Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Test:Lanterna frontală Ledlenser MH7

Mai multă lumină decât ai nevoie. Lanterna cu o putere de 600 lumeni va impresiona fiecare turist și alpinist prin versatilitatea sa. Citiți recenzia noastră.


Obsah

Ledlenser este un brand american care produce lămpi de exterior de calitate, cu o garanție de 7 ani. Modelul MH7 este unul dintre cele mai puternice modele de lanterne frontale la un preț de aproximativ 3000ron. Dacă ar trebui să subliniez trei motive pentru a lua în considerare această frontală, vor fi clar:

 • putere uluitoare de 600 lumeni
 • focalizarea practică a fasciculului de lumină
 • posibilitatea de a scoate lanterna de pe bandă

La început aș vrea să recunosc că nu am fost niciodată un fan al lanternelor puternice. Preferata mea era o micuță amărâtă, care strălucea ca un licurici, ceea ce mi-a fost suficient ca să nu văd nimic într-un rucsac sau să mă împiedic de-a lungul unui drum forestier. Dar odată ce am încercat MH7 nu mă mai pot întoarce la prima dragoste :) . Fie că sună ca cel mai mare clișeu, simțirea ca ești stăpânul luminii în captivitatea întunericului este pur și simplu captivantă.

 

Profilul tester-ului

Matyáš Vejskal

Testez echipamente de exterior din 2014. Am scris recenzii pentru mass-media cehă și străină, inclusiv reviste de outdoor cunoscute și am lucrat cu mai mulți producători la lansarea și testarea de cuțite, încălțăminte și îmbrăcăminte pentru ambarcațiuni. Lucrând în spatele unui computer, alerg spre natură și caut limitele propriilor echipamente testate în timpul condițiilor exigente asociate cu alpinismul.

 

 

Caracteristici

 

Titlu:

 

Ledlenser MH7

Producător: Ledlenser
Greutate:  60 h
Durata iluminării: 60 h
Puterea: 600 lm

Raza:

200 m
Impermeabilitate: IPx4-Împotriva stropirii cu apă
Lumina roșie: Da
Mod intermitent: Da
Tip baterie: AA / acumulator
Durată maximă iluminare:  51 - 99 hod
Raza maximă: 101 - 200 m
Materialul lanternei: Plastic
Culoarea: Negru / Galben

 

 

 • lanternă frontală outdoor multifuncțională
 • putere până la 600 lm
 • durata de viață a bateriei: 3,5 până la 60 de ore
 • Advanced Focus System - o schimbare lină de focalizare a farului pentru a regla fasciculul de lumină
 • două moduri de energie: Energy Saving, Constant Current
 • indicator mod baterie
 • Transport Lock - previne aprinderea neintenționată a luminii
 • protejată împotriva pătrunderii noroiului și a ploii
 • lumină roșie
 • Li-ion acumulator
 • Încărcător USB cu conector magnetic
 • po fi folosite și baterii 2x AA 1.5 V 
 • garanție extinsă 7 let
 • garanție 100% original

Prima impresie

Înainte de cumpărare, eram destul de îngrozit de dimensiunea și greutatea MH7. Dar trebuie să recunosc că 139 de grame, inclusiv bateriile, nu reprezintă o problemă atât de mare pe cât mă așteptam. Banda de susținere ușor reglabilă, cu o curea centrală detașabilă, este confortabilă de purtat, am observat doar că, dacă nu o strângeam corect în timp ce alergam, după un timp aș fi alunecat pe frunte. Pe de altă parte, este unul dintre motivele pentru care lanternele de alergare sunt fabricate cu butonul de aprindere, așa că nu e doar MH7.

