Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

TEST: Dispozitiv de asigurare cu frână asistată Petzl GriGri+

Ce este nou la dispozitivul de frânare asistată GriGri+ de la Petzl? Este potrivit pentru alpiniștii începători? Puteți citi toate acestea în recenzia realizată de testerul Tereza Pavlíková.

 

Cuprins

 

Introducere

Firma Petzl a introdus pimul tip de blocator Grigri acum mai bine de 30 de ani. De-a lungul anilor, am văzut mai multe versiuni. Dar pe care să o achiziționăm, ce noutăți aduce Grigri+ și pentru cine este potrivit?

Caracteristici


Denumire:

GriGri +
Producător: Petzl
Greutate : 200 g
Culoare: mov

 

 • utilizare simplă
 • potrivit pentru predare și start practic
 • funcție anti-panică pentru blocarea frânghiei
 • funcție de asigurare a primului alpinist
 • durabilitate ridicată datorită plăcuțelor din oțel inoxidabil

 

Cu ce a venit nou GriGri + ?

 • mâner cu sistem anti-panică
 • inserție din oțel pe placa frontală
 • funcție de comutare pentru primul alpinist în Lead-mode și Top-rope
 • protuberanță pentru trasarea corectă a coardei
 • o mai mare compatibilitate cu coarda
 • spațiu pentru ecusonul cu numele, poze instructive

O caracteristică nouă a GriGri+ din 2017 este sistemul antipanică. Dacă trageți mai tare sau prea tare de mâner, coarda se va bloca și va preveni un posibil accident.

 

 

O placă de oțel este adăugată în punctul în care coarda se îndoaie, unde are loc cea mai mare frecare, mărind astfel semnificativ durata de viață totală a produsului. Se presupune că începătorii nu vor avea la fel de multă sensibilitate și, prin urmare, vor exercita mai multă presiune asupra acestei părți, ceea ce ar putea duce la o uzură mai rapidă. Alpiniștii experimentați se pot descurca cu un GriGri clasic. Dacă doriți să evitați să schimbați GriGriul pentru protuberanțele bombate, cu GriGri + nu va trebui să vă faceți griji cu privire la această problemă. A fost adăugată o nouă secțiune înălțată în interior pentru a împiedica coarda să sară unde nu trebuie și pentru a o menține la locul ei.

În cazul în care nu sunteți sigur de plasarea corectă a coardeo, există imagini instructive ori de câte ori este nevoie. În plus față de aceste pictograme, în interior există un spațiu pentru o semnătură, astfel încât să nu confundați GriGri-ul cu altcineva.

 

Asigurarea Top-rope și Lead-mode

GriGri + are un întrerupător (cu siguranță) pentru o strângere și o slăbire mai ușoară a coardei atunci când se asigură un prim-alpinism sau un top-rope, doar prin schimbarea unei mici pârghii. Nu vă speriați dacă nu puteți roti maneta, trebuie să apăsați mai întâi siguranța, este mică și discretă de culoarea albă.

În modul Top-rope este un pic mai "agățat", astfel încât ține mai bine frânghia atunci când o prindeți din urmă. Iar în modul Lead, puteți simți o eliberare vizibil mai lină.

 

De ce să achiziționați  GriGri + și nu alt tip?

GriGri+ a adus multe caracteristici noi și îmbunătățiri față de versiunea anterioară a GriGri. Nu este surprinzător faptul că cel mai recent model de GriGri, cunoscut sub numele de GriGri 3 (preluând întreaga platformă de la GriGri+), se bazează pe acesta. Totuși, aceste versiuni diferă.

GriGri+ este mai scump, dar are caracteristici de siguranță, inclusiv un mâner cu un sistem antipanică - ceea ce înseamnă că, dacă deschideți mânerul din greșeală sau intrați în panică, maneta sare și oprește alpinistul să cadă la pământ. Ceea ce este o caracteristică excelentă dacă sunteți începător, sau dacă sunteți deja un alpinist experimentat care instruiește copii.

