Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Dormitul într-un hamac - libertate, ușurință și experiențe frumoase

Cu siguranță ați observat că de ceva timp, pe Instagram, a apărut o ”explozie” de hamacuri fără precedent. Unii îl atârnă de un palmier, unii lângă piscina din curte, alții, din hamac - privesc cerul nopții.

Fotografiile emană întotdeauna bunăstare, libertate și o experiență minunată. Pe lângă pozele cu hashtagul #hammocklife, puteți face și o excursie săptămânală sau o călătorie anuală în jurul lumii cu acest accesoriu. Tot ce trebuie să faceți este să ajustați copertina împotriva ploii și a soarelui sau o plasă împotriva insectelor. Deci, să aruncăm o privire.

Cu ani în urmă, am început să experimentez o alternativă la somnul în cort, uneori incomod, dormind într-un bivuac. Am fost deranjat în special de aerisirea redusă a cortului pe timp de vară și de greutatea acestuia, iar în cazul dormitului pe saltea - umezeala și disconfortul. Un prieten mi-a spus atunci că a văzut oameni dormind undeva într-un hamac, doar am râs.

Hamacul este potrivit pentru grădină sau plajă, cum poate adormi cineva în el?! La urma urmei, persoana stă în el strâns ca un covrig! Cumva s-a întâmplat pe atunci că am ajuns să dețin un hamac și am început să mă gândesc cum să schimb un cort de 3 kg pe un hamac de 250g. Asta s-a întâmplat în perioada de dinaintea ”exploziei” business cu hamacuri - nu era foarte vândut, lucrurile din străinătate erau scumpe și a trebuit să mă descurc singur. Acum este un joc, în e-shop puteți găsi de la hamacuri până la prelate.

Vă gândiți să achiziționați un hamac?

Iată câteva motive pentru care merită încercat:

  • construirea rapidă a adăpostului
  • fără efect de seră - respirabilitatea maximă
  • ușor de ales un loc
  • greutate minimă (sub 1kg)
  • nu vă limitează contactul cu natura care vă înconjoară
  • legănare de ”noapte bună” ca a mamei :-)

Ești interesat? Sa incepem...

Ajungem la ceea, de ce aveți nevoie. Relaxarea în hamac este o chestiune individuală și este bine s-o ei pas cu pas și să afli treptat de ce mai ai nevoie. Primul lucru necesar este hamacul în sine. Aici veți fi interesați de parametri precum greutatea, dimensiunea și prețul. O alegere bună este un material din nailon mai durabil, cu o fibră de aproximativ 70D și o dimensiune de 300 x 150 cm, unde greutatea este sub 400g, iar prețul până la 390 RON.

Un alt lucru necesar sunt corzile pentru agățat. Dacă nu știi să faci noduri și ai finanțele necesare, nu ezita să cumperi un sistem de prindere pentru hamac direct de la producător. Pentru cercetași, alternativa este o buclă mai ieftină de lungimea dorită, cu o capacitate de încărcare conform greutății corpului. Eu, de exemplu, cântăresc 90 kg și folosesc două bucle de 5m cu o capacitate de încărcare de 150 kg, mă costă până la 50 RON.

Acordați atenție și tipului de nod utilizat. Sistemele de prindere de la producător sunt conectate fie la carabiniere, fie la un alt sistem cu eliberare rapidă. Este bine să înveți "Siberian hitch", care reprezintă pur și simplu o buclă cu posibilitatea dezlegării rapide.

Instrucțiunile pentru „Siberian hitch” pot fi găsite în acest videoclip în limba engleză:

 

L-ai cumpărat? Acum tot ce trebuie să faci este să ieși afară, să găsești doi copaci și să încerci hamacul.

  1. Începeți prin selectarea copacilor la o distanță de 5-6 m, astfel încât să fie o lungime suficientă a coardei între capătul hamacului și copac.
  2. Legați coarda în jurul copacilor, folosiți modul de înnodare pe care l-ați învățat mai sus, se va strânge în jurul copacului și nu va aluneca.
  3. Legați hamacul de capetele libere cu același tip de nod. Astfel încât, sistemul de prindere a hamacului să aibă un plan de aproximativ 30 °. Nu întindeți complet hamacul „---” sau nu-l lăsați slab în formă de „U”. Partea în care veți sta cu capul, ar trebui să fie în mod ideal mai aproape de trunchiul copacului.
  4. Culcă-te și bucură-te de sentimentul victoriei.

