Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Osprey Atmos AG LT 65

Căutați un rucsac de trekking de mai multe zile care să cântărească sub 2 kg? Colegul nostru Hugo Pelikán a testat unul pentru tine.

 

Cuprins

 

Introducere

Rucsacul LT 65 este o nouă adiție la populara gamă Atmos. În ciuda reducerii greutății (aproximativ o jumătate de kilogram) față de modelul standard, acesta păstrează majoritatea caracteristicilor sale, inclusiv popularul sistem de spate AntiGravity. Este disponibil în 3 combinații de culori și în două dimensiuni. Există, de asemenea, o versiune pentru femei (Aura Ag Lt 65), care este identică în proporție de 99%, diferind doar prin ergonomia adaptată pentru doamne și prin faptul că există și o versiune mai mică, cu o capacitate de 50 de litri (din nou, atât în versiunea pentru femei, cât și în cea pentru bărbați).

Colegul meu Hugo a decis să testeze versiunea neagră în mărimea L/XL în timpul unei traversări de 5 zile a  Velké Fatry, iar mai jos vă împărtășește experiența sa din călătorie.

 

Caracteristici


Brand:

Osprey
Model: Atmos Ag Lt 65
Uz: Bărbați
Greutate: 1,84 kg
Dimensiuni: 87 x 39 x 32 cm
Acces inferior: Nu
Acces lateral: Da
Certificare: Bluesign /GRS (Global Recycle Standard)

 

 • sistem de spate confortabil AntiGravityTM
 • centură de șold Fit-on-theFlyTM
 • acces lateral cu fermoar
 • curele detașabile pentru saltea
 • buzunar interior pentru sistemul de hidratare
 • imprimeul siliconului în zona lombară crește aderența pentru o distribuție mai confortabilă a încărcăturii

 

Împachetăm

Rucsacul are o capacitate de 65 de litri, iar cea mai mare parte din aceasta se află în compartimentul principal, care nu este împărțit, cu excepția unui buzunar de hidratare. Compartimentul este finisat cu un guler cu o eliberare rapidă practică. Umplerea rucsacului se face prin partea superioară. Există un fermoar lateral pe partea dreaptă, care vă permite să scoateți obiecte de la baza rucsacului, dacă este necesar.

Pe părțile laterale ale rucsacului veți găsi buzunare adânci potrivite pentru sticlele de apă (în fiecare încape fără probleme o sticlă de 1,5l), producătorul pare să fi învățat din ruperea frecventă a plasei și a ales aici o țesătură flexibilă, iar partea inferioară cea mai solicitată este întărită suplimentar. De asemenea, buzunarele sunt practic accesibile din față, astfel încât sticla poate fi scoasă în timpul mersului, fără a te opri. În partea din față a rucsacului există un buzunar practic pentru a pune rapid geaca sau pentru a usca un prosop în timpul mersului.

Capac reglabil în înălțime, curelele permit creșterea volumului rucsacului. De asemenea, acesta poate fi îndepărtat complet din rucsac. Pe capac există un buzunar mic cu fermoar. Buzunarul are o carabinieră practică pentru chei. Din păcate, nu există un al doilea buzunar pentru obiecte mai mici în interiorul capacului.

În partea de jos a rucsacului veți găsi curele detașabile pentru o saltea și bucle pentru pioleți. Pe părțile laterale există 2+2 curele de compresie, care pot fi folosite, de asemenea, pentru a fixa echipamentul.

Dar nu-mi place să merg împodobit ca un pom de Crăciun, așa că m-am bucurat să văd că cortul, sacul de dormit, salteaua, bețele, hainele, 3l de apă, mâncarea și lucrurile pentru gătit pentru 5 zile au încăput înăuntru rucsacului fără probleme.

 

Pornim la drum

Rucsacul cântărea aproximativ 16 kg la începutul expediției, echipat complet. Pe măsură ce hrana scade, capacul rucsacului poate fi mutat și volumul rucsacului se reduce treptat. În ultima mea zi, buzunarul plin de pe capac (deja în poziția cea mai joasă) a început să plutească inconfortabil. Acest lucru a fost rezolvat prin ascunderea buzunarului în interioru rucsacului, prin strângerea curelelor de compresie și prin acoperirea rucsacului cu un al doilea capac fără buzunar, pe care dezvoltatorii l-au adăugat în mod ingenios.