 

Compararea modelelor individuale Ledlenser MH:

 

Tip

 

Putere

 

Durată

 

Rază

 MH2

100/15 lm 40/10 h 100/30 m

 MH3

200/20 lm 4,5/35 h 130/40 m
 MH4 400/20 lm 4/35 h 400/20 lm

 MH5

400/20 lm 4/35 h 180/40 m

 MH6

200/20 lm 5/20 h 120/40 m

 MH7

600/220/120/20 lm 3,5/ 8/ 40 h 200/180/120/40 m

 MH8

600/220/120/20 lm 3,5 / 8 / 40 h 200/ 180/ 120/ 40 m

 MH10

600/250/10 lm 10/15/120 h 150/100/20 m

 MH11 

1000/750/300/10 lm
Boost durează doar 10 sec.
-/4/8/100 h 320/300/200/30 m

 

Practicabilitate și durabilitate

O caracteristică extraordinară este, pe lângă capacitatea de a regla înclinarea în intervalul de 60 de grade, corpul farului poate fi îndepărtat rapid din bandă și folosit ca lanternă de mână. Nu știu dacă mi se potrivește doar mie, dar dacă vreți să legați lumina undeva, să o așezați sau pur și simplu să o purtați în buzunar, nu are echivalent. Cu certificarea IP54, nu trebuie să vă fie frică dacă o loviți sau de ploaie.

Inima frontalei este sursa ei

Un alt lucru la care sunt foarte pretențios este alimentarea cu energie electrică. Încerc să limitez toate echipamentele la baterii AA. În acest sens, LedLenser mi-a îndeplinit aproape toate dorințele. În pachet veți găsi o baterie li-ion de 1550mAh, care poate fi înlocuită cu două baterii clasice AA. Bateriile normale sunt o alternativă ideală pentru călătoriile lungi prin sălbăticie, în care alimentați cu combustibil pentru aragaz și baterii pentru laternă într-o benzinărie prăfuită dintr-o vale de munte.

Este potrivită pentru utilizarea de zi cu zi, cum ar fi atunci când rămâneți în întuneric sau vă plimbați câinele în timpul iernii,și lanterna vă va economisi griji și bani. Se încarcă cu un cablu special, care poate fi conectat cu un conector magnetic fie direct la acumulator, fie fără a-l scoate în partea inferioară a lanternei. Pentru sinele meu practic este un pic dezamăgitor, deoarece înseamnă un alt cablu în sertar. Pe scurt,cablul USB și-a pierdut versatilitatea, nu-i așa? :-)

 

Showtime!

Când porniți lanterna,se poate întâmpla că, după apăsare, acesta clipește doar de două ori. Aceasta nu este o greșeală, ci o blocare inteligentă pe care vă recomand să o porniți înainte de a o arunca în rucsac pentru a preveni activarea accidentală. Pentru a debloca, trebuie doar să apăsați butonul timp de 5 secunde.

 

Așadar, acum cel mai important pasaj care nu poate fi descris în cuvinte pentru oameni. O voi încerca cu numere și fotografii. Numerele mai întâi. Aveți la dispoziție mai multe moduri diferite, iar întreaga lanmternă poate fi comutată între modul constant și modul de economisire a energiei ținând apăsat butonul timp de 7 secunde în starea blocată, ceea ce afectează în principal timpul de rezistență:

 

Regim

 

Putere

 

Durată

 

Mod de economisire

Slab 20 lumeni 40 h 60 h
Mediu 120 lumeni 8 h 10 h (la 170 lm!)
Puternic 220 lumeni 3,5 h 7 h
Boost 600 lumeni - -

SOS

da    
Roșu da    

 

Boost în joc

Ce este acel Boost? Acesta este un mod pe care îl puteți începe oricând cu un dublu clic rapid. Timp de 30 de secunde, veți obține lumina maximă posibilă, indiferent de rezistență, chiar de trei ori mai mult decât în modul cel mai puternic.

Diferențe de moduri

Care este diferența dintre setările normale și economice ale lanternelor? Există o mică diferență care va fi apreciată mai mult de cunoscători. Ledlenser funcționează cu focalizarea inteligentă a conului prin refractarea luminii, astfel încât lumina poate fi direcționată către marginile câmpului vizual sau spre centrul său. În modurile de economisire a energiei, marginile sunt întotdeauna puțin mai întunecate, modul normal are un con uniform. Este doar un fleac pe care nu toată lumea îl va aprecia pe deplin, dar permite Ledlenser să gestioneze energia mai eficient și să dureze mai mult.