Iar acum, să punem la punct niște detalii

Ce ar fi dacă nu vrei să te legeni doar în grădină, dar vrei să dormi și în timpul călătoriei? Și dacă începe să plouă? Sau în Indonezia? Când traversezi fiordurile norvegiene, sau o excursie în pădurea de iarnă?
Peste tot vor exista deficiențe în setul de bază de hamace sau saci de dormit, care vor trebui rezolvate.

Poziția de somn

Primul truc este poziția de dormit. Simțiți-vă liber să stați în hamac și să vă legănați, așa cum puteți vedea în fotografia de la National Geographic:

Dar, odată ce te duci la culcare, trebuie să te întinzi corect în hamac:

  • Nu vă întindeți exact de-a lungul axei dintre corzi, vă va afecta spatele.
  • Culcați-vă 15-45° în lateral. Picioarele spre stânga, iar capul spre dreapta.
  • Dacă este utilizat corect, hamacul se va îndrepta și se va ajusta bine în jurul tău.
  • Învață să dormi cu capul pe tivul lateral și nu vei avea nevoie de pernă.

Sindromul spatelui rece

 Un lucru îl veți simți imediat în hamac. Odată ce se răcește puțin și suflă vântul, veți simți frigul la spate. Să dormi într-un hamac este puțin mai rece decât să dormi într-un cort. Cu siguranță nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa ventilației, pe care o veți aprecia vara. Toamna și, în general, în zilele mai reci, este bine să țineți cont de acest lucru și să alegeți un sac de dormit mai bine izolat.

Cu toate acestea, deoarece sacul de dormit este presat sub spate și își pierde practic proprietățile de izolare în acest loc, trebuie să folosiți o izolație suplimentară. Vă poate salva literalmente spatele!


O soluție eficientă poate fi slateaua obișnuită din spumă. Unele hamacuri, au un buzunar special pentru acest lucru, ceea ce este un lucru bun, pentru că eu, spre exemplu, nu pot dormi pe o saltea în hamac și mă trezesc întotdeauna când salteaua este la pământ și spatele mi-e rece. Această soluție este potrivită doar pentru unele persoane.

De asemenea, este suficient să preveniți fluxul de aer sub hamac - acest lucru este rezolvat prin izolație dedesupt. Poate fi un underquilt (un fel de sac de dormit deschis, care poate fi agățat sub hamac), dar este scump, greu și voluminos. Eu am găsit o altă  modalitate - să atârn o bucată de pânză de lână sub hamac.

Nu trebuie să tăiați un hanorac din Polartec din această cauză, este suficient o pătură obișnuită și 4 cleme. Lățimea ar trebui să fie puțin mai mare decât a hamacului și lungimea până la metru, pentru al pune peste spate (pentru păturile mai mari, este bine să îngustați capetele pentru a copia forma hamacului). Cu această invenție, păstrați aerul în hamac și preveniți răcirea neplăcută. Nu este atât de greu sau scump, iar pătura poate fi folosită în continuare ca pătură. Pentru mine, această soluție funcționează până în toamnă.

Vine ploaia

O altă "bucurie" este atunci când se presupune că va ploua. Atunci trebuie să împachetezi o prelată. Bineînțeles, este întotdeauna bine să ai una la tine, pentru orice eventualitate. Vă recomand o prelată mai lungă de 3 - 3,5 m, dar o puteți întinde și pe diagonală  pentru a obține un baldachin puțin mai lung, vezi de exemplu această prelată de la Ferrino. Prelata este întinsă peste hamac, iar capetele libere sunt ancorate în pământ.

În cazul unui vânt puternic, este posibil ca bețele cu care ați ancorat prelata să nu fie suficiente și este o idee bună să legați cordelinele de rădăcinile de pe suprafața pământului. Sau luați cu voi niște cuie obișnuite pentru cort. Nu puneți prelata prea sus, gândiți-vă că hamacul se va lăsa și că ploaia ar putea bate din lateral peste dumneavoastră. Pentru ca apa să nu se scurgă pe cordeline și să ajungă în hamac, este o idee bună să legați câteva corzi de cordelineă pentru a permite scurgerea excesului de apă.

