Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Nu mă interesează reducerile și promoțiile, vreau să ascund bara.

Sacii de dormit Mountain Equipment Classic

În acest articol veți găsi toate detaliile despre sacul de dormit Classic, pe care îl puteți achiziționa pe site-ul nostru.

Baza este un somn bun

Un somn bun este una dintre cerințele de bază pentru o regenerare completă în timpul drumețiilor la munte. Sacii de dormit CLASSIC au materiale superioare foarte rezistente, motiv pentru care sunt ideali pentru utilizare frecventă. Greutatea redusă economisește multă energie în timpul drumețiilor. Bucurați-vă de un somn confortabil, la căldură chiar și în condiții cu temperaturi sub 0 grade datorită penelor și construcției excelente.

HELIUM 40

Helium 40 este materialul utilizat pentru exteriorul sacului de dormit. Este foarte rezistent, compact, robust și confortabil. Materialul RIPSTOP oferă rezistență sporită la vânt, rupere și împiedică pierderile de căldură.

 • ușor (50g/m2)
 • respirabilitate sporită
 • rezistență împotriva vântului

MOALE LA ATINGERE

Materialul interior Supersoft 30 este ales pentru greutatea sa redusă, respirabilitatea sporită, rezistența excelentă și senzația plăcută la atingere.

 • greutate redusă( 49 g/m2)
 • respirabilitate sporită
 • valabilitate

PENE DE RAȚĂ

Sacul de dormit este umplut cu pene, care sunt curățate delicat cu apă, fără tratamente chimice. Acest lucru distruge atât acarienii, cât și mediul de viață al acestora, lucru care este apreciat de persoanele ce suferă de alergii. Penele își păstrează nivelul propriu de grăsime și loftul, sunt compacte, foarte izolatoare și au o greutate redusă.

 • capacitate minimă de umplere 700+ cuin
 • raportul de puf 90:10
 • durabilitate sporită

De ce sacii de dormit Mountain Equipment sunt ușori și călduroși?

Sacii de dormit Mountain Equipment au o manoperă excepțională. Fiecare compartiment este umplut cu o cantitate atent calculată de pene pentru a oferi o greutate redusă și căldură sporită. Această metodă inovatoare "Cameră după cameră" a fost dezvoltată de Matt Fuller - singura persoană din industria outdoor cu un doctorat în cercetarea penelor.

CONSTRUCȚIE SPECIALĂ PENTRU CONFORT TERMIC MAXIM

Tehnologia body-mapping pe care o găsiți la sacii de dormit Mountain Equipment, ia în considerare nevoile fiecărei părți a corpului în parte. Membrele inferioare au nevoie de mai multă căldură decât pieptul. De aceea, Matt Fuller a calculat densitatea precisă de pene pentru fiecare compartiment, pentru ca fiecare parte a corpului să primească ce are nevoie.

ZERO PIERDERI DE CĂLDURĂ

Datorită compartimentelor speciale, căldura rămâne la interiorul sacului de dormit și încălzește optim. Compartimentele minimalizează pierderile de căldură din zona cusăturilor și mențin penele la locul lor, fără a se muta în alte compartimente.

GLUGĂ 3D, FĂRĂ NECESITATE DE AJUSTARE

Întindeți-vă în sacul de dormit și bucurați-vă de căldură în zona capului fără necesitatea ajustării glugii. Gluga este modelată special pentru a se adapta excelent la forma capului fără a fi necesară ajustarea. Cele 5 compartimente împiedică migrarea penelor, protejează capul împotriva pierderilor de căldură și garantează astfel un somn foarte plăcut. Dacă aveți nevoie să ajustați gluga, nu este nicio problemă. În funcție de forma șnurului veți ști exact dacă ajustați partea superioară (șnur plat) sau partea inferioară (șnur circular). 