 

Puterea reală captată de obiectiv

Și ajungem la fotografii. Acestea sunt fotografii cu exact aceleași setări SLR, astfel încât imaginile capturate să corespundă cât mai aproape posibil cu modul în care ochiul meu a văzut scena. Eu compar Și ajungem la fotografii. Acestea sunt fotografii cu exact aceleași setări SLR, astfel încât imaginile capturate să corespundă cât mai aproape posibil cu modul în care ochiul meu a văzut scena. Eu compar Ledlenser MH7 cu „săracul” meu anterior Ranger Silva cu jumătate din greutate și preț, dar cu o putere de doar 34 de lumeni. 

Specialitatea Ledlenser este focalizarea manuală a conului. Doar rotiți inelul și puteți transforma un con larg într-un fascicul îngust de căutare, nu diferit de ochiul lui Sauron. O caracteristică practică, dar captivantă, care m-a ajutat să văd bufnițe, căprioare sau chiar o știucă în întunericul negru.

Recenzii: 95 %

+

 • rezistență decentă, de asemenea, datorită bateriei li-ion de 1550mAh
 • rezistență IPx4
 • design de foarte înaltă calitate
 • gadgeturi precum blocarea inteligentă sau funcția Boost
 • Advanced Focus System - reglarea focalizării fluxului luminos
 • poate servi și ca lanternă de mână
 • lumină ulterioară și performanță bună până la 600 lm

-

 • încărcare cu cablu special
 • răspuns mai puțin sensibil al butonului principal multifuncțional


Concluzii

În ciuda preocupărilor originale legate de greutate și performanțe inutile, m-am îndrăgostit de lanterna frontală Ledlenser MH7. Până acum, alerg cu ea de câteva ori pe săptămână,de câteva ori am luat-o într-o excursie de câteva zile prin munți și o am atârnată în hol, astfel încât să fie la îndemână ori de câte ori ies din casă după lăsarea întunericului. Deși controlul nu este complet intuitiv pentru începători, trebuie doar să parcurgeți instrucțiunile și în câteva minute puteți folosi funcții precum boost sau blocare și știți că atunci când bateria se descarcă, LED-ul  clipește roșu la pornire și apoi performanța este limitată.

Rezistența este, după părerea mea, destul de decentă, încarc bateria la fiecare două săptămâni. Greutatea nu este deloc o problemă și sentimentul că am putut vedea în sfârșit în întuneric a meritat cu siguranță toți banii. Designul lanternei funcționează foarte bine și nici după jumătate de an nu prezintă semne de uzură, deși toate piesele mecanice sunt din plastic . Dacă ar fi să găsesc loc de îmbunătățire, ar fi clar încărcarea folosind unul dintre conectorii USB obișnuiți și poate un răspuns mai bun al butonului principal, deoarece nu reușesc să apăs destul  uneori, mai ales cu mănuși.

Pentru fiecare turist sau alpinist care caută o sursă de lumină universală de încredere pentru aventurile lor și nu ezită să plătească suplimentar pentru calitate, MH7 este în topul alegerilor.

Linkuri utile

 

Autor: Matyáš Vejskal

Imagini: arhiva autorului

 

 

TEST: Ochelari de soare Uvex Sport Style 231 2.0

Testarea produselor

David Svoboda a testat o pereche de ochelari de protecție Uvex în timpul călătoriilor sale lungi cu bicicleta. Merită să investești în ei?

TEST: Merrell Moab

Testarea produselor

Astăzi, în secțiunea noastră de testare, vom pune la încercare încălțămintea de trekking Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testarea produselor

Kamča, cea care a făcut testul, a parcurs mii de kilometri cu generația anterioară de rucsacuri Tempest. Așa că i-am dat unul din noua generație III pentru a-l testa, astfel încât să poată compara rucsacurile. Se ridică la așteptări noua generație a legendarelor rucsacuri?

Selectăm pentru dvs.

Lanternă frontală Ledlenser MH7

570 Lei (33.51 %) 379 Lei

Comparare