(Ne)Prieteni cu șase picioare

În zonele tropice, va trebui să țineți la distanță țânțarii enervanți și alte insecte. În cazul meu, uneori aveam noroc și nu veneu insectele pe mine, de altfel, scoteam repelentul și puteam dormi liniștit toată noaptea. Insectele din pădurea tropicală pot fi mai ”intruzive”, iar localnicii știu de ce dorm în plase de țânțari. Astfel de plase sunt făcute și pentru hamacuri și este bine să le alegeți pe cele cu protecție de 360°. Țânțarii pot înțepa și prin țesătură, iar dacă aveți doar o plasă de țânțari deasupra capului, aceștia vor încerca să vă atace dedesubt.

Cum să reduci greutatea în jumătate?

Iată-ne ajunși la final. Puțini dintre noi merg singuri în drumeții, iar transportul a două hamacuri, a corzilor și a unei prelate este aproape egal cu greutatea unui cort mai mic pentru două persoane. Putem dormi doi într-un hamac? Sau, cum să reduci greutatea? Desigur, există hamace duble, pentru două persoane, dar acestea sunt bune doar pentru somnul de după prânz. Nu vă bazați pe faptul că doi adulți vor dormi confortabil într-un hamac. Din păcate, nu funcționează așa.

 

Cu toate acestea, există o modalitate de a dormi unul lângă altul, astfel încât să puteți pune în rucsac doar o singură prelată și un set de agățat hamacul. Întinzi și legi corzile de doi copaci. Eu folosesc frânghiile suedeze RunLock pentru acest lucru, dar funcționează și cu cele clasice, doar asigurați-vă că colțurile unui capăt a hamacului sunt distanțate atât cât lățimea trunchiului unui copac.

Acest lucru creează un pic de spațiu suplimentar și, chiar dacă vă veți atinge în hamac, veți putea avea un somn decent. O altă opțiune este de a pune un hamac mai sus și celălalt mai jos, dar asta necesită un pic de îndemânare și nu am reușit încă să o fac.

Nu așteptați și mergeți la o altă drumeție cu hamacul

Viața e scurtă, așa că de ce să nu te legeni puțin? Te poți obișnui, nu te va durea spatele și vei avea parte de multe experiențe plăcute. Nu mă mai satur de hamacuri în octombrie, când trec turme de căprioare și simți că poți să le mângâi. Sau să dormi la marginea pădurii, unde poți să vezi cerul nopții și să privești răsăritul cu un singur ochi dimineața. Este o experiență minunată, greu de egalat.

Surse: arhiva autorului, theultimatehang.com, NationalGeographic.com

Cum se alege o saltea pentru fitness și una pentru yoga?

Sfaturi

Diferențele dintre saltelele de exerciții pot fi mari.O saltea de exerciții bine aleasă nu numai că va face mai plăcut momentul în care vă ocupați de condiția fizică, dar va asigura și o mișcare sigură. Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o astfel de saltea?

8 pași pentru a avea grijă de cortul tău în timpul și după sezon

Sfaturi

Era timpul să împachetăm cortul și să ne întoarcem din natură înapoi la casele noastre. Pentru ca cortul dvs. să pornească din nou la drum spre noi aventuri și să îl păstrați în formă maximă, oferiți-i un pic de grijă.

Materiale reciclate în lumea outdoor

Sfaturi

În unele cazuri, activitățile în aer liber pot necesita un echipament intensiv. Dar putem fi mai responsabili atunci când alegem echipamente noi. Să aruncăm o privire la ce sunt materialele reciclate și sustenabile. Care sunt avantajele lor. Și cât de benefice sunt de fapt.

Selectăm pentru dvs.

Balansoar suspendat Hamaka.eu Cushion

438 Lei (1.6 %) 431 Lei

Comparare

Balansoar suspendat Hamaka.eu Brazilian

398 Lei (1.76 %) 391 Lei

Comparare

Balansoar suspendat Hamaka.eu Lounge

598 Lei

Comparare