Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Test: Rucsac Ferrino Rutor 30

Partea 2 din două recenzii la rucsacuri de diferite dimensiuni Rutor, de la Ferrino. Rutor 25 a participat, de asemenea, la test, ambele au trecut testul în același timp în care fiecare are propria recenzie.

 

       

  Cuprins

Am avut ocazia să încercăm noul rucsac de alpinism Ferrino Rutor 30 într-o variantă gri, cu bretele și fermoare gri deschis . În același timp, și fratele său mai mic, Rutor 25, a trecut testul.

La fel ca Rutor 25, acest rucsac este unul dintre rucsacurile alpine ultralejere (atenție, acesta este un rucsac alpin clasic, nu o versiune de curse minimizată cu schiuri cu eliberare rapidă), care este accentuată de buzunarele elastice de pe bretele pentru sticle comprimabile,tipic rucsacurilor de fond.

 

Recenzia a fost pregătită de echipa de testare a revistei Svět outdooru, care a petrecut 14.000 de ore din 1997 examinând peste 1.000 de produse în sute de expediții din întreaga lume. Fiecare recenzie este adresată de mai mulți oameni, inclusiv ghizi montani și sportivi de top, iar rezultatul ei nu poate fi cumpărat. Puteți găsi mai multe recenzii la www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

 

Profilul testerului

Jan Pala

Este un alpinist și tester pasionat de schi. A schiat în mulți munți și țări din America de Nord prin Europa până la Kamchatka. Este autorul principal al cărții Munți și zăpadă și co-autor al cărții Alfabetul cățărătorului.

 

 

Caracteristici

 

Titlu:

 

Rutor 30

Producător: Ferrino
Potrivit:  Bărbați / Femei
Greutate: 780 g
Măsuri: 60 x 33 x 24 cm

Volum:

30 l
Material: Diamond HD
Număr compartimente: 2
Acces în partea inferioară: Da
Access frontal: Nu
Pelerină: Nu
Access lateral: Nu
Loc pentru rezervor: Da
Buzunar pt notebook: Nu

 

 

 • rucsac ușor de schi alpinism
 • intrare frontală în compartimentul lateral - acces rapid la echipamentele de avalanșă
 • capacul superior detașabil cu clemă, care protejează intrarea în compartimentul principal, care este echipată cu un fermoar
 • partea inferioară separată pentru colțari sau curele cu intrare laterală cu fermoar
 • compartimentul inferioar pentru colțari poate fi conectat la buzunarul principal cu un fermoar
 • sistem de spate cu căptușeală termoacoperită cu o țesătură ușoară , îndepărtează umezeala și nu lipeste zăpada pe ea
 • curelele de umăr sunt realizate parțial din plasă pentru a spori respirabilitatea
 • modelarea specifică a curelelor de umăr și a centurii lombare distribuie uniform greutatea rucsacului 
 • bucle și suporturi pentru sticle pliabile (Soft Flask)
 • buzunar și buclăpe centura lombară
 • bucle pentru atașarea diagonală și laterală a schiurilor
 • bucle pentru cască, bastoane sau piolet
 • buclă matlasată în partea din față a rucsacului pentru a atașa materialul
 • curea de piept cu fluier
 • curele de compresie laterale
 • compatibil cu punga de apa
 • imprimarea cu instrucțiuni SOS

Fig.: Rucsac galben Ferrino Rutor 25 și cinci litri mai mare Rutor 30 cu un buzunar superior detașabil

Construcția rucsacului Ferrino Rutor 30

La prima vedere, rucsacul are un design clasic, cu două compartimente principale și un capac atașat la partea din față a rucsacului, cu eliberare rapidă din aluminiu. Partea superioară este ușor reglabilă, astfel încât este posibil să schimbați volumul total la 25 și 30 de litri în rucsac.

