaturii prin călcarea ușoară sau uscarea într-un uscător electric. Modul de procedare adecvat, poate fi găsit pe ambalajul agentului de impregnare, de exemplu ATSKO.

 

Tehnologia sandalei Source

Informații suplimentare despre produs

Spuma de izolație Pinguin

Informații suplimentare despre produs

Punctul principal al oricărei saltele autogonflabile este spuma interioară. Firma Pinguin știe lucrul acesta foarte bine.

Laminarea saltelelor Pinguin

Informații suplimentare despre produs

Ceea ce susține salteaua întreagă și totodată o protejează de abraziunea mecanică, este membrana exterioară. Haideți să vedem ce folosește brandul ceh Pinguin.