PICIOARE CALDE

Este necesar să aveți picioarele izolate foarte bine, deoarece au o circulație rea a sângelui. Sacul de dormit copiază forma tălpilor în timpul somnului Partea inferioară a sacului de dormit are formă de trapez, iar zona vârfurilor este ridicată. Datorită formei ergonomice veți avea parte de suficient loc în zona picioarelor și o izolație excelentă, motiv pentru care picioarele vor fi calde. Partea inferioară a sacului de dormit din cele mai călduroase compartimente V este extrem de complicată, motiv pentru care este confecționată separat și apoi cusută de restul sacului de dormit.

 • parte inferioară cu formă de trapez
 • parte inferioară din 2 compartimente
 • compartimente V extrem de călduroase
 • formă tip aripioară de rechin pentru confort sporit și căldură maximă
 • compartimentele periferice acoperă cusăturile și zonele cu cele mai mari pierderi de căldură

Partea inferioară rotundă a altor modele de saci de dormit nu se adaptează la forma tălpilor și astfel se pierde rapid căldura, motiv pentru care vă este frig doar la picioare.

PENE CARE ÎMPIEDICĂ PĂTRUNDEREA UMEZELII

Penele din partea inferioară a sacului de dormit și din glugă au densitate sporită. Compresia compartimentelor este eliminată, motiv pentru care în timpul contactului cu pereții uzi sau cu umezeala condensată din cort, densitatea sporită a penilor împiedică pătrunderea umezelii în profunzimea compartimentelor.

IZOLAȚIE BLOCATĂ

Pentru a preveni evacuarea forțată a aerului cald din sacul de dormit, acesta este dotat cu un guler interior 3D cu pene care umple spațiul din jurul umerilor și gâtului. Astfel, sacul de dormit ”blochează” căldura la interior. În guler densitatea penelor este mai mică pentru a se modela excelent pe forma umerilor și a gâtului. Prinderea se face cu ajutorul capselor magnetice care pot fi manevrate cu ușurință cu o singură mână.

MOUNTAIN FIT

Croiala sacului de dormit este adaptată pentru dormitul la munte. În sacul de dormit veți încăpea cu o geacă de pene și în același timp nu veți avea spațiu inutil pe care va trebui să îl încălziți.

IZOLAREA ZONELOR SLABE

Regula de bază este să fiți la căldură, iar cea mai slabă zonă a sacului de dormit este fermoarul. Pentru a nu apărea pierderi de căldură în zona fermoarului, de-a lungul întregului fermoar este plasată o inserție triunghiulară de protecție umplută cu pene și material sintetic care se adaptează pe forma corpului. Materialul sintetic împiedică mișcarea penelor și în același timp izolează chiar și când este ud. Nici măcar umezeala care trece prin fermoar nu minimalizează confortul termic și proprietățile de izolare.

SAC DE DORMIT ÎNGHEȚAT PE DINAFARĂ? UN SEMN BUN!

Materialul sacului de dormit are o respirabilitate excelentă, care asigură evaporarea umezelii corporale. Pe de altă parte, materialul impermeabil menține umezeala la exterior. Înghețarea sacului de dormit la exterior este dovada că sacul de dormit funcționează corespunzător - umezeala se evaporă, iar d-voastră veți sta la căldură și uscat. Datorită acestui lucru sacul de dormit își păstrează proprietățile izolatoare și în timpul expedițiilor de câteva săptămâni.

CĂLDURA URCĂ ÎN SUS

Izolarea îmbunătățită a locurilor slabe, precum fermoarul și cusăturile laterale este rezolvată printr-o metodă simplă. Fermoarul și cusăturile laterale sunt mutate în jumătatea inferioară. Sacul de dormit este mai ”umflat”, iar fermoarul este ascuns în partea inferioară. Temperatura se ridică spre partea superioară, iar datorită faptului că fermoarul și cusăturile sunt în partea inferioară, căldura nu se pierde foarte repede.

FERMOAR CARE NU SE DESCHIDE SINGUR

În sacul de dormit Mountain Equipment nu veți avea parte de o deschidere nedorită a fermoarului, deoarece acesta este dotat cu un element de protecție. Cu o singură tragere se eliberează piedica și veți putea desface fermoarul cu ușurință.

