Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

TEST: Lanterna frontală Fenix HM65R-T

Lanternă frontală - o necesitate absolută pentru o alergare de seară sau pentru o noapte în natură. Merită să investești într-o lanternă frontală Fenix ?

 

Cuprins

 

Introducere

Răspunsul la întrebarea dacă să ne luăm o lanternă de mână sau o lanternă frontală este destul de simplu - o lanternă frontală, mâinile noastre sunt libere și putem lumina exact acolo unde căutăm. Dar cum alegem lanterna frontală potrivită pentru nevoile noastre? Acum să analizăm mai îndeaproape o lanternă frontală de la una dintre cele mai importante mărci, Fenix, mai exact modelul HM65R-T.

 

Caracteristici


Producător:

Fenix
Produs testat: HM65R-T
Greutate: 141 kg
Nr. de baterii: 1
Durata de iluminare: 300 h
Intensitate: 1500 lm
Distanța de iluminare: 170 m

 

 • rezistent la șocuri împotriva căderilor de la o înălțime de 2 metri
 • rezistent la apă și praf IP68
 • intensitate puternică Luminus SST40 LED cu nuanță neutră
 • lumină de distanță LED Cree XP-G2 S3 cu nuanță neutră
 • selectarea formei conului de lumină
 • fabricat din aliaj de magneziu foarte durabil
 • lanterna poate fi ajustată în suport
 • protecție la supraîncălzire

 

Moduri de iluminare

Acest model are 2 proiectoare, atunci când sunt pornite simultan la cea mai mare putere se obțin 1500 de lumeni, wow! Fiecare reflector are 3 moduri de iluminare (a se vedea tabelul de mai jos). Cel mai mare dintre LED-uri are o putere mai mare, dar o durată de viață mai scurtă, dar va lumina până la o distanță de 170 de metri! Pentru cei care nu-și pot imagina raza de acțiune, vor fi cu atât mai surprinși după ce vor încerca lanterna frontală, așa cum am făcut-o eu. Cel mai mică dintre Led-uri are o dispersie mai largă și o intensitate  de 5 lumeni. Fiecare dintre proiectoare este controlat separat prin 2 butoane de cauciuc.

 

Reglarea puterii

Nu are o memorie pentru ultimul mod selectat, ceea ce eu personal prefer, deoarece modul cel mai slab este setat la pornire și nu vă orbiți inutil pe dumneavoastră sau pe alții.

 

Încărcare și anduranță

Lanterna frontală se încarcă cu ajutorul unui cablu USB C (yuppii!), care este inclus în pachet, împreună cu o baterie reîncărcabilă Fenix 18650 3400 mAh. Veți fi, de asemenea, mulțumit de posibilitatea de a cumpăra o baterie reîncărcabilă de rezervă, sau puteți folosi două baterii de unică folosință CR123A ca o urgență.

Puteți vedea cu ușurință starea de încărcare datorită indicatorului cu patru LED-uri din partea superioară a laternei. După o descărcare completă, sunt indicate cele 3 ore necesare pentru a se încărca complet - real încărcarea chiar a durat aproximativ 3 ore. Patru diode ar trebui să indice că bateria este încărcată în proporție de 100-80%, trei de 80-60%, două de 60-40% și una de 40-20%.

 

Timpul de anduranță este influențat în mod logic de modul de iluminare selectat - a se vedea tabelul de mai jos.

Caracteristici bonus - rezistent la apă, rezistență la impact, închidere

Producătorul afirmă că lanterna poate fi scufundată până la 2 metri (!), eu nu am aruncat-o la o asemenea adâncime, dar de dragul experimentului am lăsat-o scufundată într-un pârâu timp de 20 de minute - și după ce am scos-o funcționează în continuare fără probleme.

 

Chiar și cei care au două mâini stângi vor fi mulțumiți de Fenix HM65R-T care este rezistentă la căderi de la o înălțime de 2 metri - confirmat.

Personal, nu mă pot lipsi de funcția de blocare, pe care, din fericire, o are și această lanternă frontală. Sunt destul de ”norocos” că lanternele frontale din rucsac se aprind mereu fără să știu și sunt ”moarte” atunci când am cea mai mare nevoie de ele. Acestea pot fi blocate cu o apăsare lungă pe unul dintre butoane. Dacă este blocat, LED-ul va clipi atunci când este apăsat de patru ori. Pentru a debloca, ambele butoane trebuie ținute apăsate timp de câteva secunde.