"Sistemul" adăugat menține frânghia în poziția corectă și împiedică frânghia să alunece sau să se rupă la închidere.

 

Testarea

Pe lângă zidul de cățărări am reușit să folosesc GriGri+ în pădure în timp ce construiamcu copii obstacole la înălțime, situație pentru care blocajul este perfect.

Copiii nu au avut nicio problemă în a înțelege cum funcționează și cum să îl manipuleze. După câteva antrenamente, s-au obișnuit cu sensibilitatea mânerului la coborârea în rapel. Alimentarea frânghiei la primul alpinist a fost întotdeauna mai dificilă pentru copii cu GriGri, butonul de selectare a primului alpinist/corzii de sus a ajutat foarte mult, iar coarda a alunecat mai bine fără a activa sistemul de siguranță. Acest lucru a făcut ca asigurarea să fie mai lină, fără a bloca involuntar coarda.

GriGri este indispensabil pentru mine atunci când construiesc fobstacole înalte, îl folosesc pentru prussiking. Avantajul lui GriGri+ l-am simțit din nou în posibilitatea de a schimba modul lead-mode/top-rope.

 

Evaluare: 90 %

+

 • potrivit pentru învățarea copiilor și pentru începători
 • sistem anti-panică
 • durată de viață mai lungă datorită plăcii de oțel
 • schimbul lead-mode/top-rope

-

 • preț ridicat
 • cu câteva grame mai greu decât Grigri 3

 

Concluzii

Caracteristicile și proprietățile de siguranță îmi arată motivul esențial și diferența față de alte dispozitive de asigurare. Dacă lucrați cu copiii, așa cum fac eu, fie în grupuri de interes special ca instructor, fie în tabere, fie că doriți să învățați copiii să lucreze cu coarda și să se asigure, nu veți găsi un instrument mai potrivit. Ajutorul ideal este, bineînțeles, și pentru adulții începători.

Motivul logic pentru a achiziționa GriGri+ este durabilitatea multiplicată, menționată mai sus, datorită plăcii de oțel adăugate.

Așadar, dacă v-ați decis să achiziționați un GriGri, trebuie să vă gândiți cât de priceput sunteți ca alpinist și la ce îl veți folosi. Dacă sunteți mai degrabă un alpinist începător, vă recomand GriGri+, pur și simplu aveți caracteristici de siguranță suplimentare. Comutarea între top-rope și lead-mode climber este, de asemenea, foarte utilă. Oricum, dacă ești un alpinist mai experimentat, probabil că aș opta pentru GriGri 3 - îmi place designul mai subțire, greutatea mai mică și prețul mai mic.

 

Video de prezentare a GriGri+

GriGri+ byl představen firmou Petzl před 5 lety v krátkém videu, kde se potká nejstarší verze GriGri až po GriGri+. V současné době již máme i model „Grigri 3“.

 

Link-uri utile

 

Autor: Tereza Pavlíková

Surse: archiva autorului

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

5 cele mai bune lanterne frontale conform testărilor

Testarea produselor

Lanternele frontale fac parte integrantă din trusa fiecărui pasionat de outdoor. Acest lucru este valabil de două ori mai mult în timpul iernii. Descoperă cele mai bune 5 lanterne frontale, conform testerilor noștri.

TEST: Pantalonii funcționali pentru bărbați- Macin M

Testarea produselor

După cum spune Lukáš, testerul nostru - nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În testul de astăzi, el va testa pantalonii Zulu.

Selectăm pentru dvs.

Frână de siguranță Petzl GriGri +

671 Lei (9.99 %) 604 Lei

Comparat

480 Lei (28.75 %) de la 342 Lei

Comparat

312 Lei (14.74 %) de la 266 Lei

Comparat

676 Lei (10.8 %) 603 Lei

Comparat

361 Lei (19.94 %) de la 289 Lei

Comparat

358 Lei (13.13 %) 311 Lei

Comparat

749 Lei (30.84 %) de la 518 Lei

Comparat