Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Osprey Talon 44 III

Seria de rucsacuri ușoare Talon a cucerit inimile multor pasionați de activități outdoor în cei peste 10 ani de la lansarea pe piață. În recenzia de astăzi, vom încerca modelul Talon 44 din cea mai recentă serie III.

 

Cuprins

 

Introducere

Colecția Talon este destinată bărbaților, versiunea pentru femei o veți găsi sub denumirea Tempest. Modelele Talon și Tempest ies în evidență în comparație cu restul modelelor de la Osprey - la spate au un imprimeu reflectorizant în formă de aripi.

În cadrul colecției veți găsi rucsacuri universale și ușoare - începând cu modele de 9l până la 55l. Modelul pe care l-am testat, Talon 44 este disponibil în 2 variante de culori - ceramic blue și stealth black și cu 2 mărimi a spatelui.

A treia seria are un design nou, un sistem de spate îmbunătățit și o centură în talie prelucrată cu atenție. Rucsacul este confecționat din nailon reciclat, care îndeplinește standardele ecologice Bluesign.

 

Caracteristici


Nume:

Talon 44
Producător: Osprey
Greutate (pereche): 1,4 g
Volum:  44 l
Dimensiuni: 74 x 33 x 26 cm
Certificare:  Bluesign
Culoare: negru / albastru

 

 • spumă injectată și modelată AirSpace - spate respirabil cu croială care se adaptează la forma corpului
 • acces prin partea inferioară
 • buzunar exterior pentru rezervorul de apă
 • buzunare laterale cu 2 intrări și compresie InsideOut
 • curea flexibilă BioStretch și centură în talie care permite o mișcare dinamică
 • materiale ecologice din nailon reciclat de calitate, foarte rezistent

 

Spațiu de depozitare, buzunare

Talon 44 este rucsacul cu un singur compartiment cu volum de 44 litri și 2 intrări. Accesul din partea inferioară este dotat cu fermoar masiv, iar cel superior cu șnur ajustabil și capac. Avantajul modelului Talon este faptul că nu este cusut, doar prins cu curele. Poate fi mutat cu până la 12 cm, motiv pentru care veți avea un volum mai mare sau poate fi detașat complet. Capacul este dotat cu un buzunar cu organizator la interior cu carabină pentru chei, accesibilă după deschiderea capacului.

 

Separat este spațiul pentru rezervorul de apă, care este plasat practic la interiorul compartimentului principal și nu necesită deschiderea rucsacului pentru umplerea cu apă. Dacă nu folosiți un rezervor de apă, spațiul este ideal pentru o saltea gonflabilă. Pe ambele laterale ale rucsacului se află buzunare din plasă. Avantajul lor este accesibilitatea din mers, fără a fi nevoie să vă dați jos rucsacul. Buzunarele ar fi putut fi mai adânci, capacitatea lor fiind suficientă doar când rucsacul nu este plin. Compartimentul principal se extinde către buzunare, iar după umplerea lui abia dacă încape o sticlă de jumătate de litru. Peste ambele buzunare se află curele practice de compresie care pot strânge rucsacul sau de care puteți atașa alte articole necesare.

Foarte practic este al treilea buzunar din partea frontală. Îl folosesc pentru stocarea rapidă a hanoracului / gecii, pentru uscarea hainelor, însă poate fi stocată și o cască de via-ferrata. Buzunarul din plasă de pe bretele este destinat pentru telefon, însă eu îl folosesc pentru briceag. Pentru telefoane peste 6 inch, buzunarul este prea îngust. Cu puțin efort un astfel de telefon poate fi înghesuit într-un buzunar de pe centura din talie.

 

Curele și sistem de spate

Rucsacul este dotat cu sistem de spate Airscape. Acesta constă din benzi tăiate din spumă EVA acoperite cu plasă. Spatele este respirabil, însă chiar și cu acest sistem, în timpul mersului la deal uneori am transpirat. Între sistemul de spate și compartimentul rucsacului este inserat buzunarul pentru rezervorul cu apă. Centura din talie și curelele nu sunt masive, corespund pe deplin dimensiunii mai mici a rucsacului. Curelele pot fi ajutate pe înălțime cu ajutorul benzii velcro. Poziția curelei de la piept poate fi reglată. Ca de obicei la Osprey, una dintre cataramele sale servește și ca fluier de urgență.

 

Alte gadgeturi

O dotare îndrăgită este sistemul Stow-on-the-Go. Bețele de trekking pot fi prinse de rucsac în timpul mersului. Cu ușurință le veți introduce prin inelele de pe bretele și de pe lateralele rucsacului. Pentru transportarea lor de lungă durată pot fi atașate de buclele laterale, destinate pentru prinderea pioletului. În partea inferioară a rucsacului veți găsi catarame practice ideale pentru prinderea saltelei de dormit. Nu lipsește nici cureaua pentru atașarea corzii. Din păcate noul model nu are inclusă o husă de protecție. Rucsacul nu este impermeabil, motiv pentru care trebuie să cumpărați separat o husă de ploaie. Pe de altă parte, materialul se usucă rapid.

 

Evaluare: 90 %

+

 • raport excelent greutate / confort + rezistență
 • caracter universal datorită numeroaselor dotări
 • ajustare excelentă

-

 • fără husă de ploaie 
 • buzunare laterale prea mici

 

Concluzii

Talon 44 este ideal pentru via-ferrata de o zi sau excursii de weekend la cabană. Este ideal pentru călătorii mai lungi pentru persoanele care preferă împachetarea ultralight. Numeroase bucle, buzunare și dotări care oferă rucsacului Talon un caracter universal. Apreciez faptul că se ajustează foarte bine, motiv pentru care este stabil pe spate chiar și în timpul unui mers mai rapid. Rucsacul distribuie uniform greutatea și este confortabil la purtare chiar și când este plin. Materialele utilizate sunt rezistente, iar rucsacul este destul de ușor pentru dimensiunea sa. Talon este un compromis excelent între rucsacurile ultralight și cele clasice. Recomand.

 

Linkuri utile

 

Autor: Hugo Pelikán 

Sursă: arhiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

960 Lei (17.6 %) 791 Lei

Comparat

Husă de ploaie pentru rucsac Fjällräven Kånken Rain Cover Mini

140 Lei (17.86 %) 115 Lei

Comparat

263 Lei (19.01 %) 213 Lei

Comparat

204 Lei (20.1 %) 163 Lei

Comparat

Husă de ploaie pentru rucsac Fjällräven Rain Cover 16-28

163 Lei (19.63 %) 131 Lei

Comparat

Husă de ploaie pentru rucsac Fjällräven Rain Cover 60-75

243 Lei (25.51 %) 181 Lei

Comparat

Husă de ploaie rucsac transport copii Thule Sapling Rain Cover

212 Lei (37.26 %) 133 Lei

Comparat

Husă de ploaie pentru rucsac Ferrino Cover 2

166 Lei (33.73 %) de la 110 Lei

Comparat