Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

TEST: Casca de alpinism Singing Rock Hex

În testul de astăzi, vom analiza casca de alpinism Singing Rock Hex. Citiți despre cum ne-am cățărat cu ea și care sunt caracteristicile principale.

 

Cuprins:

Casca de alpinism Singing Rock Hex este durabilă și complet ventilată, adecvată pentru cățărare, alpinism și alte activități pe coardă. Este potrivită la munte, pe stânci, via ferrata sau în parcurile de agrement.

 

Recenzia a fost pregătită de echipa de testare a revistei World of Outdoors, care a petrecut 14.000 de ore din 1997, testând peste 1.000 de produse în sute de expediții din întreaga lume. Mai multe persoane, inclusiv ghizi montani și sportivi de top, sunt implicate în fiecare evaluare, iar rezultatul nu poate fi pus la îndoială.

 

Profilul examinatorului

Vojtěch Dvořák

Vojta este un alpinist și un schior entuziast. S-a mutat din regiunea podgoriilor și a caișilor în Munții Krkonoše, unde poate ajunge imediat după o scurtă plimbare pe creste, la popularul Prachov sau la Adršpach. Este Co-autor al materialelor metodologice Singing Rock și Hudy, autor al nesfârșitei benzi desenate Watt's Window și al metodologiei de alpinism în revista Montana. Îi place să reflecteze asupra echipamentelor și ar vrea să îmbunătățească mereu ceva.

 

 

Caracteristici


Denumire


Hex

Producător:

Singing Rock

Potrivită pentru:

Bărbați / Femei

Greutate: M -300, L-330 g
Dimensiunea căștii: 52-58 cm / 55-60 cm
Material: ABS
 • carcasa durabilă din EPP + ABS protejează împotriva căderii obiectelor
 • construcție deschisă "OPEN CELL" cu 35 de orificii de ventilație cu o suprafață totală de 108 cm2
 • reglare ușoară și rapidă a dimensiunilor cu ajutorul unei rotițe
 • curea de bărbie lată realizată din material moale
 • inserția este confecționată dintr-o singură bucată, se fixează mai bine
 • inserția este detașabilă și lavabilă
 • cleme frontale integrate "EASY CLIP" pentru fixarea lanternei frontale
 • sistemul elastic "UNI FIX" din spate fixează pur și simplu orice fel de lanternă frontală sau ochelari de schi
 • design modern

Prezentarea căștii:

Casca Singing Rock Hex este grozavă datorită respirabilității sale ridicate. Are 35 de orificii. Singing Rock Hex are două dimensiuni și este disponibilă în mai multe culori. Greutatea este de 300 și 330 de grame.

 

Video: prezentarea căștii Singing Rock Hex

 

Ce observi la prima vedere?

Casca Singing Rock Hex se remarcă cu siguranță prin numărul mare de orificii de aerisire. Casca beneficiază de 35 de orificii de aerisire! Pe cască există și cleme mari pentru fixarea unei lanterne frontale. Beneficiază de o bandă de cauciuc pentru fixarea ochelarilor de schi. O astfel de prindere este mai frecventă la căștile de schi. Are o greutate foarte ușoară, ca orice model modern de alpinism. Trebuie remarcat, totuși, că este cu 100 de grame mai grea decât casca Singing Rock Penta.

 

Dimensiuni:

Primul și cel mai important aspect pentru ca o cască să se așeze bine este alegerea mărimii potrivite. Singing Rock oferă două mărimi în intervalul circumferinței capului: M (52-58 cm), L (55-61 cm). Atunci când alegi o cască, gândește-te la faptul că, iarna, este posibil să vrei să porți o căciulă sau o eșarfă sub cască. Personal, casca Singing Rock Hex s-a încadrat fără probleme la nivelul capului și la fel și în cazul colegilor mei.

 

Partea interioară a căștii

În interiorul căștii se află o inserție detașabilă și lavabilă, realizată dintr-o singură bucată.

 

Reglarea circumferinței căștii

De asemenea, se poate ajusta circumferința căștii cu ajutorul unei "rotițe" clasice. Rotița se manevrează foarte ușor datorită dimensiunii foarte practice. Nu este o rotiță mică care nu poate fi prinsă. Rotița cu blocare este un aspect pozitiv.

 

Ajustarea curelelor

Curelele trebuie ajustate astfel încât să nu treacă peste urechi. Formează un V, iar ochiul trebuie să fie în mijloc. Această configurare durează câteva momente și necesită practică. Cureaua este întoarsă de două ori în segmentul de plastic și, prin urmare, nu poate fi reglată complet fără probleme. Totuși, vei putea face această ajustare înainte de prima utilizare doar dacă ești singurul care folosește casca Singing Rock Hex.

