Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Sacii de dormit Mountain Equipment Firelite

În acest articol veți găsi toate detaliile despre sacul de dormit Firelite pe care îl puteți cumpăra de la noi.

Sac de dormit de puf, superușor, de trei sezoane Mountain Equipment, cu o greutate de 770 g în care puteți dormi bine chiar și la -9 ° C. Un partener excelent pentru cei care au nevoie să economisească greutatea și volumul echipamentului într-o drumeție solicitantă, fără a face compromisuri.

Nici un gram în plus

În drumeții, fiecare gram și fiecare centimetru contează, dar în același timp trebuie să te poți baza suficient pe echipamentul pe care îl ai. Sacul de dormit FIRELITE cântărește 770 g, este rezistent la vânt, este durabil și, de asemenea, vine cu o garanție de 10 ani pentru căldura ambalată.

Plasmă ușoară

Una dintre cele mai ușoare țesături din lume, folosită în combinație cu pene. Materialul este fabricat în Japonia din fibre de înaltă rezistență de poliamidă și este țesut special pentru a obține o rezistență de până la 2 ori mai mare decât cea a materialelor similare. Potrivit pentru toți alpiniștii pentru care greutatea este esențială.

 • Extrem de ușor (26 g/m2)
 • Foarte respirabil (10 D)
 • Rezistent la rupere

Puf de gâscă

Sacul de dormit este umplut cu puf de gâscă rusesc, care este cu grijă curățat cu apă, fără tratament chimic. Acest lucru distruge acarienii și mediul de viață al acestora, ceea ce va fi apreciat de persoanele care suferă de alergii. Penele își păstrează grăsimea importantă și loftul, permit o ambalare compactă, izolează foarte bine și sunt ușoare.

 • 469 g puf și pene de gâscă
 • Uplutură minimă 800+ cuin
 • Raportul puf 90:10
 • Durată lungă de viață

De ce sunt sacii de dormit Mountain Equipment ușori și călduroși?

Sacii de dormit Mountain Equipment sunt excepțional de sofisticați. Fiecare cameră conține o cantitate de puf calculată cu precizie pe gram pentru o greutate minimă și căldură maximă. Această abordare inovatoare "cameră cu cameră" a fost dezvoltată de Matt Fuller, care este singurul om din domeniul outdoor cu un doctorat în pene.

Căldură excepțională prin design

Body-mapping, care se găsește în sacii de dormit Mountain Equipment, ține cont de nevoile fiecărei părți a corpului în parte. De altfel, trebuie să încălzească atât picioarele, cât și pieptul. De aceea, Matt Fuller a calculat și densitatea exactă a pufului din fiecare cameră, astfel încât toate părțile corpului să primească ceea ce au nevoie.

Nu scapă nici măcar un gram de căldură

Datorită camerelor alfa, nici un gram de căldură nu scapă din sacul de dormit. Camerele alfa de formă trapezoidală și camerele oblice reduc la minimum pierderile de căldură prin cusături și mențin puful la locul lui, fără migrație în interiorul camerelor. Căldura pe care o încălziți rămâne în sacul de dormit prin eliminarea punților termice din cusături prin care se scurge căldura și prin eliminarea punctelor oarbe prin care au scăpat penele.

Glugă 3D fără necesitatea de strângere

Să intri într-un sac de dormit fără să tragi gluga în jos și să îți ții capul cald în același timp? Gluga este modelată pentru a vă proteja automat capul chiar și fără strângere. Cele 7 camere împiedică deplasarea penelor și vă protejează capul de pierderea de căldură, oferindu-vă astfel un somn confortabil. Dacă totuși aveți nevoie să strângeți gluga, nicio problemă. Forma șiretului vă permite să știți exact dacă ajustați partea de sus a glugii (șiret plat) sau partea de jos a glugii (șiret rotund).

