Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Rucsac Osprey Kestrel 38

Astăzi, colegul nostru Lukáš a testat un rucsac de la binecunoscutul brand Osprey. În acest articol veți afla cum a făcut acesta față în timpul testării în condiții nefavorabile, pe ploaie puternică.

 

Cuprins

 

Introducere

Îmi place să spun că nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. Dar unde mergi cu toate hainele pe care trebuie să le iei cu tine? De exemplu, în rucsacul Osprey Kestrel 38! Cu acest rucsac de 38 de litri, de la un producător dovedit, intri în lumea aventurii și a caracterului practic. Este un rucsac ideal pentru drumeții de o zi cu nevoie de o cantitate mare de echipament, excursii de weekend, dar cu puțină îndemânare și pentru drumeții de mai multe zile. Rucsacul oferă nu doar o purtare foarte confortabilă datorită sistemului de spate AirScape™ perfect reglabil, ci și o organizare eficientă a echipamentului din rucsac, deoarece are trei intrări și două compartimente care pot fi conectate dacă este necesar.

 

Caracteristici


Marcă:

Osprey
Linia de produse: Kestrel
Potrivit pentru: bărbați
Greutate: 1,9 kg
Acces inferior: Da
Certificare: Bluesign
Husă de ploaie: Da

 

 • ssitem de spate AirScape™ foarte respirabil
 • înălțime reglabilă
 • compartiment interior cu prindere Hydraclip pentru un sistem de hidratare
 • centura lombară fixă
 • material: 100% nailon reciclat 420D

 

Sistemul de spate și lombar

Pentru sistemul de spate al acestui rucsac, firma Osprey a folosit panoul AirScape™ care vă permite să reglați înălțimea în funcție de înălțimea exactă a utilizatorului. Panoul este format dintr-un cadru turnat prin injecție care se adaptează la corp pentru confort și stabilitate maxime, dar și pentru respirabilitate. Sistemul de spate este completat de o centură de talie, iar în continuare, am apreciat bretelele cu o lungime destul potrivită și posibilitatea de reglare a formei căptușelii lombare. Datorită acestui lucru, am reușit să ajustez foarte bine rucsacul la circumferința șoldurilor, astfel încât să nu apese nicăieri și să fie transferată greutatea rucsacului spre șolduri pentru a ușura umerii. Fie că faceți drumeții în Munții Carpați și trebuie să aveți în rucsac un spray pentru urși, fie că vreți să aveți la îndemână mai multe batoane sau gustări, pentru toate aceste cazuri, sunt prevăzute buzunarele spațioase cu fermoar pe ambele părți ale centurii lombare.

 

Bretelele și cureaua de piept

Curelele de umăr căptușite asigură o purtare confortabilă a rucsacului, fără a crea o presiune incomodă pe umeri. Acest lucru se datorează, bineînțeles, și sistemului de spate și lombar menționat mai sus. Construcția bretelelor, inclusiv conectarea lor la sistemul de spate și la rucsac, este de foarte bună calitate, la urma urmei, acesta este un producător dovedit la nivel mondial care va sărbători anul viitor 50 de ani pe piață. Bretelele sunt completate de o curea de piept, care este, desigur, reglabilă în înălțime și lungime. De asemenea, găsiți aici și un fluier practic pentru situații de urgență.

 

Compartimentarea rucsacului

Spațiul de depozitare al rucsacului este împărțit în două compartimente - inferior și principal, printr-o partiție detașabilă. Rucsacul are trei intrari –  compartimentul inferior se accesează în mod clasic de jos, compartimentul principal de sus și, de asemenea, din lateral, ceea ce consider că este o caracteristică foarte bună care, din păcate, nu se regăsește în mod obișnuit în rucsacurile de această dimensiune. În compartimentul principal, există un spațiu separat pentru un sistem de hidratare. Capacul compartimentului principal nu este reglabil pe înălțime, ceea ce poate fi uneori un dezavantaj, dar, pe de altă parte, datorită acestui lucru, rucsacul își păstrează forma și este confortabil de purtat. În partea de sus și în interiorul capacului sunt două buzunare cu fermoar. Accesul la compartimentului principal este prevăzut cu un șnur echipat cu un mecanism special care permite deschiderea și închiderea cu o singură mână.

