Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Geaca de puf Warg Downjack M

Geaca din puf Warg va fi testată astăzi de către testatorul nostru Andrej Urbanec. 

 

Cuprins

Introducere 

Brandul outdoor Warg nu este unul dintre jucătorii cunoscuți de pe piață, motiv pentru care am decis să le testez produsele. Se concentrează în principal pe echipamente, îmbrăcăminte și accesorii pentru activități în aer liber. Am testat deja bețe de trekking din oferta lor, iar acum m-am decis pentru geaca de puf Warg Downjack Man.

 

Caracteristici


Denumire:
Down
Branduri: Warg
Greutate: 371 g
Material: 100% Nilon / DWR / Puf
Izolație: Puf de rață
Număr buzunare: 3
Glugă: Cu glugă

 

 • ușor pliabilă 
 • umplutură de puf: pud de rață 90/10, 600 cuin
 • finisaj hidrofug DWR C6
 • partea din spate extinsă
 • două buzunare frontale
 • pliabilă în propria glugă
 • mâneci și tivul inferior terminat cu lycra elastică

 

Testarea 

Inițial, aveam planuri ușor diferite, dar în cele din urmă am luat geaca pe crestele Jeseníky și Beskydy. Vremea blândă de iarnă, altitudinea de peste 1000 m și zăpada ocazională îi vor testa cu siguranță proprietățile.

 

Geaca de puf Downjack Man

La prima încercare veți observa în special greutatea sa redusă. Geaca ultraușoară din nailon respirabilă cântărește 371 de grame și dă impresia că nu porți aproape nimic. În același timp, umplutura din pene de rață vă oferă proprietăți termice și izolatoare bune. Acest lucru face ca geaca să fie potrivită pentru vremea ușor rece, ca strat exterior, sau pentru vreme mai rece, ca strat sub o altă geacă. Puful asigură flexibilitatea și ”pufoșenia” ideală a materialului - loft. Împachetarea gecii pentru călătorii nu este deloc o problemă. Geaca poate fi împachetată cu ușurință în propria glugă și nu va ocupa aproape deloc spațiu în rucsacul dumneavoastră.

 

Buzunare

Buzunarele frontale cu fermoar sunt minunate și vă oferă suficient spațiu pentru mâini sau chiar pentru un termos mai mic de ceai. Buzunarul de la piept este, de asemenea, cu fermoar și este perfect pentru a ascunde obiecte mici pe care cu siguranță nu doriți să le pierdeți pe drum. În plus, geaca are și buzunare în interior, astfel încât există spațiu pentru obiectele personale.

 

Glugă

Tivul elastic de la mâneci și de la glugă asigură o potrivire ideală, astfel încât vântul rece să nu pătrundă în geacă. În același timp gulerul înalt vă protejează foarte bine gâtul și îl menține cald. Am apreciat aceste caracteristici mai ales în munții Jeseníky de pe creastă, unde vântul era foarte neplăcut. Praděd este cunoscut pentru vremea sa vântoasă. Cu toate acestea, m-am simțit foarte bine și confortabil datorită proprietăților termice și izolatoare ale gecii Warg Downjack Man.

Nu am apucat să testez suficient proprietățile hidrofobice din cauza șederii mele scurte în condiții de iarnă, dar cred că vor ajuta în condiții de umiditate moderată.

Ceea ce mi-a lipsit cel mai mult a fost posibilitatea de a regla circumferința gulerului, care nu a putut fi strâns la gât pentru a susține izolația, de altfel bună. Așa că a trebuit să rezolv această problemă cu un fular tubular, care a umplut spațiul deschis și l-a izolat. De asemenea, unele dintre cusăturile interne prezentau semne de uzură după câteva utilizări, iar firele începeau să se desprindă parțial.

 

Evaluare: 85 %

+

 • geacă ultraușoară confecționată din nailon respirabil
 • umplutură din pene derață
 • proprietăți bune de izolare
 • buzunare față și piept cu fermoar
 • glugă pliabilă
 • tiv stretch la mâneci și glugă
 • finisaj hidrofug

-

 • circumferința gulerului nu poate fi ajustată
 • unele conexiuni interne prezintă semne de uzură după doar câteva utilizări

 

Concluzii

Cu toate acestea, în general, apreciez pozitiv acest produs. Geaca Warg Downjack Man este un intermediar ideal între o jachetă softshell și o geacă tradițională de iarnă din puf. Fără a ține cont de capriciile vremii, frigul și vântul nu te vor lua prin surprindere și te vei simți confortabil și protejat în această geacă. O recomand cu căldură.

 

Link-uri utile

 

Autor: Andrej Urbanec

Resurse: arhiva autorului

TEST: Pantaloni pentru alpinism Rafiki Femio

Testarea produselor

Pantaloni pentru alpinism și plimbări în natură? Pantalonii Femio de la Rafiki sunt partenerul ideal pentru aproape orice activitate în aer liber. Testerul nostru Terka i-a testat pentru dumneavoastră.

8 cele mai bune rucsacuri după părerea testerilor

Testarea produselor

Vă plac rucsacurile? V-am pregătit un clasament al modelelor pe care testerii noștri le-au încercat pe teren!

TEST: Rucsac Hannah Arrow 40

Testarea produselor

Rucsacul de drumeție Arrow de la Hannah are multe caracteristici excelente și inovatoare. Care sunt acestea și care este cea mai utilă? Aflați în articolul nostru.

Selectăm pentru dvs.

Geacă de puf bărbați

773 Lei (26.13 %) 571 Lei

Comparat

110 Lei (39.09 %) 67 Lei

Comparat

80 Lei (25 %) 60 Lei

Comparat

60 Lei (41.67 %) 35 Lei

Comparat

100 Lei (39 %) 61 Lei

Comparat

91 Lei (42.86 %) 52 Lei

Comparat

Fular multifuncțional

30 Lei (66.44 %) 10 Lei

Comparat

Fular multifuncțional

140 Lei (80 %) 28 Lei

Comparat