Sistem de prindere

Multe dintre soluțiile de proiectare pentru rucsacul Ruter 30 sunt identice sau similare cu Ruterul mai mic 25. În partea din față a rucsacului există, desigur, patru agățătoare pentru plasa cu cască, precum și curele în partea de jos pentru a atașa schiurile și pioletul Schiurile sunt adăugate la rucsac fie în A din ambele părți datorită unei perechi de curele de compresie, fie în diagonală. Pentru fixare diagonală, cureaua inferioară este reglabilă până la o lățime a schiului de 15 cm. Cureaua superioară a Rutor 30 nu este o parte integrantă a curelei de umăr ca la Rutor 25 mai mic.

Atât pioletul inferior, cât și curelele de schi pot fi ascunse sub o țesătură dublă pe partea din față a rucsacului, cu două accesuri când nu sunt folosite. Este posibil să atașați bețele sau pioleții în partea superioară a rucsacului, unde există simetric două ochiuri flexibile cu cârlige, datorită cărora atașarea și detașarea sunt foarte rapide.

Spațiul interior și împărțirea acestuia

Compartimentul principal Rutor 30 este împărțit în două părți, unde partea inferioară poate fi complet separată de o partiție cu fermoar, creând astfel un buzunar inferioar separat cu acces lateral. Aceast compartiment separat inferior este destinat, de exemplu, pentru crampoane, dar și pentru haine de rezervă. Accesul la acesta se face din lateral printr-un capac triunghiular, pentru care la prima vedere se pare că fermoarele sunt bidirecționale. Nu este cazul, ambele fermoare alunecă simetric. Buclele glisante ale acestor fermoare sunt cele mai supradimensionate din întregul rucsac și sunt, de asemenea, acoperite cu tuburi transparente pentru o manipulare mai ușoară chiar și cu mănuși groase.

 

Accesul la spațiului interior

Accesul în compartimentul principal al rucsacului se face din partea de sus printr-un fermoar care închide rucsacul orizontal din trei părți. De asemenea, există o curea de compresie axială, care poate fi folosită și pentru atașarea hainelor sau a corziilor. Când este fixat, capacul închide partea superioară a rucsacului, în funcție de umplerea acestuia. Partea frontală este apoi atașată cu un sistem de eliberare rapidă din aluminiu. Dacă capacul este detașat de rucsac, eliberarea rapidă poate fi fixată pe una dintre cele patru bucle ale curelei cusute axial.

În plus față de compartimentul menționat mai sus, diviziunea interioară a rucsacului are, de asemenea, un buzunar frontal mare pentru echipamentele de avalanșă și un compartiment "jumătate" în spate, cu un fermoar separat acoperit de intrarea pentru rezervorul de apă. Compartimentul frontal este proiectat standard pentru echipamentele de avalanșă și include două elemente de fixare cu velcro pentru atașarea mânerului cupei și a sondei de avalanșă. Deasupra de velcro este un imprimeu SOS de „siguranță” cu procedura de chemare a salvamontiștilor. Buzunarul de avalanșă este destinată tipurilor mai înguste de lopeți, în timp ce lopețile mai mari trebuie așezate în camera principală.

Sistemul ergonomic Ferrino Rutor 30

Ferrino Rutor 30 are un sistem de spate identic cu Rutor 25, unde piesele individuale căptușite sunt cusute astfel încât să formeze „canale” pentru un posibil drenaj al transpirației. Țesătura superioară este plăcută la atingere, iar producătorul susține că este ”imun la zăpadă”. Rutor 30 are o plasă cu suport perforat, utilizată doar pe curele de umăr care nu sunt reglabile în partea de sus. Construcția lor este destul de potrivită pentru figuri mai înalte, unde extensia este plasată semnificativ mai jos decât ar putea fi.

Premiant cu un singur defect de frumusețe


Acest lucru este legat și de reglarea înălțimii curelei toracice, care este prea mare chiar și în cea mai înaltă poziție, nu numai pentru femei. Sistemul din spate cu compartimente căptușite este acoperit cu o țesătură ușoară tehnică de care zăpada nu se lipește.

