Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Salewa Responsive technology: Echipamente care întorc energia

Țesătură inteligentă care returnează energia către corp - Responsive. Această tehnologie unică de la Salewa va fi introdusă în următoarele linii.


Cuprins

Condițiile de iarnă severă impun cerințe specifice pentru echipamentul, îmbrăcămintea și încălțămintea outdoor. Materialele de calitate și manopera precisă stau la baza unui echipament fiabil. Cu toate acestea, marca Salewa a mers și mai departe în dezvoltarea sa. A lansat Responsive, o tehnologie revoluționară de țesătură inteligentă care returnează energia înapoi în corp. Cum funcționează mai exact?

 

Energia din interiorul pământului

Imaginați-vă fața sudică a unui munte care stochează energia de la soare și apoi o eliberează încet. Exact așa funcționează țesătura inteligentă cu tehnologie Responsive, care utilizează proprietățile fizice ale mineralelor termoactive naturale. Corpul uman emite radiații infraroșii (energie), pe care aceste minerale le pot absorbi, stoca și radia treptat înapoi în corp. Corpul nostru primește astfel o doză reciclată de energie care altfel ar scăpa.

Img.: Cercetările au arătat că țesătura cu tehnologie Responsive ajută la îmbunătățirea termoregulării, a performanței și a recuperării musculare prin stimularea circulației sanguine și a oxigenării sângelui.

 

Marca italiană Salewa a fost fondată de Josef Liebhart la 8 iulie 1935. Cu toate acestea, vulturul se regăsește în logo-ul acesteia din 1979, când a fost ales ca simbol al calității și al gamei largi de produse sub aripile unei corporații internaționale. Astăzi, Salewa este unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru activități montane solicitante. Oferă încălțăminte outdoor, corturi, saci bivuac. Cu toate acestea, chiar la început, în timpul anilor de război, Salewa s-a concentrat în principal pe producția de produse din piele și textile. Foarte curând a dezvoltat primul său rucsac cu construcție din tuburi de oțel, dar cel mai mare interes a fost pentru bețele sale de schi.

În 1955, Salewa a decis să susțină o expediție dificilă în Anzi, arătând clar care este segmentul pieței de outdoor care o interesa cel mai mult. De atunci, a fost și continuă să fie văzută ca o marcă de sporturi montane care stabilește tendințe, lucru pe care l-a confirmat în 1962 prin dezvoltarea primilor colțari de alpinism din aliaj, complet ajustabili. Punctul culminant al eforturilor Salewa de a acoperi întregul segment de piață al echipamentelor outdoor pentru activități montane solicitante a venit în 1978, odată cu extinderea gamei de produse pentru a include îmbrăcăminte funcțională.

Rezistență și recuperare mai bune

În timpul activității fizice, energia reciclată de tehnologia Responsive pătrunde adânc în țesutul muscular. Aceasta favorizează dilatarea capilarelor și stimulează circulația sângelui. Acest proces biologic natural duce la o mai bună termoreglare, la o mai bună oxigenare a țesuturilor și a mușchilor și la o utilizare mai eficientă a oxigenului. Cercetările au arătat că îmbrăcămintea cu tehnologie Responsive îi ajută pe sportivi să mențină niveluri mai scăzute de lactat, săruri ale acidului lactic, care se produce în mușchi ca urmare a exercițiilor anaerobe de intensitate ridicată sau a exercițiilor cu oxigenare insuficientă a mușchilor. Țesăturile cu tehnologie Responsive permit astfel o mai bună performanță fizică, rezistență și concentrare.

Mineralele termoactive își joacă rolul și în faza de repaus. Radiațiile infraroșii susțin microcirculația și oferă o senzație de confort și căldură mai mare. De asemenea, reduce oboseala musculară și accelerează regenerarea.

Img.: Salewa Responsive Technology utilizează proprietățile fizice ale mineralelor termoactive naturale care pot absorbi și emite radiații infraroșii.

 

Video - Salewa | Responsive Technology | Interview with Simon Gietl

 

Produsele cu tehnologie Responsive

Tehnologia Responsive este utilizată în gamele de produse AlpineWool® Responsive, Tirol Wool® Responsive, Durastretch Responsive and Powertex Responsive. De asemenea, este adăugată ca strat suplimentar de izolație termică în gecile cu membrană de iarnă sau în pantalonii softshell, ca căptușeală interioară în sacii de dormit, cum ar fi Diadem sau Rozes, sau în branțurile modelelor de încalțăminte de iarnă Salewa MTN Trainer 2 Winter GTX.