 

Cureaua din jurul capului

Cureaua din jurul capului este în mod plăcut mai largă decât de obicei, elastică și include o rotiță neobișnuită pentru strângere. Am fost sceptic la început - nu aveam încredere în rezistența curelei și, în general, am considerat acest sistem de strângere redundant. În cele din urmă, te obișnuiești rapid cu ea, iar cureaua pare solidă. Acest sistem de strângere nu este nou, a fost folosit pe scară largă la bocanci în ultima vreme, iar eu însumi am avut experiențe bune cu bocanci de snowboard și ski-alp.

 

Testarea

Am testat lanterna în timpul mai multor activități în care mi-a fost de mare folos. Prima dată când am încercat-o a fost în timpul unei plimbări cu bicicleta pe timp de noapte și al unei alergări, unde activarea modului turbo m-a făcut să mă simt ca un camionagiu cu telecomandă în comparație cu alți sportivi cu lanterne. Am avut o viziune excelentă, puteam vedea fiecare depresiune, piatră, rădăcină, ceea ce este un aspect important pentru mine și pentru gleznele mele luxate. Mi-a luat mai mult timp să mă obișnuiesc cu greutatea mai mare la alergare decât am fost obișnuit cu alte lanterne frontale.

 

Ceea ce aș critica este absența luminii mele preferate de culoare roșie pentru strălucirea ocazională atunci când se dorește să se găsească ceva - ei bine, nu orice lanternă frontală poate avea absolut toate funcțiile și atunci când cumperi acest tip nu te aștepți să o folosești în camping pentru a găsi o periuță de dinți. ci, în schimb, pentru activități care necesită o vizibilitate excelentă.

Ulterior, i-am fost recunoscător lui Fenix în timpul construcției obstacolelor din frânghii înalte, când am subestimat timpul necesar pentru a le finaliza. În acel moment, când legi frânghii în copaci de 10 metri înălțime, trebuie să ai o vizibilitate și o privire de ansamblu de 100% pentru siguranță. Cu HM65R-T la îndemână nu am avut nicio problemă cu nimic, mulțumesc pentru asta. Din păcate, nu poate fi atașată la o cască, tot din cauza curelei scurte care nu poate fi îndepărtată. Așa că banda a fost puțin incomodă chiar pe cap și casca ușor împinsă de pe frunte.

 

Nu în ultimul rând, lanterna frontală ne-a servit în timpul construcției campului când am ridicat corturile în ultima clipă, pe întuneric, pentru a evita construcția în timpul furtunii care urma să ne lovească a doua zi.

 

Evaluarea: 90 %

+

 • Luminozitate incredibilă
 • Rezistența la șocuri
 • Rezistent la apă
 • Material de calitate
 • Sistem de strângere a curelei cu roată

-

 • Absența luminii roșii
 • Greutate mai mare
 • Nu poate fi atașată la cască

 

Concluzii

Folosesc lanterna frontală Fenix HM65R-T în situațiile în care trebuie să fiu sigur unde merg sau unde se află ceea ce caut. Nu este genul pe care să îl iei pe traseu ultralight, greutatea mai mare și lipsa luminii roșii ar fi mai degrabă o pacoste. Acesta este un accesoriu pentru un utilizator mai pretențios.

 

 

Link-uri utile

Autor: Tereza Pavlíková 

Surse: arhiva autorului

TEST: Merrell Moab

Testarea produselor

Astăzi, în secțiunea noastră de testare, vom pune la încercare încălțămintea de trekking Merrell.

TEST: Batoh Osprey Tempest III

Testarea produselor

Kamča, cea care a făcut testul, a parcurs mii de kilometri cu generația anterioară de rucsacuri Tempest. Așa că i-am dat unul din noua generație III pentru a-l testa, astfel încât să poată compara rucsacurile. Se ridică la așteptări noua generație a legendarelor rucsacuri?

TEST: Batoh Osprey Ariel 55 l

Testarea produselor

Gabča, testerul nostru, a testat un rucsac de la brandul iconic Osprey. Cum a decurs testarea?

Selectăm pentru dvs.

1 600 Lei (10 %) 1 440 Lei

Comparare

Sticlă pliantă Dynafit Flask 500ml

98 Lei (15.31 %) 83 Lei

Comparare

Sticlă pliantă Dynafit Flask 350ml

88 Lei (14.77 %) 75 Lei

Comparare

Încălțăminte de alergat pentru bărbați The North Face Vectiv Eminus

678 Lei (42.48 %) de la 390 Lei

Comparare

780 Lei (25 %) 585 Lei

Comparare

Grătar pe brichete de lemn CasusGrill Gril ecologic

52 Lei

Comparare

Încălțăminte de alergat pentru femei The North Face Vectiv Exploris 2 Futurelight

798 Lei (34.96 %) 519 Lei

Comparare