Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Sacii de dormit Mountain Equipment Helium

În acest articol veți găsi toate detaliile despre excepționalul sac de dormit Helium pe care îl puteți cumpăra de la noi.

Un somn de calitate este esențial

Un somn de bună calitate este una dintre cerințele de bază pentru o recuperare completă după fiecare ascensiune. Sacul de dormit de puf HELIUM este impermeabil, rezistent la vânt și respirabil. Veți fi izolat termic și veți dormi confortabil datorită construcției sofisticate și a celor mai bune materiale. În plus, aveți o garanție de 10 ani.

HELIUM 20

Helium 20 este materialul pe care îl vei găsi pe exteriorul sacului de dormit. Este compresibil, robust și rezistent la vânt. Țesătura densă din fibre oferă rezistență ridicată la vânt, pierderi de căldură și rupere.

 • ușor (34 g/m2)
 • respirabilitate ridicată
 • rezistența la vânt

PLĂCUT LA ATINGERE

Materialul interior Supersoft 30 este ales pentru greutatea sa redusă, respirabilitatea ridicată, durabilitatea excepțională și senzația plăcută la atingere.

 • greutate redusă (49g/m2)
 • respirabilitate ridicată
 • durabilitate

PENE DE RAȚĂ

În sacul de dormit veți găsi pene care sunt curățate delicat cu apă, fără tratament chimic. Acest lucru distruge acarienii și mediul de viață al acestora, ceea ce este apreciat de persoanele care suferă de alergii. Penele își păstrează grăsimea și loftul important, iar sacul este ușor de împachetat, cu o izolație ridicată și greutate redusă.

 • rată minimă de umplere 700+ cuin
 • raport puf 90:10
 • durată de viață lungă

 

De ce sunt sacii de dormit Mountain Equipment ușori și călduroși?

Sacii de dormit Mountain Equipment sunt bine proiectați. Fiecare cameră conține o cantitate de puf calculată cu precizie pe gram pentru o greutate minimă și căldură maximă. Această abordare inovatoare "cameră cu cameră" a fost dezvoltată de Matt Fuller, care este singurul om în outdoor cu un doctorat în pene.

CONSTRUCȚIE SPECIALĂ DE IZOLARE 

Body-mapping, găsită în sacii de dormit Mountain Equipment, ia în considerare nevoile fiecărei părți a corpului în parte. Atât picioarele, cât și pieptul au nevoie de încălzire. De aceea, Matt Fuller a calculat și densitatea exactă a pufului din fiecare cameră, astfel încât toate părțile corpului să primească ceea ce au nevoie.

NU SCAPĂ NICI UN GRAM DE CĂLDURĂ

Datorită camerelor alfa, nici măcar un „gram” de căldură nu va scăpa din sacul de dormit. Camerele alfa în formă de trapeze și camerele conice minimizează pierderile de căldură prin cusături și mențin puful pe loc, prevenind migrarea între camere. Căldura pe care o obțineți va rămâne în sacul de dormit, datorită eliminării punților termice din cusăturile prin care scapă căldura și prin eliminarea punctelor oarbe pe unde poate ieși puful.

 

GLUGĂ 3D FĂRĂ NECESITATEA DE STRÂNGERE

Să intri într-un sac de dormit fără să strângi gluga și să menții căldura și la nivelul capului în același timp? Gluga este modelată pentru a vă proteja automat capul chiar și fără a  o regla. Cele 5 camere previn migrarea penelor, vă protejează capul de pierderea de căldură și vă oferă astfel un somn confortabil. Dacă aveți nevoie totuși să reglați gluga, nicio problemă. Forma cordonului vă permite să știți exact dacă trageți în jos partea de sus a glugii (șiret plat) sau partea de jos a glugii (șiret rotund).

