Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Somnul în hamac-libertate, confort, aventură

Trebuie să fi observat că de ceva timp a existat un boom în industria hamacurilor fără precedent pe Instagram. Unii îl atârnă de un palmier, alții lângă piscina din grădină, alții de pe el privesc cerul nopții în excursii.

Fotografiile în hamac emană întotdeauna pace, libertate, o experiență minunată. Chiar și termenul de „leagăn” a încetat să fie suficient de atractiv, numit acum pur și simplu „ hamac ”. În plus față de a face fotografii de artă cu hashtagul #hammocklife, puteți face și o excursie săptămânală sau o excursie anuală în întreaga lume cu acest lucru. Tot ce trebuie să faceți este să achiziționați o prelată împotriva ploii ,ceva cu ceea ce să vă încălziți, și o plasă de țânțari împotriva insectelor . Deci, să aruncăm o privire.

Cu ani în urmă, am început să experimentez o alternativă la somnul într-un cort uneori incomod dormind sub o prelată într-un sac biuvac . Am fost îngrijorat în principal de respirabilitatea redusă a cortului în vară și de greutatea acestuia. Când dormiți pe o saltea atunci aveți parte de umezeală și disconfort. Un prieten mi-a spus atunci că a văzut oameni dormind undeva într-un hamac, doar am râs.

Hamacul este pentru grădină sau plajă, cum poate adormi cineva în el?! La urma urmei, poziția în hamac este ca a unui covrig! Cumva s-a întâmplat și atunci că am achiziționat un hamac și am început să mă obișnuiesc cu ideea că pot să schimb un cort de 3 kg cu un hamac de 250 g. Asta a fost în zilele dinaintea boom-ului business-ului cu hamaca - nimeni nu le prea vindea,iar lucrurile din străinătate erau scumpe și a trebuit să mă descurc singur. Acum este o jucărie, online veți găsi de la hamacuri până la prelate .

Te gândești să cumperi un hamac?

Iată câteva motive pentru care merită încercat:

 • viteza construcției
 • fără efect de seră respirabilitatea maximă
 • ușor de ales locul de campare
 • poate fi exploatat în pădure fără teama de amenzi
 • greutate minimalista (usor de obtinut sub 1 kg)
 • nu vă limitează contactul cu natura din jur
 • leagăn pentru noapte bună ca de la mama :-)

Te-am ademenit? Sa incepem...

Ajungem încet la ceea ce aveți nevoie. Hamacul este o alegere individuală și este bine să mergi pas cu pas și să afli treptat de ceea ce ai nevoie. Primul lucru necesar este hamacul în sine. Aici veți fi interesaţi de parametri precum greutatea, dimensiunea și prețul . O alegere bună este un material din nylon mai durabil, cu o fibră de aproximativ 70D și o dimensiune de 300 x 150 cm, unde puteți obține sub greutatea de 400 g și un preț în jur de 100RON.

Un alt lucru necesar sunt curelele . Dacă nu știți să faceți noduri și aveți finanțele necesare, nu ezitați să cumpărați un set de curele pentru hamac direct de la producător. Pentru cercetași, alternativa este o buclă plană mai ieftină de lungimea dorită, cu o capacitate de încărcare conform figurii. Cântăresc 90 kg, folosesc două frânghii de 5 m cu o capacitate de încărcare de 150 kg, mă costă până la 25RON.

Acordați atenție și tipului de nod utilizat. Curelele de la producător sunt conectate fie la carabiniere, fie la un alt sistem cu eliberare rapidă. Dacă înnozi și te întinzi în hamac, nodul se va strânge și dimineața este posibil să ai o mică problemă cu degajarea. Este bine să înveți așa numitul nod „Siberian hitch”, care este pur și simplu o buclă cu posibilitatea dezlegării fulger.

Instrucțiunile pentru nodul siberian pot fi găsite în acest videoclip în limba engleză:

 

L-ai cumpărat? Acum tot ce trebuie să faci este să ieși pe câmp, să găsești doi copaci și să încerci hamacul.

