Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Test: Tricou Devold Hiking Half Zip Neck pentru bărbați

Despre potrivire, rezistență și de ce merită produsul un loc în dulapul tău, de această dată ne spune colegul nostru Hugo.

 

Cuprins

Devold este cel mai vechi producător de articole de îmbrăcăminte tricotate din Norvegia.Se spune că compania l-ar fi echipat pe Amundsen într-o expediție polară. Tricourile din gama Devold Hiking sunt produse de câțiva ani, cu mâneci scurte sau lungi, în varianta cu guler ridicat și fără. În plus, toate modelele, au variante de culori diferite și versiuni de damă și pentru bărbați. Pentru test a fost aleasă varianta Hiking Half Zip Necks cu mâneci lungi și guler ridicat.

 

Caracteristici

 

Denumire:


Hiking Half Zip Neck

Producător:

Devold

Potrivit: Bărbați
Material: 100% lână Merino / lână Merino
Gramaj material (g/m²): 190 g/m²
Material funcțional:  lână Merino

 • potrivit pentru orice perioadă a anului
 • proprietăți de termoreglare (vara răcește, iarnă încălzește)
 • elimină perfect transpirația de pe piele
 • proprietăți antibacteriene - rezistent la mirosuri
 • strâns, foarte plăcut
 • tehnologie cusături plate
 • plasă în zona axilei pentru o mai bună ventilație
 • poate fi spalat în mașina de spălat rufe și uscat în uscător

 

Material și croială

Tricoul este confectionat 100% din lana merinos fara alti aditivi. Au fost folosite fibre foarte fine (18,7 microni), astfel că Devold Hiking Half Zip Neck este plăcut pe piele și, spre deosebire de lâna merino de calitate inferioară, aceasta nu provoacă iritații la nivelul pielii. Chiar dacă tricoul este din lâna merino, este suficient de elastic și nu restricționează în niciun fel mișcarea. Datorită formei anatomice, se potrivește perfect pe corp. De asemenea, apreciez cusăturile plate realizate cu precizie și țesătura de protecție de sub fermoar care previne rănirea. Datorită greutății sale de 190 g/m2, poate fi folosit în orice sezon, fie ca un singur strat, fie ca prim strat în perioadele mai reci.

Pe temperaturi mai scăzute sau vânt, veți aprecia gulerul elegant ridicat și mânecile mai extinse dar care împiedică rularea. Partea din spate extinsă acoperă bine șoldurile chiar și atunci când te apleci înainte. Nu este chiar obișnuit ca lenjeria funcțională să abordeze ventilația. În acest scop, tricoul Devold Hiking Half Zip Neck are o plasă plasată inteligent în zona axilei și, de asemenea, un fermoar extins pe guler, care poate fi desfăcut până la mijlocul pieptului. Avantajul este că mânecile oferă confort chiar și atunci când sunt suflecate. Toate aceste elemente simple ajută foarte mult la menținerea confortului termic.

 


Devold of Norway AS este o companie independentă cu o istorie și o tradiție îndelungată. Din 1853, produce îmbrăcăminte din lână de înaltă calitate. Marca este cel mai vechi producător de articole de îmbrăcăminte tricotate din Norvegia. Scopul principal al lui Ole Andreas, care a fondat compania cu mai bine de 155 de ani în urmă, a fost să creeze îmbrăcăminte confortabilă și de înaltă calitate, care să protejeze oamenii în diverse condițiile meteorologice. Legendele Nansen și Amundsen au purtat lenjerie de lână Devold în expediții de pionierat în condiții polare.

Produsele Devold, sunt fabricate din lână de oaie și se careacterizează printr-o croială funcțională și prelucrare perfectă.

Testare

Cu tricoul Devold Hiking Half Zip Neck în timpul toamnei, am transversat Munții Luzațieni (Lužice, Cehia) și alte câteva expediții mai scurte. După testare am ajuns la concluzia că, chiar și după o săptămână de purtare destul de intensă, nu reține mirosul. Chiar dacă tricoul este ud, pe corp, acest lucru nu se simte prea mult. Marele avantaj este că se usucă foarte repede, chiar și pe corp în timpul mersului. Materialul tricoului este puțin mai dens în punctele de contact cu rucsacul. Cu toate acestea, un lucru este inevitabil în experiența oricărui producător - merino este, din păcate, întotdeauna un material mai delicat și mai sensibil la deteriorări mecanice în comparație cu materialele sintetice.

 

Apreciere 90 %

+

 • confortabil, nu irită pielea
 • mâneci extinse
 • ventilație
 • nu reține mirosuri nici după o purtare mai îndelungată
 • proprietăți termice excelente

-

 • preț mai ridicat
 • material fragil

Rezumat final

Recomand cu siguranță tricoul Devold Hiking Half Zip Neck pentru proprietățile de termoreglare și confort. Este una dintre hainele mele preferate din garderoba outdoor. Este cel mai potrivit pentru a fi folosit toamna și primăvara, pe temperaturi în jur de 15 grade, dar cu siguranță nu veți da greș cu el nici vara.

 

Link-uri utile

 

Autor: Hugo Pelikán

Surse: arhiva autorului

TEST: Pantaloni pentru alpinism Rafiki Femio

Testarea produselor

Pantaloni pentru alpinism și plimbări în natură? Pantalonii Femio de la Rafiki sunt partenerul ideal pentru aproape orice activitate în aer liber. Testerul nostru Terka i-a testat pentru dumneavoastră.

8 cele mai bune rucsacuri după părerea testerilor

Testarea produselor

Vă plac rucsacurile? V-am pregătit un clasament al modelelor pe care testerii noștri le-au încercat pe teren!

TEST: Rucsac Hannah Arrow 40

Testarea produselor

Rucsacul de drumeție Arrow de la Hannah are multe caracteristici excelente și inovatoare. Care sunt acestea și care este cea mai utilă? Aflați în articolul nostru.

Selectăm pentru dvs.

Boxeri funcționali bărbați

200 Lei (24.92 %) 150 Lei

Comparat

245 Lei (20.82 %) 194 Lei

Comparat

Tricou de ciclism bărbați

500 Lei (64.6 %) 177 Lei

Comparat

Boxeri bărbați

100 Lei (70 %) 30 Lei

Comparat

240 Lei (20 %) 192 Lei

Comparat

164 Lei (43.83 %) de la 92 Lei

Comparat

Boxeri bărbați

141 Lei (20.57 %) 112 Lei

Comparat

386 Lei (25.91 %) 286 Lei

Comparat