Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Lanterna frontală Petzl Actik Core

Gama Petzl Actik a fost îmbunătățită cu o inovație în 2022. Pe lângă un design revizuit, aceasta are o intensitate luminoasă maximă cu 150 de lumeni mai mare, păstrând în același timp aceeași durată de viață a bateriei. Modul în care funcționează pe teren a fost testat de colegul nostru Hugo.


Cuprins

 

Prima impresie 

Prima problemă a apărut atunci când am vrut să pun pentru prima dată bateria în interiorul lanternei frontale. În ciuda unei forțe considerabile, nu am reușit să o deschid și mi-a fost teamă că voi sparge capacul. Din fericire, colegul care a fost chemat a îndrăznit să lucreze mai mult și a deschis laterna. Deci, mai ales la început, este nevoie de mai multă forță brută decât de obicei. (Copilul nu ar putea schimba probabil bateria de unul singur.) În cele din urmă, încuietoarea se uzează puțin și merge mai bine.

Materialele plastice folosite mi s-au părut la început cam ieftine în raport cu prețul laternei. Dar, după cum s-a dovedit, au o durabilitate decentă, pentru că lanterna frontală a căzut de câteva ori chiar și pe suprafețe dure și a ”supraviețuit”.

 

Caracteristici 


Denumire:

Actik Core 600 lm
Producător: Petzl
Greutate: 88 g
Timp de iluminare: 100 h
Puterea de iluminare: 600 lm
Distanța de iluminare: 115 m
Modul intermitent: Ano
Alimentarea:  AAA / acumulator

 

 • un singur buton pentru selectarea rapidă și ușoară a intensității și culorii luminii
 • lumina roșie
 • 3 intensități  ale luminii clare
 • timp de alimentare 3 h
 • putere de iluminare 600 lm
 • indicator al stării bateriei
 • reflector fosforescent pentru identificarea ușoară în întuneric

 

Sursa de alimentare, reîncărcare

Când deschideți capacul din spate, puteți alege dacă doriți să introduceți 3 baterii AAA sau bateria Li-ion originală. De obicei, folosesc o baterie reîncărcabilă, cu baterii AAA ca rezervă pentru expediții mai solicitante. LED-urile sunt foarte eficiente pentru puterea lor, astfel încât bateria durează destul de mult timp. Desigur, depinde de combinația de moduri utilizate, dar, în general, aș spune că rezistența este solidă și că, de obicei, vă puteți descurca fără reîncărcare.

Acumulatorul are nevoie de aproximativ 3 ore pentru a se reîncărca. Reîncărcarea este indicată de o diodă verde. Puteți reîncărca bateria în mod clasic prin cablu USB, fără a fi nevoie de un adaptor. Deși este un model 2022, din păcate, este de neînțeles că se folosește conectorul micro USB învechit pentru încărcare în loc de USB-C, deci nu se poate folosi cablul de telefon. 

 

Moduri de iluminare

Lanterna frontală are 3 moduri de iluminare de bază.

 1. Spectrul larg larg - îl folosesc în principal pentru iluminatul de aproape, de exemplu când vreau să găsesc ceva în rucsac sau să aprind un foc.
 2. Combinația dintre prima diodă și cea de-a doua diodă, care vă permite să vedeți de aproape, în lateral și la o distanță mai mare (modul cel mai frecvent utilizat atunci când mergeți/ alergați).
 3. Ultimul mod este similar, dar diodele funcționează la putere maximă. Acest lucru este util mai ales atunci când faceți ciclism sau când alergați rapid. Lanterna frontală în acest mod are o rază de acțiune de peste 100 m, dar consumă, de asemenea, mult mai multă energie.

Există, de asemenea, un LED roșu, care este util atunci când căutați lucruri în cort sau este util în modul intermitent atunci când mergeți pe drum. Seara, veți aprecia inelul fosforescent pentru a găsi cu ușurință lanterna frontală în întuneric. Toate modurile sunt controlate cu un singur buton. De asemenea, lanterna frontală poate fi blocată, astfel încât nu există riscul de a o aprinde din greșeală în rucsac și de a o descărca.

 

Ambalaj , accesorii optionale

Un gadget interesant este ambalajul/husa, care nu numai că protejează lanterna, dar servește și ca o umbră dacă trebuie să folosiți lanterna ca lampă într-un cort sau adăpost. Acesta difuzează atât lumina, cât și previne strălucirea neplăcută. Lampa frontală este, de asemenea, compatibilă cu adaptoarele UNI Adapt și Bike Adapt, astfel încât poate fi atașată la diferite tipuri de căști sau direct pe ghidon.

 

Evaluare: 85 %

+

 • greutate mică
 • performanță solidă pentru utilizare universală
 • cu ambalaj practic servește ca o lampă
 • hybridní použití s baterkami / akumulátorem

-

 • otevření krytu baterky vyžaduje velkou sílu
 • dobíjení akumulátoru přes micro usb
  místo usb-c

 

Concluzii

Am testat Actik în timp ce mergeam, alergam și mergeam cu bicicleta. Am confirmat că nu este un mit că - atunci când modul este selectat pentru a se potrivi cu viteza, laterna este mai bine utilizabilă pentru toate aceste activități. Cel mai puternic mod concurează cu farurile convenționale pentru biciclete. Modul de bază poate fi folosit și într-un spațiu închis, fără a deranja ochi la ochi.

Îmi place faptul că, datorită bateriei, pornești întotdeauna la drum cu o baterie încărcată 100%, iar pentru călătoriile mai lungi există și opțiunea de a lua baterii de rezervă AAA. Operarea cu un singur buton este intuitivă și extrem de practică, o puteți face cu o singură mână, fără a vă opri sau a da jos lanterna de pe cap. Deși menționez mici defecte în text, lanterna frontală în ansamblu nu m-a dezamăgit și o pot recomanda cu siguranță tuturor celor care caută o lanternă pentru o utilizare universală în aer liber.

 

Link-uri utile

 

Autor: Hugo Pelikán

Surse: arhiva autorului

TEST: Devold Expedition Man Zip Neck

Testarea produselor

Testerul nostru Marcel a mers în munți la Malá Fatra și a luat cu el un pulover pe gât Merino de la Devold pentru a testa dacă oferă ceea ce promite. Citiți mai multe în articolul de astăzi.

TEST: Setul de softshell pentru copii al brandului ZULU

Testarea produselor

Tester Hanka nu este doar colega noastră din departamentul de vânzări, ci și mama a doi copii mici. Ea a fost implicată în testare încă de la primele modele ale colecției softshell pentru copii.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

Selectăm pentru dvs.

Căciulă cu lanternă frontală Extol Light

57 Lei (14.04 %) de la 49 Lei

Comparat

66 Lei (29.8 %) 46 Lei

Comparat

Lanternă frontală Fenix HL16

160 Lei

Comparat

Lanternă frontală Regatta 5 LED Headtorch

36 Lei (47.22 %) 19 Lei

Comparat

266 Lei (30.08 %) de la 186 Lei

Comparat

36 Lei (25 %) 27 Lei

Comparat

Lanternă frontală Ledlenser HF4R Core

198 Lei (10.1 %) de la 178 Lei

Comparat

Căciulă cu lanternă frontală Extol Kids

(4.26 %) de la 45 Lei

Comparat