PICIOARELE ÎN CĂLDURĂ

Picioarele trebuie să fie izolate cât mai bine posibil, deoarece au o circulație mai slabă a sângelui. Sacul de dormit urmărește forma picioarelor atunci când stați întins. Partea inferioară a sacului de dormit este conică, trapezoidală, iar zona degetelor este ridicată ca o aripioară de rechin. Datorită acestei forme ergonomice, nu comprimați camerele din zona picioarelor și nu pierdeți proprietățile izolatoare care vă mențin picioarele calde. Partea inferioară a sacului de dormit, alcătuită din cele mai călduroase camere în V, este atât de complexă încât este realizată separat și apoi cusută la sacul de dormit.

 • partea inferioară în formă trapezoidală
 • zonă inferioară din 4 camere
 • cele mai călduroase camere în V
 • formă de aripioară de rechin pentru un confort mai bun și căldură sporită
 • camerele de perimetru se suprapun peste cusături și locurile cu cele mai mari pierderi de căldură

Partea inferioară circulară întâlnită la alți saci de dormit nu urmărește forma picioarelor, iar comprimarea camerelor din zona degetelor de la picioare pierde izolația, ceea ce face ca răceala să ajungă la picioare chiar și într-un sac de dormit călduros.

PENE CARE ÎMPIEDICĂ TRECEREA UMEZELII

Puful din partea de jos a sacului de dormit și din glugă are o densitate mai mare. Comprimarea camerelor este eliminată, de asemenea, la contactul cu un perete umed al adăpostului în zăpadă sau cu umiditatea condensată din cort, densitatea mai mare a pufului împiedică umezeala să pătrundă mai adânc în cameră.

IZOLAȚIE BLOCATĂ

Pentru a preveni evacuarea forțată a aerului cald din sacul de dormit, acesta este dotat cu un guler interior 3D cu pene care umple spațiul din jurul umerilor și gâtului. Astfel, sacul de dormit ”blochează” căldura la interior. În guler densitatea penelor este mai mică pentru a se modela excelent pe forma umerilor și a gâtului. Prinderea se face cu ajutorul capselor magnetice care pot fi manevrate cu ușurință cu o singură mână.

IZOLAREA ZONELOR SLABE

Regula de bază este să fiți la căldură, iar cea mai slabă zonă a sacului de dormit este fermoarul. Pentru a nu apărea pierderi de căldură în zona fermoarului, de-a lungul întregului fermoar este plasată o inserție triunghiulară de protecție umplută cu pene și material sintetic care se adaptează pe forma corpului. Materialul sintetic împiedică mișcarea penelor și în același timp izolează chiar și când este ud. Nici măcar umezeala care trece prin fermoar nu minimalizează confortul termic și proprietățile de izolare.

SAC DE DORMIT ÎNGHEȚAT PE DINAFARĂ? UN SEMN BUN!

Materialul sacului de dormit are o respirabilitate excelentă, care asigură evaporarea umezelii corporale. Pe de altă parte, materialul impermeabil menține umezeala la exterior. Înghețarea sacului de dormit la exterior este dovada că sacul de dormit funcționează corespunzător - umezeala se evaporă, iar d-voastră veți sta la căldură și uscat. Datorită acestui lucru sacul de dormit își păstrează proprietățile izolatoare și în timpul expedițiilor de câteva săptămâni.

CĂLDURA URCĂ ÎN SUS

Izolarea mai bună a punctelor slabe, cum ar fi fermoarul și cusăturile laterale, se rezolvă simplu. Fermoarul și cusăturile laterale sunt mutate în jumătatea inferioară. Sacul de dormit este astfel mai „umflat” iar fermoarul este ascuns în partea de jos. Căldura se deplasează în sus și întrucât cusăturile laterale și fermoarul sunt în partea de jos, căldura aproape că nu scapă prin ele.

FERMOAR CARE NU SE DESCHIDE SINGUR

În sacul de dormit Mountain Equipment nu veți avea parte de o deschidere nedorită a fermoarului, deoarece acesta este dotat cu un element de protecție. Cu o singură tragere se eliberează piedica și veți putea desface fermoarul cu ușurință.

