Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

TEST: Încălțăminte turistică Hanwag Tatra II Bunion

Pantofii Hanwag Tatra II Bunion Lady sunt potriviți pentru persoanele cu hallux care doresc să poarte încălțăminte de drumeție cu drepturi depline. Vă întrebați cât de confortabile sunt ghetele și care este evaluarea lor generală? Citește mai departe.

 

Cuprins:

Brandul bavarez Hanwag se gândește și la drumeții cu probleme de sănătate atunci când își produce ghetele de trekking de înaltă calitate. Modelul Tatra II Bunion Lady este astfel conceput pentru persoanele cu hallux valgus (monturi). Această modificare atipică a anatomiei piciorului uman este rezolvată printr-o construcție specială în jurul degetului. Așadar, nu trebuie să îți faci griji cu privire la vezicule și disconfort și nu trebuie să renunți la drumeții din cauza acestei restricții.

Caracteristici

 

Denumire

 

Tatra II Bunion

Producător: Hanwag
Tipul de produs: Ghete de drumeție
Concepute pentru: Bărbați / Femei
Greutate: 1280 g
Talpă intermediară: Spumă TPU
Talpa exterioară: Vibram

Partea superioară:

Piele năbuc
Membrană: Gore-Tex

 

 • varianta cu tratamentul hallux valgus
 • membrană impermeabilă Gore-Tex ®
 • talpă cu aderență optimă Vibram® AW Integral
 • partea superioară din piele năbuc
 • cusături minime
 • manșetă confortabilă la nivelul gleznei
 • branț confortabil
 • Air Pulse System - manșetă cu ventilație la nivelul gleznei
 • talpa intermediară întărită amortizează și elimină oboseala piciorului
 • gleznă excelent fixată
 • înșiretare în două zone
 • bucla de pe limbă previne deplasarea și presiunea
 • vârf și călcâi întărite
 • încălțămintea poate fi recondiționată după uzură

 

Prezentarea încălțămintei

Ghetele de trekking Hanwag Tatra II Bunion au fost special concepute pentru persoanele cu probleme ortopedice de tip hallux vagus, adică monturi. După ce am încălțat pantofii, am simțit că sunt cei potriviți. Chiar și alunecarea efectivă a fost foarte plăcută, deoarece gheata poate fi deschisă suficient.

 

Despre evaluator

Persoana care a testat aceste cizme pentru noi, Hana, este foarte activă și practică o mulțime de activități în aer liber. Printre altele, ea este și medic în cadrul serviciului montan, iar zona sa de competență este întreaga zonă de vest a munțilo Krkonoše,Cehia. Acest paragraf a fost adăugat de către editori deoarece Hana este modestă și probabil că nu ar scrie aceste rânduri despre ea însăși. Hana a fost aleasă să testeze ghetele Hanwag Tatra II Bunion în mod special deoarece ea însăși se confruntă cu hallux vagus și cine ar fi mai potrivit pentru a testa aceste ghete decât persoana căreia îi sunt destinate în primul rând.

 

Material:

Partea superioară a Hanwag Tatra II Bunion este realizată dintr-o singură bucată de piele cerată clasică cu cusături minime. Vei ști că ghetele sunt din piele imediat după despachetare. Vârful și părțile laterale sunt complet lipsite de cusături. Cusătura triplă se întinde pe călcâi. În jurul gleznei există cusături duble. Interiorul este, de asemenea, realizat din piele clasică și nu se freacă de țesătură. Apreciez foarte mult această funcție. Partea din spate a ghetei este mai joasă și moale. Orificiile de aici asigură o bună respirabilitate. Capitonajul din zona gleznei este plăcut, nu presează și asigură confort.

 

Talpa

Talpa Vibram are caneluri dure. Talpa intermediară este întărită și susține stabilitatea piciorului. Netezește denivelările la mersul pe jos. Dar acest lucru a fost un dezavantaj atunci când am puna sau ajustat colțarii de drumeție. A fost un pic mai complicat. Dacă știi că vei avea nevoie de colțari în timpul călătoriei, îți recomand să îți faci timp pentru a le monta acasă.