 1. Începeți prin selectarea copacilor la distanță de 5-6 m, astfel încât să existe suficientă frânghie între capătul hamacului și copac.
 2. Înfășurați copacii cu o buclă , utilizați bucla învățată mai sus, se va strânge în jurul copacului și nu va aluneca în jos.
 3. Legați hamacul de capetele libere cu același nod. Vrei ca frânghia hamacului să prindă cu un plan de aproximativ 30 ° . Nu întindeți complet hamacul în linie „---” sau nu îl lăsați slab în formă de „U”. Capătul în care veți avea capul ar trebui să fie în mod ideal mai aproape de trunchi.
 4. Culcă-te și bucură-te de sentimentul victoriei .

Și acum vom regla detaliile

Ce se întâmplă dacă nu te legăni doar în grădină, dar vrei să dormi într-o călătorie? Și dacă începe să plouă? Sau în Indonezia? Când traversezi fiordurile norvegiene, o excursie în pădurea de iarnă?
Peste tot există deficiențe în setul de bază al hamacelor și al sacilor de dormit, care va trebui rezolvat.

Poziția de dormit

Primul truc este poziția de somn. Simțiți-vă liber să stați în hamac și să vă legănați, așa cum puteți vedea că face această fată din fotografia de la National Geographic:

Dar odată ce vrei să dormi, trebuie să te întinzi corect în hamac:

 • Nu vă întindeți exact de-a lungul axei dintre frânghii, vă va distruge spatele.
 • Rotiți 15-45 ° în lateral. Aruncă-ți picioarele spre stânga, iar capul spre dreapta.
 • Când este utilizat corect, hamacul se va nivela și își va înfășura marginile în jurul tău.
 • Învață să dormi cu capul pe tivul lateral și nu ai nevoie de o pernă.

Aceasta este baza, învățați-o sau chiar mai bine, extindeți-o dormind pe șolduri, spate și abdomen, iar repertoriul dvs. va fi complet! (PS.: Da, functioneaza!)

Sindromul fundului rece

Veți simți imediat un lucru în hamac. Odată ce se răcește puțin și suflă văntul, vei simți acest lucru la spate. Dar să descompunem problema. A dormi într-un hamac este puțin mai rece decât a dormi într-un cort. Cu siguranță nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa de ventilație, pe care o veți aprecia vara. Toamna și, în general, în zilele mai reci, este bine să țineți cont de acest lucru și să alegeți un sac de dormit mai călduros.

Cu toate acestea, deoarece sacul de dormit este comprimat sub spate și își pierde practic proprietățile de izolare în acest loc, trebuie să vorbim despre o izolație suplimentară. Vă poate salva literalmente dosul! :)


O saltea de spumă obișnuită plasată într-un hamac va fi suficient. Unele plase au un buzunar special pentru acest lucru, ceea ce este un lucru bun, pentru că nu pot dormi pe o saltea într-un hamac și mă trezesc întotdeauna când salteaua este la pământ și eu cub de gheață. Aceasta este o soluție potrivită doar pentru unii excursioniști.

De asemenea, este suficient să preveniți fluxul de aer sub hamac - acest lucru este rezolvat prin izolarea sub plasă. Poate fi un underquilt (un astfel de sac de dormit deschis pentru agățarea sub un hamac), dar este scump, greu și voluminos. Eu am găsit varianta potrivită pentru mine și atârn o bucată de fleece sub hamac.

Nu trebuie să tăiați un hanorac Polar din această cauză, ajunge o pătură obișnuită și 4 cleme. Lățimea ar trebui să fie puțin mai mare decât hamacul și lungimea până la metru pentru al pune peste spate (pentru cele mai mari este bine să îngustați capetele pentru a copia forma hamacului). Cu această invenție, prindeți aerul în hamac și preveniți răcirea neplăcută. Nu este atât de greu sau scump, iar pătura poate fi folosită în continuare ca pătură. Pentru mine, această soluție funcționează până în toamnă.