FERMOARUL FUNCȚIONEAZĂ ȘI DUPĂ ÎNGHEȚ

Pentru o închidere confortabilă, fără probleme este utilizat un fermoar de calitate de la YKK. Acest fermoar de calitate funcționează și la temperaturi de sub 0 grade, motiv pentru care vă puteți baza pe el în orice condiții.

CE ESTE TEMPERATURA UNUI ”SOMN PLĂCUT”?

Mountain Equipment utilizează unitatea de ”somn plăcut” care a fost măsurată în timpul utilizării în condiții reale. Testarea conform standardelor EN nu ține cont de condițiile reale, precum vântul și umiditatea, deci valorile EN sunt orientative.

HUSĂ IMPERMEABILĂ

Nu va trebui să vă faceți griji nici măcar pe vreme ploioasă sau la traversarea unui rău. Sacul are o husă impermeabilă de compresie, care menține sacul uscat.

 

Garanție a satisfacției

Știm că dormitul în aer liber poate fi o experiență frumoasă sau un coșmar. Similar, sacii de dormit Mountain Equipment nu sunt ieftini, motiv pentru care cei care se hotărăsc să cumpere un sac de dormit din pene de la Mountain Equipment vor avea parte de satisfacție maximă, datorită experienței de peste 55 de ani, a numeroaselor expediții și cercetării proprii.

 • durată de viață - garanție de 10 ani pentru defecte de fabricație
 • parametrii penelor - DOWN COEX
 • temperatură de confort pentru un somn plăcut - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • servis - reparații post-garanție, curățare și impregnare

GARANȚIE 10 ANI

Indiferent de destinație, fie că mergeți lângă un lac sau pe muntele Everest, mereu trebuie să aveți echipamentul necesar. Mountain Equipment are încredere în produsele sale și nu se teme să garanteze pentru ele. Pe baza celor 55 de ani de testare și experiență, Mountain Equipment oferă o garanție de 10 ani pentru defectele de fabricație a sacilor de dormit. Dacă descoperiți un defect din fabrică, vom repara sacul de dormit, schimba sau returna banii.

SERVIS DE LUNGĂ DURATĂ

Oricine se ferește de situațiile care duc la ruperea sau uzura sacului de dormit. Este o experiență neplăcută, însă și în aceste situații vom repara sacul de dormit Mountain Equipment în cel mai apropiat sediu de servis. De obicei repararea durează în jur de 14 zile, iar sacul de dormit este returnat complet funcțional.

„DOWN CODEX“ – GARANȚIA CALITĂȚII PENELOR

Down Codex este controlul originii penelor, calității lor, abordarea ecologică și etică. În fiecare an fermele de unde Mountain Equipment cumpără pene sunt controlate de organizația independentă elvețiană IDFL, pentru a îndeplini cea mai înaltă calitate. Mountain Equipment utilizează pentru produsele sale pene de cea mai înaltă calitate, iar d-voastră aveți șansa să verificați informația. Fiecare producător de pene are un cod specific sub care puteți urmări originea penelor și parametrii acestora. De exemplu, atunci când întâlniți unitatea 800+ cuin este menționată valoarea minimă garantată, însă de obicei este mai mare cu 50 sau 100 cuin. Același lucru este valabil și pentru puf.

 

Garanție extinsă Yate

Informații suplimentare despre produs

Întreținere și sfaturi practice Zulu

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi Outwell Encounter Collection

Informații suplimentare despre produs

Colecția Outwell Encounter Collection 2021 prezintă corturi compacte cu greutate redusă, alegere ideală pentru relaxare pe timp scurt în mediul natural sau pentru a merge cu cortul în weekend. Proiectarea tehnică excelentă, designul reușit și materialul Outtex® 3000 Select de calitate, protejează în mod fiabil de intemperii. Colecția cuprinde un total de 10 corturi, dintre care poate alege, cu siguranță oricine, indiferent că sunteți cuplu tânăr, familie sau grup de prieteni.