 

Salewa Cristallo Warm Merino Responsive Women´s Long Sleeve Baselayer

 

Rolle Polarlite Responsive Men´s Jacket

Tricoul hibrid călduros pentru femei este primul strat ideal pentru sporturi intense pe vreme rece. Țesătura specială tricotată din 78% lână merino și 22% poliamidă cu tehnologie Responsive oferă combinația ideală de confort, izolare termică, uscare rapidă și proprietățile funcționale ale tehnologiei Responsive. Cu certificare de sustenabilitate bluesign.

Jachetă fleece ușoară, rezistentă la vânt și respirabilă pentru bărbați, potrivită ca strat intermediar sau exterior pentru speed-hiking și alte sporturi montane cu ritm rapid. Datorită tehnologiei Responsive, jacheta ajută la o termoreglare corectă și promovează performanța.

Img.: Salewa Responsive Technology utilizează proprietățile fizice ale mineralelor termoactive naturale care pot absorbi și emite radiații infraroșii.

 

 

Cum se utilizează îmbrăcămintea cu tehnologia Responsive?

 

  • Timpul ideal de purtare pentru a maximiza efectele este de șase ore sau mai mult și este o idee bună să îl puneți cu cel puțin 30 de minute înainte de activitatea fizică. După douăzeci de minute de activitate, mineralele vor începe să emită radiații infraroșii către corp.
  • Radiațiile infraroșii nu au efecte nocive asupra sănătății și nu afectează funcționarea aparatelor electronice (ceasuri, telefoane, dispozitive de localizare a avalanșelor, stimulatoare cardiace).
  • Nu contează dacă stratul Responsive se află direct pe piele sau ca un al doilea sau al treilea strat.
  • Cu cât suprafața corporală acoperită de hainele cu tehnologie Responsive este mai mare, cu atât efectul este mai mare. Mai multe straturi, pe de altă parte, nu multiplică efectul.

 

Ce este radiația infraroșie?

Toate organismele de pe planetă sunt expuse la diferite tipuri de radiații electromagnetice de pe Pământ și de la Soare. Efectele acestora variază de la benefice la dăunătoare. Tehnologia Responsive utilizează proprietățile fizice ale mineralelor termoactive naturale și funcționează pe principiul radiațiilor infraroșii cu unde lungi. Radiația infraroșie este o componentă a radiației electromagnetice cu o lungime de undă mai mare decât cea a luminii vizibile, dar mai mică decât cea a radiațiilor cu microunde. Radiația infraroșie este emisă de toate obiectele de pe planetă, inclusiv de corpul uman. Deși este invizibilă pentru ochiul uman, oamenii percep radiația infraroșie ca pe o căldură radiantă blândă care pătrunde în straturile superioare ale pielii. Aceasta a fost folosită de secole pentru efectele sale benefice. Evoluția tehnologiei a făcut posibilă utilizarea radiațiilor infraroșii pure cu unde lungi (FIR înseamnă far infra red) în scopuri terapeutice. Saunele cu infraroșu, de exemplu, sunt populare, dar noi posibilități sunt oferite și de lămpile cu infraroșu sau de hainele îmbogățite cu minerale termoactive care emit radiații infraroșii.

Img.: Cercetările au arătat că țesătura cu tehnologie Responsive ajută la îmbunătățirea termoregulării, a performanței și a recuperării musculare prin stimularea circulației sângelui și a oxigenării.

 

Cum sunt confecționate hainele cu tehnologia Responsive?

Particulele active sunt adăugate la un granulat (numit masterbatch), care este utilizat în producția de țesături sintetice pentru a adăuga culoare și proprietăți funcționale specifice țesăturii. Astfel se creează o fibră sintetică foarte funcțională care poate fi combinată cu alte materiale pentru a produce țesături hibride unice pentru activități outdoor.

Mineralele termoactive sunt o parte integrantă  a îmbrăcămintei și nu se spală de pe material în timp. Sunt utilizate diferite amestecuri de minerale cu efecte diferite, dar compoziția exactă este protejată de un brevet. Mineralele conțin elemente naturale, cum ar fi magneziu, calciu, titan, sodiu, aluminiu, siliciu, germaniu, zirconiu și altele.

Img.: Salewa Responsive Technology folosește proprietățile fizice ale mineralelor termoactive naturale care pot absorbi și emite radiații infraroșii.

 

Link-uri utile

 

Autor: Salewa

Sursă: salewa.com

Selectăm pentru dvs.

1 400 Lei (40.21 %) de la 837 Lei

Comparare

1 400 Lei (39.93 %) de la 841 Lei

Comparare

962 Lei (18.61 %) 783 Lei

Comparare

1 395 Lei (11.4 %) 1 236 Lei

Comparare

780 Lei (11.9 %) 687 Lei

Comparare

698 Lei (10.6 %) 624 Lei

Comparare