Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Hiko

Compania cehă HIKO este un producător de top de echipamente complete pentru vâslași. Furnizează pe piață veste de înot, îmbrăcăminte pentru sporturi de apă, costume de neopren, încălțăminte de apă, bărci și vâsle. Și nu numai atât. De asemenea, dragostea lor nemărginită pentru sporturile nautice.

"Totul a început discret - pentru că la vremea respectivă nu puteai cumpăra echipament de calitate pentru conoe în Cehoslovacia. M-am înțeles cu o prietenă caiacistă din SUA, care avea acolo o companie de produse flotante, ca ea să-mi trimită materialul și eu să încerc să îl cos aici", își amintește Marcela Hilgertová nașterea HIKO.  "Întotdeauna puneam copiii la culcare după cină, luam fața de masă de pe masă, pe care erau indicate lungimile curelelor și elasticelor, și ne apucam de treabă împreună cu soțul meu", spune ea, descriind începuturile la mașina de cusut din bucătăria unui bloc din Praga.

De la o mașină de cusut în bucătărie, compania a crescut până la "propriul" sediu, actualul sediu din Jíloviště. Nu există doar un magazin cu o cameră de probă, ci și ateliere de producție și un depozit. Producția a crescut treptat de la prima vestă de înot la câteva sute de produse, de la echipamente pentru sporturi de apă albă (învolburată) la echipamente pentru sporturi nautice și salvare.

În prezent,în funcționarea companieisunt implicați peste 40 de angajați.

Cum a apărut numele unei afaceri de familie care există de un sfert de secol? Istoria datează de la mijlocul secolului trecut, când părinții lui Ivan și Marcela - Luboš Hilgert și Zdeněk Košt'ál, s-au întâlnit în echipa națională a fostei Cehoslovacii ca și concurenți la slalom pe ape albe. Și-au învățat copiii să iubească apa și sportul. Și din primele silabe ale numelui de familie s-a născut numele HIKO.

Alți membri ai clubului de canotaj s-au alăturat treptat afacerii de familie - Luboš Hilgert (mijlociul) și Štěpánka Hilgertová, mai întâi un cuplu în sportul de caiac-canoe, apoi o binecunoscută pereche de antrenori-mentori. Dubla campioană olimpică Štěpánka Hilgertová este acum ambasadoare a companiei, implicată în activitatea web și social media și parțial responsabilă pentru echipa de testare HIKO. Și nici generația mai tânără nu stă degeaba, care se implică, fiecare în funcție de propriile abilități, în IT, design, marketing și prezentarea mărcii.

Producția cehă, dezvoltarea cehă și designul cehesc își găsesc cu succes drumul către clienți. Datorită acestui fapt, compania a devenit unul dintre cei mai cunoscuți producători din lume în domeniul său. În dezvoltarea tuturor produselor, se bazează pe propria experiență, precum și pe cea a echipei de testare HIKO, formată din rideri de top din diferite discipline de vâslit. Aceștia urmăresc cele mai recente tendințe atât în ceea ce privește noile materiale, cât și noile tehnologii. Încă de la început, au fost ghidați de filozofia conform căreia doar ce este mai bun este suficient de bun.

Ei se străduiesc să ofere cele mai bune produse posibile, astfel încât echipamentul marca HIKO să vă îmbunătățească experiența unică pe apă. 

Arătat mai mult

warg
Produsele găsite: 55

Produse