 

Catarame și bucle practice

Pe partea exterioară a rucsacului există un buzunar mare din plasă, care poate fi folosit, de exemplu, pentru depozitarea lucrurilor umede, dar în care se potrivește și o cască de alpinism. Pe ambele părți ale rucsacului, există buzunare din plasă elastică pentru sticlele de apă. Din păcate, sticla clasică de 1,5 litri nu se potrivește în ele, așa că este nevoie de recipiente ceva mai înguste. Exteriorul este apoi completat cu un număr mare de chingi și bucle pentru o utilizare versatilă a rucsacului. Primul set de curele este reprezentat de chingile clasice din partea de jos a rucsacului, care sunt folosite pentru fixarea saltelei. Sub aceste chingi, în partea inferioară, se află un buzunar cu fermoar în care găsiți husa de ploaie a rucsacului. Aceasta este suficient de mare pentru a acoperi întregul rucsac. Pentru fixarea bețelor de trekking există două seturi de bucle. Unul pentru atașarea pe perioade mai lungi de timp, acestea se află pe partea din față a rucsacului, iar cealaltă opțiune este de a folosi sistemul Stow-on-the-Go, care constă în două bucle -  una pe cureaua de umăr și cealaltă pe rucsac. Astfel, aveți bețele mereu la îndemână și nu trebuie să vă scoateți rucsacul pentru a le folosi. Buclele din față serves, de asemenea, la fixarea pioletului. Chingile superioare de la buzunarul din plasă pot fi folosite, de asemenea, și pentru fixarea altor echipamente, deoarece au catarame opuse - astfel încât să poată fi prinse pe exteriorul rucsacului unul împotriva celuilalt.

 

Material

Țesăturile folosite pentru materialul superior al rucsacului par de foarte bună calitate și durabile. Este vorba de nailon 420D 100% reciclat, care este certificat bluesign®, ceea ce garantează o combinație de impact redus asupra mediului și calitate ridicată. Toate cataramele și cusăturile sunt, de asemenea, durabile și robuste.

 

Desfășurarea testului

Rucsacul a fost testat în principal într-un weekned în timpul unei traversări a unei părți din Munții Jizera, Cehia. Nu am fost foarte norocos de vreme, pentru că a plouat aproape toată călătoria, dar așa cum am menționat la început - nu există vreme rea, ci doar îmbrăcăminte nepotrivită. Datorită acestui lucru, am fost echipat corespunzător pentru ploaie și, în același timp, am avut ocazia să testez rucsacul în condiții nefavorabile. Impermeabilitatea materialului superior al rucsacului a funcționat pentru o ploaie ușoară, iar pentru ploi mai abundente am pus deja husa de ploaie integrată. Aceasta este suficient de mare pentru a acoperi întregul rucsac, care a fost umplut până la refuz cu echipament pentru o rătăcire de weekend. Deși rucsacul a fost destul de greu, a fost totuși foarte confortabil de purtat datorită sistemului de spate combinat cu curelele de umăr și centura de șold. Am folosit sistemul Stow-on-the-Go, prevăzut pentru atașarea rapidă a bețelor de trekking, care a funcționat, așa cum era de așteptat. Bețele nu au căzut și nici nu m-au încurcat în timpul mersului.

Notă. Din cauza vremii nefavorabile, fotografiile atașate au fost făcute ulterior.

 

Evaluare: 95 %

+

 • Acces lateral
 • Sistem de spate și centură lobară reglabile
 • Foarte confortabil de purtat
 • Multe bucle practice
 • Husă de ploaie

-

 • În buzunarele laterale nu incape o sticlă de apă de 1,5 l
 • Fixare strânsă a capacului superior

Expunere finală

 Firma Osprey știe cu adevărat ce face și produce rucsacuri la un standard foarte ridicat. Datorită potrivirii perfecte a rucsacului, a calității manoperei și atenției la detaliile întregului rucsac, îi acord 95%. Două dezavantaje minore sunt buzunarele laterale înguste, în care nu încape o sticlă de 1,5 litri și fixarea strânsă a capacului superior, care face inconfortabilă umplerea rucsacului. Cu toate acestea, cel puțin îl obligă cumva pe utilizator să împacheteze modest, ceea ce duce la o greutate mai mică a rucsacului și, prin urmare, la o experiență de călătorie mai bună.

 

Link-uri utile

 

Autor: Lukáš Zych

Sursă: arhiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

70 Lei (45.71 %) de la 38 Lei

Comparat

147 Lei (10.2 %) 132 Lei

Comparat

14 Lei (14.29 %) 12 Lei

Comparat

16 Lei (12.5 %) 14 Lei

Comparat

163 Lei (24.1 %) 124 Lei

Comparat

Încălțăminte turistică bărbați Helly Hansen Stalheim Ht

638 Lei (38.4 %) de la 393 Lei

Comparat

Încălțăminte femei Regatta Lady Samaris Low II

680 Lei (65 %) de la 238 Lei

Comparat

238 Lei (10.08 %) 214 Lei

Comparat