Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Încălțăminte de trekking Stalheim HT

Cum rezistă încălțămintea Helly Hansen la drumețiile cu musherul Honza Svoboda și cu rucsacul său?

 

Cuprins:

 

Introducere

Sezonul de curse al musherilor s-a încheiat și începe "vacanța". Punem deoparte carele și săniile de antrenament și de curse și ne încălțăm cu pantofi de alergare și de drumeție pentru că, în sfârșit, după o iarnă în care ne-am dedicat doar câinilor, putem începe să ne concentrăm pe noi înșine și să pierdem kilogramele în plus pe care acumulat în timpul iernii. Pentru testare, am intrat în posesia unei perechi de pantofi de drumeție de la Helly Hansen. Nu am stat mult pe gânduri, i-am încălțat rapid și i-am testat.

 

Caracteristici


Denumire

Stalheim Ht
Producător: Helly Hansen
Concepuți pentru: Bărbați
greutate (pereche): 800 g
În funcție de activitate: pentru turism
Talpa exterioară: HH Max-Grip
Certificare: PFC-free
Membrana pantofilor: HELLY TECH® Performance Waterproof membrane

 

 • tratament HellyTech® Waterproof pentru rezistență la intemperii
 • talpă HH Max-Grip 
 • respirabilitate excelentă datorită HH Max-Vent
 • branț confortabil
 • materiale reciclate
 • călcâi întărit
 • tratament antimicrobian pentru eliminarea mirosului
 • fără PFC

 

Despre brandul Helly Hansen 

Helly Hansen este originar din Norvegia, iar tradiția sa datează din 1877. Brandul a fost fondat de căpitanul Helly Hansen Juell și de soția sa care, după mulți ani petrecuți pe mare, au decis să înceapă să producă pânză grosieră impermeabilă îmbibată în ulei de in, pe care au folosit-o apoi pentru a confecționa geci, pantaloni și vele. 

Portofoliul Helly Hansen include îmbrăcăminte pentru marinari, schiori și ghizi montani. 

 

Perspective de la testare

Așa cum am precizat anterior, am încălțat pantofii pentru niște teste destul de riguroase. Întotdeauna iau unul dintre câinii de sanie cu mine la plimbări sau în drumeții, așa că am nevoie de pantofi foarte rezistenți și confortabili, care să nu alunece prea mult.

Am testat pantofii în două drumeții lungi de 15-20 km. Nu este o distanță extraordinar de lungă, dar este suficientă atunci când ai un câine legat de tine, care pare să fie și unul dintre cei mai buni. Rutele mele de testare sunt practic chiar în fața casei mele și au cam de toate. În sus și în jos pe dealuri, pe câmpii, vaduri, noroi, pietre, pajiști, drumuri forestiere. Pe astfel de terenuri accidentate am remarcat întăritura de la nivelul călcâiului. Recunosc că nu am avut leziuni sau vezicule de la noii pantofi, aceștia sunt pur și simplu foarte confortabili și nu au nevoie de ” rodaj” încă de la început. 

 

Am reușit să surprind condiții climatice complet diferite. Prima plimbare a fost însoțită de soare pe un cer senin și de temperaturi destul de ridicate. Astfel, traseul a fost în principal în jurul râului Javornice. Poteca de lângă râu era uscată și tare, de asemenea, trebuie să se țină cont că trebuie să încetinesc forța de tracțiune a câinelui, ca să nu mă rostogolesc în urma lui . Totuși, mă simțeam în largul meu. A fost destul de multă apă în vadurile de peste pârâu, așa că am putut merge prin apă, și, chiar dacă pantofii sunt joși, sunt cu adevărat impermeabili datorită tratamentului HellyTech Waterproof care garantează rezistența la intemperii. Sunt și respirabili, reprezentând un avantaj uriaș pe această vreme. 

De obicei sărim peste vaduri pe stânci. Pe o astfel de suprafață am remarcat că nu alunecă. Tălpile sunt confecționate din cauciuc și au o aderență ridicată în zona inferioară și mediană a tălpii. 

 

Talpa:

Când ai un câine de sanie, ascensiunile sunt bune, trebuie să ții pasul cu el, dar cu siguranță este mai ușor să ajungi în vârf. Ceea ce, bineînțeles, nu este cazul în cazul coborârii. Acesta este un mare dezavantaj al deținerii unui câine care trage. Este vorba chiar de sănătate, cel puțin în ceea ce privește ligamentele genunchilor, pe o astfel de vreme. Am fost plăcut surprins la coborâre, și, chiar dacă pantofii au un model de caneluri cu adâncime standard, nu au alunecat. Da, am alunecat de câteva ori, dar m-am întors de pe dealuri fără vânătăi și oase rupte. Ceea ce consider că este un succes pe un astfel de teren și pe o astfel de vreme.

 

Un mic incovenient

Cea de-a doua drumeție a avut loc în condiții meteorologice complet diferite. A fost după o ploaie puternică, era acoperit de nori și încă mai ploua ușor. Vremea ideală pentru a pleca spre dealuri :))). Din nou cu câinele. Pe această vreme, dezavantajul pantofilor a devenit evident. Vreau să spun, nu sunt suficient de înalți... Gleznele nu sunt protejate. Pantofii sunt impermeabili, dar din cauza construcției lor joase, șosetele se udă în timp de câteva minute în timpul alergării și, practic, umezeala și apa intră în pantof de sus. În curând șosetele mele erau ude și pline de noroi în jurul gleznelor, ceea ce nu a fost foarte plăcut. Dar, bineînțeles, acesta este un aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi pantofii în funcție de preferințe. 

 

Evaluare 85 %

+

 • solizi și confortabili 
 • impermeabili
 • preț
 • material reciclat 
 • nu alunecă
 • călcâi întărit
 • finisaj impermeabil HellyTech Waterproof

-

 • un pantof destul de greu pentru gustul meu
 • construcție joasă

 

Concluzia finală

Sunt respirabili și deosebit de confortabili. I-aș recomanda cu siguranță pentru drumeții ușoare și condiții uscate. Este mai rău pe vreme ploioasă și umedă. Sunt impermeabili, dar joși, dacă ar fi fost pantofi de alergare nu s-ar fi pus problema, dar sunt pantofi de drumeție și aici înălțimea lor joasă îi limitează puțin.

 

Linkuri utile

 

Autor: Jan Svoboda

Surse: arhiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

Încălțăminte turistică bărbați Helly Hansen Stalheim Ht

638 Lei (38.4 %) de la 393 Lei

Comparat

638 Lei (42.16 %) de la 369 Lei

Comparat

Încălțăminte turistică femei Helly Hansen W Stalheim Ht Boot

718 Lei (48.89 %) 367 Lei

Comparat

160 Lei

Comparat

Crampoane pentru încălțăminte Frendo Ice Light

210 Lei (40 %) 126 Lei

Comparat

340 Lei (10 %) 306 Lei

Comparat

161 Lei (25.47 %) 120 Lei

Comparat

(8.09 %) 173 Lei

Comparat