Vine ploaia

O altă „bucurie” este când trebuie să plouă. Apoi, este necesar să luați cu voi prelata. Sigur, este bine să o aveți întotdeauna de siguranță. Vă recomand pânza cu o margine mai lungă de 3 - 3,5 m, , astfel încât să obțineți un acoperiș puțin mai lung, aruncați o privire la această prelată de la Ferrino, de exemplu . Prelata este întinsă peste hamac, iar vârfurile libere sunt ancorate la sol.

Dacă bate un vânt puternic, este posibil ca bețele să nu fie suficiente și este bine să legați rădăcinile sub suprafață. Sau luați cu voi cuie de cort clasice. Nu puneți pânza prea sus, rețineți că hamacul se va lăsa și ploaia ar putea stropi de la sol în vizuina voastră. Pentru a nu lăsa apa să picure pe frânghii până la plasă, este bine să legați câteva funii, ceea ce va duce excesul de apă la picurare.

(Ne)Prieteni miriapozi

La tropice, va fi necesar să se țină la distanță țânțarii intruzivi și alte specii de gângănii. Fie am avut noroc și nu m-a înțepat nimic, fie am scos un repelent și am fost liniștit toată noaptea. Insectele din pădurea tropicală pot fi mai intruzive, iar localnicii știu bine de ce dorm în plasele de țânțari. Astfel de plase sunt făcute și pentru hamace și este bine să le alegeți pe cele cu protecție la 360 °. Țânțarul poate mușca prin țesătură și dacă aveți o plasă de țânțari doar deasupra capului, tot vor încerca să vă piște în partea de jos.

Cum se economisește greutatea în doi?

Deci, să trecem la concluzii. Puțini dintre noi călătoresc singuri și cară hamacuri, frânghii de două ori, pânza este aproape egală cu greutatea unui cort mai mic cu două locuri. Putem dormi doi într-un hamac? Sau cum să economisești la greutate? Sigur, există hamace duble concepute pentru doi, dar acestea sunt comode pentru un pui de somn după prânz. Nu vă așteptați ca doi adulți să doarmă confortabil într-un hamac. Din păcate, acest lucru nu funcționează. Și dacă vreunul dintre voi reușește vrem să știm și noi cum?!

Cu toate acestea, există o modalitate de a dormi unul lângă altul, astfel încât să puteți împacheta doar o prelată și o coardă în rucsac. Vei întinde coarda între copacii largi și te vei juca cu nodurile. În acest scop, folosesc corzi suedeze RunLock, dar este suficient ca și capetele hamacelor să fie la lățimea trunchiului.

Acest lucru va crea puțin spațiu suplimentar pentru dvs. și chiar dacă atingeți hamacurile, puteți dormi destul de bine. Posibilitatea este de a pune un hamac mai sus și celălalt mai jos, dar este nevoie de puțină abilitate și încă nu am ajuns acolo.

Nu așteptați și mergeți într-o nouă călătorie cu hamacul de această dată

Viața este scurtă, așa că de ce să nu te legeni puțin? Te poți obișnui, nu îți va face rău la spate și vei trăi o mulțime de experiențe frumoase. Nu voi schimba pentru nimic în lume hamacul în Octombrie, când trece o turmă de cerbi și simți că întinzi mâna și îi poți mângâia. Nici măcar somnul la marginea pădurii, unde poți vedea cerul nopții și dimineața poți privi răsăritul cu un singur ochi. Este minunat, experiențe greu de comparat cu orice.

Surse: arhiva autorului, theultimatehang.com, NationalGeographic.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

Cum să scăpați de mirosul urât din încălțăminte

Sfaturi

Mirosul urât din pantofi. Frumos subiect. Nu miroase bine, nu vrei să vorbești despre el, nu evocă sentimente plăcute. Unii oameni au de-a face cu el în fiecare zi, alții sunt surprinși de mirosul urât doar rareori. Combateți-l împreună cu noi!

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.