 

Curea de bărbie

Odată ce ai totul configurat pe cască, poți să te echipezi cu casca Singing Rock Hex, să strângi rotița de blocare și să fixezi cureaua pentru bărbie cu tridentul clasic. Acest dispozitiv de fixare are o senzație de produs ieftin, dar nu am avut nicio problemă cu el în timpul utilizării. Înainte de a merge pe stâncă, asigură-te dacă casca ți se așază bine - să nu-ți intre în ochi și să nu-ți obstrucționeze vederea. În timpul testului, clatină capul pentru a verifica dacă casca nu se mișcă prea mult sau strânge curelele.

 

Atașarea ochelarilor de schi

Pe casca Singing Rock Hex există un sistem "UNI FIX" care fixează orice lanternă frontală sau ochelari de schi. Clemele frontale EASY CLIP nu sunt folosite pentru a fixa ochelarii, dar cel puțin nu ies din cască. Astfel, ochelarii nu se prind de ele și protejează umplutura de spumă. Fixarea ochelarilor pe cască este foarte simplă. Se efectuează cu cârlige și bandă elastică, în care trebuie doar să tragi banda elastică din cârlige, să scoți ochelarii și viceversa. Manipularea este foarte simplă, comodă și se poate face chiar și cu mănuși subțiri.

Fig.: Detaliu al benzii de cauciuc pentru fixarea unei lanterne frontale sau a ochelarilor de schi

 

Atașarea lanternei frontale

Clemele frontale integrate "EASY CLIP" sunt suficient de mari pentru a fi utilizate chiar și cu casca pe cap și nu este nevoie să scoți lanterna atunci când o fixezi. Consider că acesta este un mare avantaj. Am întâlnit de mai multe ori situații în care atașarea lanternei frontale a fost dificilă și a fost necesar să dau casca jos. Aici am fost plăcut surprins. Clemele sunt mari și poți băga degetul în ele pentru a le evita cu ușurință astfel încât să poți strânge cureaua lanternei frontale.

Fig.: Lanterna frontală fixată pe cască

 

Aspectul căștii din exterior

Casca Singing Rock Hex are 35 de orificii, dar niciuna dintre ele nu este situată în partea superioară. Astfel, asigură o protecție ridicată. Carcasa durabilă din EPP + ABS protejează împotriva căderilor de obiecte, dar garantează, în același timp, un nivel ridicat de protecție la impact, inclusiv la impacturi repetate.

Evaluare 95 %

+

 • respirabilitate ridicată

 • protecție eficientă

 • suport pentru ochelari și lanternă frontală

 • fixare ușoară a ochelarilor și a lanternei frontale

 • confort ridicat

 • inserție detașabilă

 • numeroase combinații de culori

-

 • curele mai greu de reglat

 • aspect rudimentar al curelei de bărbie și al tridentului (a funcționat fără probleme)

 

Concluzii

Casca Singing Rock Hex este oferită în două mărimi și în mai multe culori. Prin urmare, este potrivită pentru o gamă variată de utilizatori. Consider foarte pozitivă atașarea lanternei frontale și a ochelarilor de schi, protecția ridicată la nivelul capului, respirabilitatea superioară și confortul. Am o părere negativă despre cureaua de bărbie și tridentul cu aspect ieftin. Dar nu a existat nicio problemă cu ele în timpul utilizării. Al doilea aspect negativ este reglarea mai dificilă a curelei. Cu toate acestea, este important să îți amintești că, pentru a îndeplini scopul căștii, trebuie să îți faci timp să o ajustezi astfel încât să ți se potrivească perfect.

 

Linkuri utile

 

Autor: Vojtěch Dvořák

Surse: svetoutdooru.cz

TEST: Devold Expedition Man Zip Neck

Testarea produselor

Testerul nostru Marcel a mers în munți la Malá Fatra și a luat cu el un pulover pe gât Merino de la Devold pentru a testa dacă oferă ceea ce promite. Citiți mai multe în articolul de astăzi.

TEST: Setul de softshell pentru copii al brandului ZULU

Testarea produselor

Tester Hanka nu este doar colega noastră din departamentul de vânzări, ci și mama a doi copii mici. Ea a fost implicată în testare încă de la primele modele ale colecției softshell pentru copii.

TEST: lanterna frontală Fenix HM61R Amber V2.0

Testarea produselor

Marca legendară de lanterne frontale Fenix și modelul lor HM61R Amber V2.0? Cum se va comporta la testarea propriu zisă?

Selectăm pentru dvs.

347 Lei (12.1 %) 305 Lei

Comparat

(5.31 %) de la 246 Lei

Comparat

312 Lei (9.94 %) 281 Lei

Comparat

312 Lei (9.94 %) 281 Lei

Comparat

Cască de alpinism Petzl Meteor

460 Lei (13.48 %) 398 Lei

Comparat

Cască de alpinism Ocún Shard

258 Lei (15.89 %) 217 Lei

Comparat

Cască de alpinism Camp Rockstar

200 Lei (8 %) 184 Lei

Comparat

578 Lei (8.13 %) 531 Lei

Comparat