Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Warg Skitour Fastlock

În evaluarea de astăzi, testerul nostru a examinat bețele de la Warg. Care va fi verdictul ei?

 

Cuprins

 

Introducere

Dacă sunteți în căutarea unor bețe universale pentru schi-alpinism, drumeții de iarnă sau vară, atunci bețele Warg sunt alegerea ideală. La început este necesar de menționat că bețele sunt destinate persoanelor cu înălțime mai mare. Testarea a fost făcută la munte, în condiții cu zăpadă. Haideți să aruncăm împreună o privire la cum a decurs testarea bețelor la munte.

 

Caracteristici


Nume:

Skitour Fastlock
Producător: Warg
Lungimea bețelor: 145 cm
Greutate (pereche): 460 g
Materialul tijelor: Aluminiu
Vârf: carbid
Mâner: Spumă
Interval de lungime:  120 - 145 cm 

 

 • bețe telescopice din 2 segmente
 • lungime ajustabilă 120- 145 cm 
 • mâner confortabil prelungit pentru teren abrupt
 • clemă din aluminiu pentru ajustarea lungimii
 • buclă ajustabilă
 • vârf din carbid
 • rozete mobile

 

Lungimea bețelor

Bețele sunt telescopice, din 2 segmente. Lungimea poate fi reglată în intervalul 120-145 cm. Cum am menționat mai sus, bețele sunt destinate persoanelor cu înălțime mai mare. Puteți ajusta lungimea minimă, dar numai prin estimare, fără gradaj desenat. Lungimea ajustabilă a bețelor va fi apreciată în special de schi-alpiniștii care reglează lungimea bețelor în funcție de înclinația terenului. Gradajul este marcat pe bețe la intervale de 1 cm. În partea opusă a bețelor se află un gradaj practic în funcție de înălțimea utilizatorului. Măsurătoarea începe la 185 cm și se termină la 227 cm. Măsurătoarea indică faptul că bețele de trekking este pentru persoanele înalte.


Sistem telescopic

 

Bețele pliate au doar 88 cm, lucru care nu este foarte semnificativ pentru schi-alpiniști deoarece în cea mai mare parte a timpului ei utilizează bețele. Pentru fixarea lungimii dorite se folosește clema din aluminiu - lacătul fastlock se manevrează cu ușurință chiar și în condiții nefavorabile sau în situațiile când purtați mănuși.

În general, bețele din două segmente sunt mai lungi decât cele din trei piese la pliere, dar, pe de altă parte, au mai puține "încuietori", ceea ce înseamnă că sunt mai puțin predispuse la ruperea unuia dintre mecanismele de blocare. În cazul bețelor pentru trekking aș alege o lungime mai mică la pliere pentru a le putea atașa de rucsac în caz de necesitate. În cazul meu, bețele prinse de rucsac în timpul drumețiilor mă incomodează. În primul rând, bețele sunt concepute pentru schi-alpinism, sport pentru care lungimea la pliere este adecvată.

Bețele sunt foarte rezistente, nu vibrează (nici pe gheață, nici pe asfalt) și sunt stabile, caracteristică apreciată în special la urcare.


Dimensiune minimă și maximă

 

Mâner

Datorită formei ergonomice a mânerului, bețele se așază confortabil în palmă. Bețele au un mâner alungit, pe care îl apreciază schi-alpiniștii în timpul traversării versanților abrupți. Partea alungită este confecționată din spumă confortabilă. Personal aș prefera un mâner mai alungit. În mâner este ascuns un mecanism simplu pentru ajustarea mărimii curelușei. Mărimea curelușei este mare, în timpul testării la o temperatură de -8°C am încăput cu mănuși voluminoase. Singurul lucru pe care l-aș critica la curelușă este că s-a desfăcut singură de câteva ori la urcare. Curelușele nu sunt căptușite, confecționate din textil și decorate cu logo Warg.


Mâner alungit

 

Rozete și vârf

Vârful este confecționat din carbon și este foarte aderent chiar și pe suprafețe înghețate. Rozetele sunt largi, ideale pentru zăpadă înaltă. De asemenea, sunt mobile și se adaptează la panta versantului în timpul urcării. În pachet sunt incluse și protecții din cauciuc pentru vârf pentru ocaziile când utilizați bețele pentru trekking.


Rozete mobile

 

Evaluare: 75 %

+

 • rozete mobile, care se adaptează la înclinarea versantului
 • ajustare simplă a lungimii bățului 
 • buclă ușor de ajustat
 • preț
 • designul bețelor

-

 • lungime minimă ridicată a bețelor (ideală pentru persoane înalte)
 • lungimea totală după pliere
 • greutate de 540g, producătorul indică 460g

 

Concluzii

Din punct de vedere estetic, bețele sunt pe placul meu. Sunt de culoare negru-portocaliu. Culoarea portocalie este folosită doar pentru inscripții: Warg și Skitour. Lungimea totală a bețelor este gradată. Bețele sunt destinate în special pentru bărbați înalți. 

Recomand bețele Skitour Fastlock persoanelor care practică schi-alpinism și trekking. Am fost mulțumită de produs. Raportul preț/calitate este excelent. Nu cred că puteți găsi multe modele de bețe de calitate similară pe piață într-un interval de preț asemănător. 

 

Linkuri utile

 

Autor: Gabriela Weissová

Sursă: arhiva autorului

TEST: Pantaloni pentru alpinism Rafiki Femio

Testarea produselor

Pantaloni pentru alpinism și plimbări în natură? Pantalonii Femio de la Rafiki sunt partenerul ideal pentru aproape orice activitate în aer liber. Testerul nostru Terka i-a testat pentru dumneavoastră.

8 cele mai bune rucsacuri după părerea testerilor

Testarea produselor

Vă plac rucsacurile? V-am pregătit un clasament al modelelor pe care testerii noștri le-au încercat pe teren!

TEST: Rucsac Hannah Arrow 40

Testarea produselor

Rucsacul de drumeție Arrow de la Hannah are multe caracteristici excelente și inovatoare. Care sunt acestea și care este cea mai utilă? Aflați în articolul nostru.

Selectăm pentru dvs.

365 Lei (44.11 %) 204 Lei

Comparat

Bețe de trekking

345 Lei (28.99 %) 245 Lei

Comparat

Schiuri pentru schi alpin

(5 %) 2 793 Lei

Comparat

(5.01 %) 1 024 Lei

Comparat

(5 %) 2 717 Lei

Comparat

(5 %) 608 Lei

Comparat