Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Povestea Hanwag

De la un mic atelier din Germania până la vârfurile munților din întreaga lume. Brandul Hanwag sărbătorește 100 de ani. Citiți despre istoria lor și, de asemenea, despre ce intenționează să facă brandul în continuare.


Cuprins

Încălțăminte confortabilă și potrivită este echipamentul de bază al fiecărui pasionat în aer liber. Brandul Hanwag din Germania știe acest lucru bine și produce încălțăminte de 100 de ani, ceea ce garantează durabilitate, un pas ferm și siguranță pe trasee. La aniversare, Hanwag a introdus mai multe modele noi și speciale de pantofi - Hanwag Wagner 100 , pantoful pentru bărbați Hanwag Alaska 100 și pantoful pentru femei Hanwag Alaska 100. 

 

Cum a început totul?

Începuturile brandului Hanwag datează din 1921. Hans Wagner, tânăr, în vârstă de douăzeci și cinci de ani, și-a deschis atelierul privat de încălțăminte. A deschis atelierul în casa sa din satul bavarez Vierkirchen. Hans a fost destinat meseriei de pantofar, deoarece bunicul său, tatăl și cei doi frați ai săi lucrau și ei în acest domeniu. La fel ca ei, a mers acasă la clienți, dar în cele din urmă a decis să-și eficientizeze munca și să-și deschidă propriul atelier.

 

Pe ce s-a bazat Wagner

În producția sa, Hans Wagner a acordat o atenție deosebită selecției de materiale de calitate și manopera de calitate. Unicitatea sa consta în faptul că ,unul dintre punținii, a stăpânit tehnica dublei cusături , în care partea superioară este îmbinată cu talpa prin cusături duble. Această tehnică crește durabilitatea și rezistența pantofului . Avantajul este, de asemenea, repararea mai ușoară.

 

Dezvoltarea companiei în următorii ani

În anii următori, Wagner a prosperat și pantofii lui au continuat să crească în interes. Spațiul de producție și numărul de angajați au crescut în curând. În 1936, cu Hans a început să lucreze și nepotul său Sepp , cu care au proiectat primele cizme din piele pentru schi alpin. Mai târziu în acel an, acești pantofi au fost folosiți de concurenți la Jocurile Olimpice de iarnă de la Garmisch-Partenkirchen.

 

Hanwag în al doilea război mondial

Al Doilea Război Mondial a adus o perioadă tristă și întunecată în lume. Producția din atelier aproape s-a oprit. După război, însă, interesul a crescut din nou. Datorită acestui fapt, Wagner a reușit să-și reînnoiască atelierul. În 1952, compania a fost redenumită Hanwag . În a doua jumătate a anilor 1950, pantofii s-au extins pentru prima dată în afara Europei în America de Nord, unde au fost vândute câteva mii de perechi.

 

Modele de pantofi cunoscute

În anii 1970, marca a început să dezvolte încălțăminte pentru diverse terenuri și situații. În 1970, Hanwag a introdus Haute Route , primele ghete de schi alpinism. În 1980, pantofii ușori de alpinism sportiv au fost introduși pe piață. Mai mult, în 1987, Hanwag a introdus pantofii de paragliding FLY 2000.. La mijlocul anilor 1990, Hanwag a creat cel mai faimos model care se vinde și astăzi - ghetele de munte Alaska GTX.. În ultimii ani, Hanwag a acordat o atenție deosebită calapoadelor în sine, cu ajutorul cărora sunt creați pantofii. Colecția de încălțăminte realizată conform calapodului Bunion, destinată persoanelor care suferă de hallux valgus, este foarte populară.

Imagine: pantofi de parapantă Hanwag FLY 2000

 

 

Cum să alegi pantofii de trekking

Bocancii de drumeție aleși bine = baza unei expediții de success Pentru a nu ”călca greșit”, citiți despre cum să alegeți pantofii potriviti.

