Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

💥 Hitul săptămânii! Cu codul: ZUWA10 reducere suplimentară-10% 🐺 pe echipamente outdoor ZULU și Warg

TEST: Sense Ride 5 Salomon

Modelul Salomon Sense Ride 5 îți oferă un echilibru excelent între confort, protecția piciorului și performanță. În această recenzie, analizăm în detaliu diferitele caracteristici și modificări ale noului pantof de la Salomon.

 

Cuprins

 

Introducere

De câțiva ani de practică alergarea recreativă, a devenit o mare pasiune pentru mine. În afară de traseele tradiționale, alergarea de trail este parte integrantă a antrenamentului meu. Acum locuiesc în Boemia de Sud, care este o zonă ideală pentru alergare pe traseu. Așa că, atunci când am avut ocazia să testez noii pantofi de trail Salomon Sense Ride 5, nu am ezitat nicio clipă. Acest pantof poate fi găsit atât în versiune pentru bărbați, cât și pentru femei și într-o variantă cu membrană Gore-tex.

 

Caracteristici


Denumire:

Sense Ride 5
Producător: Salomon
Talpă intermediară: spumă EVA
Talplă:  Contagrip®
Strat superior: Sintetic / Textil
Drop: 8 mm
Culoare: roșu / verde deschis

 

 • reduce oboseala musculară
 • talpă cu aderență mare Contagrip
 • SensiFit fixează piciorul
 • șanț de cauciuc în jurul perimetrului
 • absoarbe vibrațiile
 • spumă Optivide

 

Informații despre brandul Salomon 

Salomon este o marcă de renume mondial pentru echipamente sportive și de exterior de înaltă calitate. Nu am încercat încă nici o încălțăminte Salomon, așa că așteptam cu nerăbdare să îi văd. Am comandat mărimea 45 1/3 pe verde deschis și mărimea mi s-a potrivit perfect. A fost pur și simplu dragoste la prima vedere.

 

Testarea

Pentru prima alergare pe traseu mi-am dus pantofii la Blanský les, mai exact la Klet', care este cel mai înalt vârf din vecinătatea České Budějovice. Traseele locale și potecile forestiere sunt locul perfect pentru a testa trail running-ul. Vremea de primăvară din acest an, cu teren noroios, a sugerat că alergarea nu va fi ușoară și că pantofii vor avea parte de un antrenament bun

Mulțumită tălpii exterioare din cauciuc Contragrip foarte aderente, piciorul meu a rămas acolo unde trebuia pe terenul mai dificil, protejându-mi în același timp picioarele de lovituri și pietre mici. O altă caracteristică excelentă a pantofilor Salomon Sense Ride este amortizarea din spumă Optivibe, care absoarbe vibrațiile și reduce astfel oboseala musculară a picioarelor. Sistemul SensiFit fixează încălțămintea pe picior, iar sistemul de cordon face ca purtarea să fie sigură și confortabilă. Șireturile pot fi strânse dintr-o singură mișcare și ascunse într-un buzunar mic, direct pe limba pantofului. Forma propriu-zisă a pantofilor mi se potrivește perfect și nu am avut răni sau vezicule de la purtarea lor.

Suprafața pantofilor este o combinație de material textil și sintetic, astfel încât materialul este atât rezistent, cât și respirabil. Am avut varianta fără membrană impermeabilă, dar în cazul meu respirabilitatea materialului câștigă categoric în fața impermeabilității. Cu toate acestea, dacă preferați mai puțină respirabilitate și o impermeabilizare mai bună, atunci alegeți Salomon Sense Ride 5 Gore-tex. Există un șanț de cauciuc în jurul perimetrului. Drop-ul de 11 mm este potrivit în principal pentru alergătorii cu pasul pe mijlocul piciorului și pe călcâi, ceea ce mi se pare deosebit de util atunci când alerg la coborâre.

 

Evaluare: 95 %

+

 • talpa Contragrip este bine aderentă
 • căptușeală cu spumă Optivibe
 • absorbția vibrațiilor și reducerea oboselii musculare
 • fixarea căcâiului SensiFit
 • șanț de cauciuc 
 • greutate redusă și tăiere plăcută

-

 • o bandă de rulare mai dură pe vârful pantofului

 

Concluzii

În ansamblu, evaluez pantofii de trail Salomon Sense Ride 5 foarte pozitiv și deja aștept cu nerăbdare să alerg cu ei pe porțiuni de traseu la celebra cursă Vltavarun . Cu toate acestea, datorită suportului excelent pentru picior, utilizarea lor va fi cu siguranță versatilă și voi face drumeții mai puțin solicitante cu ei. Poate că singurul dezavantaj pe care l-am găsit la acest pantof este un pas mai greu în antepicior, care poate fi mai puțin potrivit pentru alergătorii care calcă pe vârf.

 

Link-uri utile

 

Autor: Andrej Urbanec

Surse: arhiva autorului

TEST: Arzător Warg Flametower

Testarea produselor

Dacă alegeți un arzător, nu uitați să verificați modelul Flametower de la Warg. Gabriela Weissová a scris pentru dumneavoastră o recenzie a acestui arzător compact.

TEST: Bicicleta fără pedale Yedoo TooToo

Testarea produselor

Am testat una dintre cele mai populare biciclete fără pedale pentru copii  - Yedoo TooToo. Care sunt caracteristicile sale cheie? Cum se situează în ceea ce privește siguranța și la ce vârstă poate fi folosită? Toate acestea le aflați în testul nostru.

TEST: Sawyer Mini Filter Camo

Testarea produselor

Selectăm pentru dvs.

Impregnație

(1.6 %) 24 Lei

Comparat

Produs de îngrijire încălțăminte

25 Lei

Comparat

(7.35 %) 15 Lei

Comparat

Soluție de curățat pentru încălțăminte

(5.06 %) 43 Lei

Comparat

Deodorant pentru încălțăminte

(5.06 %) 43 Lei

Comparat

Absorbant de miros

66 Lei (25.27 %) 49 Lei

Comparat

Absorbant de miros

66 Lei (23.75 %) 50 Lei

Comparat

Absorbant de miros

92 Lei (25.01 %) 69 Lei

Comparat