 

Înșiretare în două zone

Înșiretarea în două zone este un alt avantaj al ghetelor Hanwag Tatra II Bunion, deoarece facilitează fixarea pe picior. Prima pereche de ochiuri la nivelul vârfului este potrivită pentru șireturile plate clasice. Celelalte două perechi sunt ochiuri de tip "scripete", prin care șireturile trec foarte ușor datorită bilei din oțel inoxidabil încorporate, iar piciorul poate fi fixat bine. Următoarea pereche de cârlige este de tip "snap-on" și permite strângerea diferită. Pe limbă se află în mod clasic un cârlig suplimentar, astfel încât să poată fi fixat prin încrucișarea șireturilor. În cele din urmă, trebuie doar să strângi încălțămintea în funcție de necesități folosind două perechi de cârlige clasice. Încălțămintea se ajustează și se menține perfect atunci când se scoate.

 

Hallux sau monturi

Am o montură la piciorul stâng cu o deformare semnificativă a articulației și apoi deformări ale celorlalte degete. Din aceste motive, atunci când aleg încălțămintea, aleg pantofi care au partea din față mai lată și mai înaltă. Alegerea mea este întotdeauna problematică. Ghetele Hanwag Tatra II Bunion Lady oferă suficient spațiu chiar și în punctul de deformare maximă. Nu am observat nici o strângere la nivelul picioarelor, chiar și în timpul drumețiilor mai lungi, când acesta se umflă. Un alt avantaj este că nu este nevoie să alegi o mărime mai mare, astfel încât încălțămintea se potrivește perfect pe celălalt picior, fără deformare.

 

Evaluare 99 %

+

 • spațiu extins pentru degetul mare
 • înșiretare în două zone
 • protecție sporită în zona vârfului și a călcâiului
 • procesare de cea mai bună calitate
 • cusături minime
 • confort chiar și în timpul drumețiilor pe tot parcursul zilei
 • partea din spate mai joasă
 • ușor de încălțat - gheata se poate întinde suficient

-

 • colțarii de drumeție se pun și se ajustează mai greu

 

Concluzia finală

Apreciez cu adevărat și sunt foarte bucuroasă că marca Hanwag a dedicat energie și timp pentru a dezvolta încălțăminte doar pentru noi, persoanele cu hallux, care dorim totuși să folosim încălțăminte rezistentă pentru drumeții. La ghetele Hanwag Tatra II Bunion evaluez pozitiv nu numai înșiretarea sofisticată, talpa durabilă sau spațiul interior, ci și întreaga prelucrare. Singurul aspect negativ este că colțarii de drumeție se pun și se ajustează mai greu. Totuși, poți fixa colțarii acasă înainte, așa că nu este nimic care să nu poată fi rezolvat.

 

Linkuri utile

 

Autor: Hana Kubínová

Surse: svetoutdooru.cz

TEST: Ochelari de soare Uvex Sport Style 231 2.0

Testarea produselor

David Svoboda a testat o pereche de ochelari de protecție Uvex în timpul călătoriilor sale lungi cu bicicleta. Merită să investești în ei?

TEST: Merrell Moab

Testarea produselor

Astăzi, în secțiunea noastră de testare, vom pune la încercare încălțămintea de trekking Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testarea produselor

Kamča, cea care a făcut testul, a parcurs mii de kilometri cu generația anterioară de rucsacuri Tempest. Așa că i-am dat unul din noua generație III pentru a-l testa, astfel încât să poată compara rucsacurile. Se ridică la așteptări noua generație a legendarelor rucsacuri?

Selectăm pentru dvs.

1 631 Lei (39.3 %) de la 990 Lei

Comparare

773 Lei (17.98 %) 634 Lei

Comparare

Încălțăminte de alergat pentru femei On Running Cloudhorizon WP

1 058 Lei (11.81 %) 933 Lei

Comparare

1 498 Lei (21.63 %) 1 174 Lei

Comparare

876 Lei (18.04 %) 718 Lei

Comparare

780 Lei (25.37 %) 582 Lei

Comparare

Încălțăminte femei Asolo Eldo GV

898 Lei (11.8 %) 792 Lei

Comparare

Încălțăminte turistică femei Mammut Nova IV Low GTX® Women

940 Lei (11.7 %) 830 Lei

Comparare