Încălzirea picioarelor

Picioarele trebuie să fie izolate cât mai bine posibil, deoarece circulația sângelui este mai scăzută. Sacul de dormit urmărește forma inferioară a picioarelor. Partea inferioară a sacului de dormit este conică, trapezoidală, iar zona degetelor este ridicată ca o aripioară de rechin. Datorită acestei forme ergonomice, nu comprimați camerele din zona picioarelor și nu pierdeți proprietățile izolatoare care vă mențin picioarele calde. Partea inferioară a sacului de dormit, alcătuită din cele mai călduroase camere în V, este atât de complexă încât este realizată separat și apoi cusută la sacul de dormit.

 • ormă trapezoidală în partea inferioară
 • parte inferioară cu 4 camere
 • cele mai bune camere în formă de V
 • formă de aripioară de rechin pentru un confort și o căldură sporite
 • camerele de perimetru se suprapun peste cusături și locurile cu cele mai mari pierderi de căldură

Partea de jos arcuită, întâlnită la alți saci de dormit, nu urmărește forma picioarelor, iar comprimarea camerelor din zona degetelor de la picioare pierde izolația, ceea ce face ca picioarele să fie reci chiar și într-un sac de dormit călduros.

Pene care împiedică trecerea umezelii

Penele din partea de jos a sacului de dormit și din glugă au o densitate de umplere mai mare, ceea ce împiedică pătrunderea umezelii mai adânc în camere. Veți aprecia acest lucru în cauzul dormitului sub zăpadă, în contact cu o stâncă umedă sau când se condensează umezeala în cort.

Izolație asigurată

Pentru a preveni împingerea aerului cald în afara sacului de dormit, există un guler din puf 3D în interior pentru a umple spațiul din jurul umerilor și gâtului. În acest fel, sacul de dormit este "închis" și vă rămâne cald în interior. Gulerul are o densitate mai mică de puf pentru a-l modela exact pe umerii și gâtul utilizatorului. Totul se fixează cu capsele magnetice pe care le puteți închide și deschide intuitiv cu o singură mână.

Alpine Fit

Croiala ergonomică se potrivește mai bine corpului dumneavoastră și vă încălzește mai bine. Sacul de dormit vă "îmbrățișează" și, deoarece nu există circulație de aer, sacul de dormit se încălzește mai repede. De asemenea, croiala ergonomică reduce greutatea sacului de dormit și crește confortul termic.

Firele stretch EXL

Firele elastice EXL sunt folosite pe interiorul sacului de dormit pentru a vă "îmbrățișa" mai bine. Prin eliminarea circulației aerului în sacul de dormit, se obțin proprietăți de izolare mai bune și crește confortul termic fără a adăuga greutate.

Eliminarea punctului slab

Cheia este să vă fie cald, iar cel mai slab punct al sacilor de dormit este fermoarul. Pentru a preveni pierderea de căldură prin fermoar, o bandă triunghiulară de-a lungul întregului fermoar este umplută cu pene și materiale sintetice care aderă la sacul de dormit. Materialul sintetic împiedică penele să se deplaseze de-a lungul benzii și izolează chiar și atunci când este umed. Astfel, chiar și o eventuală umezeală care trece prin fermoar nu privează sacul de dormit de căldura și proprietățile sale izolatoare.

Sac de dormit înghețat pe exterior? Semn bun!

Materialul sacului de dormit are o respirabilitate excelentă, ceea ce asigură evaporarea umidității corpului. La rândul său, materialul impermeabil va ține umezeala afară. Așadar, un sac de dormit înghețat pe exterior este o dovadă că sacul de dormit funcționează corect - umiditatea nu este prinsă în interior, iar dumneavoastră rămâneți cald și uscat. Ca urmare, sacul de dormit își păstrează toate proprietățile izolatoare chiar și atunci când vă aflați într-o expediție de mai multe săptămâni.

 Căldura urcă în sus

O mai bună izolare a punctelor slabe, cum ar fi fermoarul și cusăturile laterale, este rezolvată simplu. Fermoarul și cusăturile laterale sunt mutate în jumătatea inferioară. Acest lucru face ca sacul de dormit să fie mai "umflat", iar fermoarul să fie ascuns în partea de jos. Căldura urcă în sus și, din moment ce cusăturile laterale și fermoarul sunt în partea de jos, căldura nu scapă prin ele. 