FERMOARUL FUNCȚIONEAZĂ ȘI DUPĂ ÎNGHEȚ

Pentru o închidere confortabilă, fără probleme este utilizat un fermoar de calitate de la YKK. Acest fermoar de calitate funcționează și la temperaturi de sub 0 grade, motiv pentru care vă puteți baza pe el în orice condiții.

CE ESTE TEMPERATURA UNUI ”SOMN PLĂCUT”?

Mountain Equipment utilizează unitatea de ”somn plăcut” care a fost măsurată în timpul utilizării în condiții reale. Testarea conform standardelor EN nu ține cont de condițiile reale, precum vântul și umiditatea, deci valorile EN sunt orientative.

HUSĂ IMPERMEABILĂ

Nu va trebui să vă faceți griji nici măcar pe vreme ploioasă sau la traversarea unui rău. Sacul are o husă impermeabilă de compresie, care menține sacul uscat.

 

Garanție a satisfacției

Știm că dormitul în aer liber poate fi o experiență frumoasă sau un coșmar. Similar, sacii de dormit Mountain Equipment nu sunt ieftini, motiv pentru care cei care se hotărăsc să cumpere un sac de dormit din pene de la Mountain Equipment vor avea parte de satisfacție maximă, datorită experienței de peste 55 de ani, a numeroaselor expediții și cercetării proprii.

 • durată de viață - garanție de 10 ani pentru defecte de fabricație
 • parametrii penelor - DOWN COEX
 • temperatură de confort pentru un somn plăcut - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • servis - reparații post-garanție, curățare și impregnare

GARANȚIE 10 ANI

Indiferent de destinație, fie că mergeți lângă un lac sau pe muntele Everest, mereu trebuie să aveți echipamentul necesar. Mountain Equipment are încredere în produsele sale și nu se teme să garanteze pentru ele. Pe baza celor 55 de ani de testare și experiență, Mountain Equipment oferă o garanție de 10 ani pentru defectele de fabricație a sacilor de dormit. Dacă descoperiți un defect din fabrică, vom repara sacul de dormit, schimba sau returna banii.

SERVIS DE LUNGĂ DURATĂ

Oricine se ferește de situațiile care duc la ruperea sau uzura sacului de dormit. Este o experiență neplăcută, însă și în aceste situații vom repara sacul de dormit Mountain Equipment în cel mai apropiat sediu de servis. De obicei repararea durează în jur de 14 zile, iar sacul de dormit este returnat complet funcțional.

„DOWN CODEX“ – GARANȚIA CALITĂȚII PENELOR

Down Codex este controlul originii penelor, calității lor, abordarea ecologică și etică. În fiecare an fermele de unde Mountain Equipment cumpără pene sunt controlate de organizația independentă elvețiană IDFL, pentru a îndeplini cea mai înaltă calitate. Mountain Equipment utilizează pentru produsele sale pene de cea mai înaltă calitate, iar d-voastră aveți șansa să verificați informația. Fiecare producător de pene are un cod specific sub care puteți urmări originea penelor și parametrii acestora. De exemplu, atunci când întâlniți unitatea 800+ cuin este menționată valoarea minimă garantată, însă de obicei este mai mare cu 50 sau 100 cuin. Același lucru este valabil și pentru puf.

Garanție extinsă Yate

Informații suplimentare despre produs

Întreținere și sfaturi practice Zulu

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi Outwell Encounter Collection

Informații suplimentare despre produs

Colecția Outwell Encounter Collection 2021 prezintă corturi compacte cu greutate redusă, alegere ideală pentru relaxare pe timp scurt în mediul natural sau pentru a merge cu cortul în weekend. Proiectarea tehnică excelentă, designul reușit și materialul Outtex® 3000 Select de calitate, protejează în mod fiabil de intemperii. Colecția cuprinde un total de 10 corturi, dintre care poate alege, cu siguranță oricine, indiferent că sunteți cuplu tânăr, familie sau grup de prieteni.