Bretelele

Curelele de umăr, realizate parțial din plasă, susțin transpirabilitatea, iar forma specifică a curelelor și a centurii de talie distribuie confortabil greutatea rucsacului către întregul sistem de transport. Un fluier mic este atașat la cureaua de umăr stângă pe un cablu supradimensionat cu o conexiune acoperită.

Curea în talie

Cureaua lombară laterală este dimensionată, ventilată și ușoară în mod ideal. În partea stângă este completată cu o buclă de material, în timp ce pe partea dreaptă are un buzunar destul de mare, care poate fi închis cu fermoar. Setarea lombară este față-verso și simetrică, astfel încât poate fi adaptată cu ușurință oricărui utilizator.

20200315-mravenecnik-img-4483-880x587.jpg

obr.:atașarea laterală a schiurilor pe rucsac  Ferrino Rutor 30

Recenzii: 95 %

+

 • rucsac variabil de ski alpin(și alergare)
 • dimensiune potrivită
 • sistem de strângere și fixare bine ales
 • compartiment interior împărșit în două
 • buzunare pe bretele pentru rezervorul de apă

-

 • pentru unii utilizatori, cureaua toracică este prea jos fixată

 

Concluzii

Am folosit în mod repetat Ferrino Rutor 30 în mai multe excursii de schi și schi fond în primăvara anului 2020. În mai, l-am folosit și în primul weekend prelungit cu testul negativ COVID-19 la schi alpin în zona Ötztal. Rucsacul s-a dovedit a fi ideal pentru călătorii scurte, precum și pentru excursii de o zi . Dimensiunea a fost ideală nu numai pentru adulți, ci și pentru copii. Atașarea schiurilor sau pioletului a fost ușoară, doar în cazul pioletului mai lung a existat contactul cu schiurile.

O idee excelentă pe care Rutor 30 a inclus-o potențial printre rucsacurile de alergare sunt cele două buzunare pe bretele pentru rezervoarele de apă. Pentru montarea corectă a capacului, este necesar să aveți compartimentul principal al rucsacului suficient umplut, altfel va avea tendința de a aluneca pe lateralul rucsacului, în ciuda scurtării maxime a ambelor curele. În versiunea completă cu capac, Rutor 30 este perfect cu umplerea maximă a întregului rucsac.

obr.: Schi alpin în Ötztálu cu rucsacul Ferrino Rutor 30

 

Link-uri utile

Autor: Jan Pala

Imagini: arhiva autorului

TEST: Ochelari de soare Uvex Sport Style 231 2.0

Testarea produselor

David Svoboda a testat o pereche de ochelari de protecție Uvex în timpul călătoriilor sale lungi cu bicicleta. Merită să investești în ei?

TEST: Merrell Moab

Testarea produselor

Astăzi, în secțiunea noastră de testare, vom pune la încercare încălțămintea de trekking Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testarea produselor

Kamča, cea care a făcut testul, a parcurs mii de kilometri cu generația anterioară de rucsacuri Tempest. Așa că i-am dat unul din noua generație III pentru a-l testa, astfel încât să poată compara rucsacurile. Se ridică la așteptări noua generație a legendarelor rucsacuri?

Selectăm pentru dvs.

Rucsac pentru schi alpin Ferrino Rutor 25

711 Lei (28.27 %) 510 Lei

Comparare

816 Lei (30.15 %) de la 570 Lei

Comparare

606 Lei (24.21 %) 459 Lei

Comparare

Rucsac pentru schi alpin Blue Ice Taka 30

840 Lei (15.36 %) 711 Lei

Comparare

1 204 Lei (23.5 %) de la 921 Lei

Comparare

740 Lei (18.51 %) 603 Lei

Comparare

1 269 Lei (4.96 %) 1 206 Lei

Comparare

Rucsac pentru schi alpin Blue Ice Taka 22

740 Lei (15.68 %) de la 624 Lei

Comparare