Rucsacul este disponibil în două mărimi . Eu am ales mărimea L/XL în funcție de înălțimea corpului meu. Pentru o ajustare mai precisă, există un așa-numit sistem de scăriță, care poate fi folosit pentru a scurta sau a prelungi spatele în funcție de necesități. Sistemul de spate AntiGravity îți îmbrățișează practic spatele, tranziția dintre spate și șold este complet lină, ceea ce ajută la distribuirea corectă a greutății. Există suficient spațiu între spate și plasa rucsacului pentru ventilație. 

 

Curelele de umăr sunt confortabile. Din nefericire, designerii au ales pentru ele o culoare gri deschis nepractică pe versiunea neagră a rucsacului, care se murdărește foarte repede. Cele două curele sunt conectate de o curea de piept reglabilă, cu o cataramă cu fluier.

Centura de șold este creată pentru încărcături grele și, prin urmare, este cu adevărat masivă în comparație cu alte rucsacuri. În primul moment ești surprins de rigiditatea sa, dar după ce o ajustezi, se potrivește ca o mănușă. Datorită închiderii cu Velcro pe laterale, centura poate fi ajustată cu precizie la circumferința taliei. Catarama este apoi susținută de curele, care sunt folosite pentru reglajul final. Aceste curele sunt destul de lungi și, din nefericire, producătorul nu a abordat în mod adecvat locul unde se poate băga sau atașa porțiunea nefolosită a curelei, astfel încât acestea atârnă incomod. (Aș lua în considerare scurtarea lor pe viitor.) Există buzunare spațioase pe ambele centuri (nu am mai văzut buzunare mai mari la niciun rucsac), unde poți pune cu ușurință cel mai mare smartphone, portofelul și alte lucruri esențiale pe care vrei să le ai la îndemână.

 

Plouă

Rucsacul este proiectat să reziste la umezeală ușoară - are un tratament hidrofug durabil (DWR). Pentru ploi mai puternice, rucsacul are o husă de ploaie integrată într-un buzunar separat. Întregul rucsac este fabricat din nailon reciclat, care este certificat bluesign, ceea ce înseamnă că substanțele chimice și materialele folosite sunt sigure pentru mediu, lucrătorii din producție și consumatori. Finisajul hidrofug menționat mai sus este, de asemenea, fără poluanți (fără PFC/PFAS).

 

Evaluarea: 100 %

+

 • se potrivește perfect pe spate și umeri
 • zonele tensionate ale buzunarelor consolidate 
 • buzunare spațioase pe centura taliei
 • greutatea redusă a rucsacului, menținând în același timp durabilitatea

-

 • culoarea deschisă a curelelor de umăr (se murdăresc repede)

 

Concluzii

Este o plăcere să am Osprey Atmos AG LT 65 în echipamentul meu! 5 zile pe munte cu el au trecut într-o clipită. Rucsacul nu m-a deranjat, nu a apăsat nicăieri. Greutatea obiectelor împachetate a fost bine distribuită între umeri și șolduri, astfel încât chiar și cu o încărcătură completă a fost confortabil de transportat.

Spațiul de depozitare a permis să găzduiască cu ușurință tot ceea ce aveam nevoie chiar în interiorul rucsacului, astfel încât nimic nu a trebuit să atârne în exterior. Cel mai mult am apreciat buzunarele imense de pe buzunarele de la șolduri. Pe de altă parte, mi-a lipsit buzunarul clasic pentru lucruri mici de pe interiorul capacului rucsacului.

În concluzie, producătorul a reușit ceea ce a fost probabil intenția sa - să producă un rucsac confortabil pentru călătorii mai lungi, care să nu cântărească mai mult decât este cu adevărat necesar. Vă mulțumim pentru asta!

 

Link-uri utile

 

Autor: Hugo Pelikán

Resurse: arhiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

Saltea autogonflabilă Husky Frosty 2,5

318 Lei (20.13 %) 254 Lei

Comparat

70 Lei (45.71 %) de la 38 Lei

Comparat

Pad pentru șezut Yate căluț

15 Lei (13.33 %) 13 Lei

Comparat

147 Lei (10.2 %) 132 Lei

Comparat

14 Lei (14.29 %) 12 Lei

Comparat

16 Lei (12.5 %) 14 Lei

Comparat

163 Lei (24.1 %) 124 Lei

Comparat

Saltea gonflabilă Zulu Alex

243 Lei (34.16 %) 160 Lei

Comparat