>>> Citiți mai departe <<<

 

Modele noi de pantofi

Printre pantofii nou introduși putem include Alaska 100 , care sunt o variantă îmbunătățită a modelului original. La cea de-a 100-a aniversare, Hanwag a introdus colecția limitată Hans Wagner Heritage Collection , care prezintă pantofii Wagner 100 și Hans 100. În acest fel, marca aduce un omagiu nu numai fondatorului său, ci și comerțului cu încălțăminte. Cele mai bune materiale și combinații de tehnici tradiționale și moderne au fost utilizate în producția de încălțăminte. Pantofii au un logo special pe gleznă și pe limbă. Fiecare pereche de pantofi are numărul de serie unic pe călcâi.

 

Hanwag Alaska 100

Alaska 100 este o versiune îmbunătățită a popularului pantof Alaska GTX.. Pantofii sunt extrem de durabili și au un design simplu. Acest model anual este realizat dintr-o singură bucată de piele Terracare. Partea superioară din piele este protejată împotriva abraziunii de o bandă de cauciuc cu logo-ul gravat . Piesele metalice (ochiuri, cârlige) sunt realizate din metal turnat și asigură rezistență și fiabilitate maximă. Talpa intermediară este realizată din poliuretan cu un strat subțire de TPU. Acest lucru face ca pantoful să fie ușor și confortabil. Materialul poliuretanic este protejat de hidroliză și uzură suplimentară. Căptușeala și branțul pantofului sunt realizate din piele uscată la soare, care nu conține crom. O noutate este talpa unică Vibram Fuoraska cu un model dur creat folosind tehnologia 3D PrismBase . Această tehnologie garantează securitatea și un pas ferm pe orice teren. Alaska 100 sunt disponibile în variante pentru bărbați și femei .

Imagine: pantofi Hanwag Alaska 100

 

Hanwag Wagner 100

Modelul de pantofi Wagner 100 este o alegere perfectă atât pentru munte cât și pentru oraș. Designul este inspirat de primele modele create în atelierul lui Wagner acum 100 de ani. Aceste încălțăminte sunt, de asemenea, cusute folosind metoda dublei cusături . Căptușeala superioară este confecționată din piele de înaltă calitate Terracare. Tivul moale din zona gleznei este realizat din piele de nubuc. Branțul și căptușeala sunt realizate din piele bronzată fără crom. Wagner 100 are o talpă cu arcuri ușoare Vibram Vi-Lite , care garantează o aderență excelentă la orice suprafață. Pe teren, talpa este foarte flexibilă și datorită acestui fapt este confortabilă chiar și atunci când este purtată în fiecare zi.

Imagine: bărbați pantofi Hanwag wagner 100

 

Care sunt celelalte viziuni ale brandului Hanwag?

Brandul Hanwag va continua să își mențină valorile sale inițiale, dar va folosi și noi tehnologii moderne în producția sa. Vor continua să își producă pantofii în principal în Europa - de-a lungul anilor, brandul s-a extins din Germania în Croația și Ungaria. Hanwag vrea să producă până la 400.000 de perechi noi de pantofi acolo. O mare parte din producție însă rămâne în locul în care a fost fondată marca, adică în Vierkirchen.

 

Link-uri utile

 

Autor: Tereza Siváková

170 de ani de îmbrăcăminte din lână Devold

Despre branduri

Ziua de naștere a lui Devold. Cunoașteți această marcă?

Prezentarea propriilor branduri Zulu, Warg, MOOA

Despre branduri

La 4camping transferăm cunoștințele noastre către propria producție privată.

Colecția de corturi Outwell Deluxe Air Collection

Despre branduri

Colecția Deluxe Air este o nouă colecție de la Outwell pe care familiile o vor aprecia. Colecția impresionează prin spațiul său, construcția gonflabilă și caracteristicile practice pentru a vă face șederea în camping mai plăcută.