Un fermoar care nu se desface singur

În sacul de dormit Mountain Equipment, nu veți avea senzația neplăcută de a vă trezi noaptea cu fermoarul slăbit, deoarece fermoarul are o încuietoare și nu se va deschide singur. Printr-o simplă tragere eliberați blocatorul și puteți desface fermoarul sacului de dormit atunci când doriți.

Fermoarul funcționează chiar și după înghețare

Pentru o închidere confortabilă și fără probleme, se folosește un fermoar de înaltă calitate de la YKK. Acest fermoar funcționează fără probleme chiar și pe vreme geroasă și vă puteți baza pe el în orice moment.

Care este temperatura unui "somn bun"?

Mountain Equipment utilizează valoarea "Somn Bun„ pe care a măsurat-o în condiții reale de utilizare. Testările conform standardelor EN nu ia în considerare condițiile reale, cum ar fi vântul și umiditatea, astfel încât valorile EN sunt orientative.

Husă impermeabilă

Nu vă faceți griji pe ploaie sau atunci când traversați râul. Sacul de dormit include o husă de compresie impermeabilă pentru a-l menține uscat chiar și în condiții de umiditate.

Garantăm satisfacție

Știm că dormitul în aer liber poate fi atât o experiență plăcută, cât și un coșmar. La fel și sacii de dormit Mountain Equipment, nu sunt ieftini, motiv pentru care oricine decide să cumpere un sac de dormit din puf, Mountain Equipment garantează, prin 55 de ani de experiență, sute de expediții și propriile noastre cercetări științifice, că va fi mulțumit.

 • durabilitate- garanție de 10 ani împotriva defectelor de fabricație
 • parametrii penelor - DOWN CODEX 
 • temperatură confortabilă pentru un somn bun - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • service - reparații post-garanție, curățare și impregnare

10 ani garanție

Fie că mergeți la lac, pe Matterhorn sau pe Muntele Everest, trebuie să vă bazați pe echipamentul dumneavoastră. Cei de la Mountain Equipment au încredere în produsele lor și nu se tem să le susțină. Pe baza a 55 de ani de experiență și testare, Mountain Equipment oferă o garanție de 10 ani împotriva defectelor de fabricație a sacului de dormit. Dacă descoperiți un defect de fabricație, vă vom repara, înlocui sau rambursa banii fără nicio îndoială.

Garanția unui somn bun

Nu v-a fost destul de cald? Asta nu este o problemă. Puteți încerca sacul de dormit în termen de până la 30 de zile de la achiziție și, dacă nu este suficient de căduros, pur și simplu îl returnați și îl schimbați cu un model superior. În acest fel, veți avea un sac de dormit în care veți putea dormi ca un rege fără griji. Doar veniți în termen de 30 de zile, aduceți sacul de dormit nedeteriorat, plătiți diferența pentru modelul superior și luați sacul de dormit mai călduros.

 

 

Service în timp

Toată lumea încearcă să evite o situație în care își rupe sau își deteriorează sacul de dormit. Acest lucru este neplăcut și, în acest caz, Mountain Equipment vă va repara sacul de dormit la cel mai apropiat service, din München. În mod normal, reparația durează până la 14 zile, iar sacul de dormit vă va fi returnat complet funcțional.

„DOWN CODEX“ – Garanție de calitate a penelor

Down Codex este controlul originii penelor, a calității acestora, a abordării etice și ecologice. În fiecare an, fermele de la care Mountain Equipment achiziționează pene sunt inspectate de organizația independentă elvețiană IDFL pentru a se asigura că acestea îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. Mountain Equipment utilizează pene de cea mai bună calitate în produsele sale și aveți posibilitatea de a verifica acest lucru. Fiecare produs din pene are un cod pentru a urmări originea penelor și caracteristicile acestora. Prin urmare, atunci când este listată o valoare de 800+ cuin, aceasta este valoarea minimă și garantată, de cele mai multe ori aceasta va fi cu 50 până la 100cuin mai mare. Același lucru este valabil și pentru raportul de puf.