Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Povestea cărăușului din Tatra - Hanwag Sole People

Mersul pe jos este cea mai naturală mișcare pentru oameni. Dar pentru unii mersul pe jos este mult mai mult decât o simplă mișcare. Este începutul unei noi aventuri, explorare și depășire a propriilor limite sau urmărirea unei pasiuni. Vino să te lași inspirat și să pornești în propria ta călătorie de aventură.

Deci, cine sunt Hanwag Sole People? Sunt oameni din întreaga lume, dar care își urmăresc obiectivele în pantofii Hanwag, iar poveștile lor de aventură, de depășire a obstacolelor și de autodepășire sunt cele care îi pot inspira și pe alții să facă primul pas și să pornească în propria călătorie.

 

Unul dintre oamenii Hanwag Sole People este, de asemenea, slovacul Štefan Bačkor. Štefan a crescut în Poprad, la poalele Munților Tatra, în apropiere de granița cu Polonia. Mama sa era alpinistă și îl ducea în munți. De atunci, munții au fost viața lui.

Poteca care duce spre vârfurile stâncoase ale Munților Tatra este abruptă. Ștefan cară un cadru de lemn făcut în casă, încărcat cu un butoi de bere și mai mulți saci cu sticle și alte provizii. El cară peste 80 de kg în spate. Destinația sa de astăzi este Zbojnická chata, la o altitudine de 1960 m. Štefan este unul dintre cei peste 60 de cărăuși din Tatra care aprovizionează cabanele montane din cei mai mici munți din lume. Și o fac în același mod în care o făceau acum 200 de ani.

Istoria cărăușilor din Tatra datează din secolul al XIX-lea, când drumețiile au început să câștige popularitate și au fost construite primele cabane de munte în munți. Unii localnici au început să lucreze cu normă întreagă ca și cărăuși - similar cu șerpașii din Himalaya. Și până în ziua de azi, cărăușii din Tatra sunt indispensabili pentru cabanele montane din cel mai vechi parc național din Slovacia. Nu există telecabine sau drumuri care să ducă aici.

 

"Când eram tineri, o făceam pentru a ne exersa mușchii, pentru a ne testa limitele și pentru a impresiona fetele", spune Štefan cu o sclipire în ochi. Douăzeci de ani mai târziu, motivele sunt complet diferite.

"Pur și simplu, munca de cărăuș este bună pentru mintea ta. Nu este vorba doar de mușchi. Cea mai mare parte se află în mintea ta." Unii oameni meditează, alții practică yoga. Ștefan transportă provizii pe munte. El vede ceea ce pentru unii ar putea părea muncă de sclavagism ca pe o libertate totală și un mod foarte intens de a se apropia de natură

"Merită munca grea? Sunt sigur că merită. Nimic nu se compară cu o ceașcă de ceai fierbinte în mână și cu o companie bună pe care o întâlnești la cabană după ce te-ai luptat cu intemperiile ore întregi. Dacă vei uita vreodată ce este cu adevărat important în viață, aici îți vei aminti."

Acest scurt documentar de la Hanwag surprinde o zi din viața lui Stefan:

Patagonia - un brand sustenabil care se gândește la natură

Noutăți

Preferați brandurile de îmbrăcăminte sustenabilă? Cunoașteți marca Patagonia?

11 ani de aventură cu 4camping

Noutăți

4camping împlinește 11 ani! Alături de noi, priviți înapoi la anii de aventură pe care i-am trăit împreună.

Noutăți în bucătăria outdoor! Primus introduce un cartuș durabil!

Noutăți

Îți place să gătești ceva bun în drumeție și îți pasă de natura din jurul tău? Cu noul cartuș mai sustenabil de la Primus, amprenta ta eco poate fi din nou puțin mai mică!

Selectăm pentru dvs.

Încălțăminte turistică bărbați Hanwag Nazcat GTX

1 427 Lei (29.92 %) 1 000 Lei

Comparat

1 427 Lei (26.63 %) de la 1 047 Lei

Comparat

Încălțăminte bărbați Hanwag Alverstone II GTX

1 631 Lei (26.92 %) de la 1 192 Lei

Comparat

Încălțăminte bărbați Hanwag Alaska GTX

1 733 Lei (26.2 %) de la 1 279 Lei

Comparat

Încălțăminte bărbați Hanwag Tatra II Wide GTX

1 569 Lei (25.24 %) de la 1 173 Lei

Comparat

79 Lei

Comparat

Ceară pentru impregnare Hanwag Shoe Wax

46 Lei

Comparat