Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Filtre de apă Sawyer

Sawyer este cel mai cunoscut printre firmele dedicate tehnologiei de filtrare a apei. Articolul menționează tehnologia, avantajele și dezavantajele filtrelor de apă și detaliile de utilizare.

sawyerrrr.jpg

De ce utilizăm filtrele de apă

Având în vedere popularitatea tot mai mare a locurilor exotice, filtrele de apă sunt un instrument popular de a purifica apa pentru a vă face vacanța mai ușoară.  În cazul călătoriilor în țările în curs de dezvoltare, considerația sa este despre toată lumea, dar filtrul de apă poate fi utilizat în zone mai puțin îndepărtate, destul de des poate fi util în țara noastră pentru un weekend sau de trek "exigent" în Scandinavia.

Conform statisticilor OMS, până la 80% din toate bolile provin din apă contaminată atunci când călătoresc. Potrivit informațiilor, fiecare al doilea călător este afectat de un anumit tip de boală. Ce defapt ne poate afecta? 

Cele mai frecvente riscuri pentru sănătate sunt infecțiile cauzate de organisme patogene - bacterii, virusuri și protozoare. Sursa principală de contaminare este de obicei excremente, fie umane, fie animale.

 

tip

germeni

mărimea

bacterie

E. coli, Salmonella (S. typhimurium), Cholera (Vibrio cholerae)

0,2 - 5 microni

viruși

Hepatitis A, Norwealk virus, Rotavirus, Poliovirus

0,02 - 0,2 microni

protozoare

 Amoeobiasis (Entamoeba histolyca), Giardia lamblia (Giardia intestinalis), Cryptosporidium (Cryptosporidum parvum)

 1 - 15 microni

 Sursa: Osmonics, Inc.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), efectul patogen al altor specii este doar ușor sau intră în corpul uman în primul rând cu alimentele.

Sawyerrr.jpg

Caracteristici ale organismelor patogene și ale impurităților

 • Bacterii: cu suficiente substanțe nutritive se înmulțesc foarte repede. Dacă intră în apă cu excremente, de exemplu, se pot împărți în mai puțin de 10 minute. Prin urmare, este necesar să eliminați toți germenii din apă.
 • Viruși: sunt paraziți mici, dar se pot multiplica doar în celulele vii, deoarece nu au propriul lor metabolism. Ele sunt adesea legate de particule nedizolvate și pot fi apoi eliminate cu ajutorul unor filtre cu pori mai mici de 0,2 microni. 

În Europa nu trebuie să ne facem griji pentru virușii din apă, deoarece aceștia nu pot supraviețui aici. În țările din lumea a treia, epidemiile izbucnesc ca urmare a canalizării precare. Singurii viruși cu potențial de a supraviețui în apă sunt hepatita (foarte rare) și polio (extrem de rare).Pentru informații despre situația din fiecare țară, contactați CDC sau consulatul țării.

 • Protozoare: sunt animale unicelulare care se dezvoltă în propriul chist până când găsesc o gazdă. Până la 4 ore sunt necesare pentru a perturba chisturile rezistente cu substanțe chimice, dar pot fi ușor filtrate din cauza dimensiunii lor.
 • Metale grele: adesea stabilindu-se în corpul uman, sunt necesare metode scumpe pentru a le scoate din apă.
 • Produse chimice - erbicide, pesticide, îngrășăminte:ele pot fi capturate cu carbon activat. Se găsește și în locuri unde nu ne-am aștepta complet - urme de DDT pot fi găsite chiar și în condiții alpine. Există studii privind posibila transmisie în apă evaporată și, ulterior, în precipitații.
 • Turbiditate, particule în suspensie: sunt compuși care plutesc în apă, care adesea servesc ca nutrienți pentru microorganisme. De obicei, nu prezintă un risc, dar agravează dezinfectarea apei. Mai ales în cazul substanțelor chimice ce se elimină sau cel puțin slăbește efectul de dezinfectare, de aceea este necesar să se filtreze în primul rând apa. Filtrele mecanice cauzează probleme de blocare.

Sawyer Tehnologia de tratare a apei:

Filtry Sawyer este mecanic. Filtrele mecanice lucrează la procesul de presurizare a apei printr-un sistem de tuburi în care murdăria și organismele sunt ușor prinse - la fel ca pe o sită. Filtrele mecanice din lumea exterioară sunt supuse următoarelor cerințe: cât mai mici pori - pentru a prinde bacterii mici la viruși, rezistență și durabilitate - pentru a împiedica sistemul de filtrare să crape atunci când este compactat, dimensiune compactă, metodă ușoară de pompare a apei. Cum s-a ocupat Sawyer de aceste cerințe?

Tehnologia de tratare și purificare a apei în sine se bazează pe metoda folosită în dializa renală. Astăzi, însă, filtrele Sawyer sunt atât de avansate încât nu pot fi folosite doar pentru dializă, deoarece ar scăpa și de particulele benefice. Ce face aceste filtre atât de familiare și utilizate pe scară largă?


Sursa: sawyer.com

Sistemul de filtrare este format din micro-tuburi în formă de U care permit apei să intre în miezul lor prin pori minusculi. Părțile nedorite sunt prinse la marginea tuburilor și curge apa decontaminată. Numărul ridicat de tuburi și suprafața specifică mare a filtrului (adică suprafața în raport cu greutatea) permit atingerea unei viteze de filtrare foarte mari.

Dimensiunea porilor este probabil cea mai importantă caracteristică a filtrelor de apă. Sawyer a dezvoltat și apoi a încorporat două tehnologii în utilizare.

 • PointONE™: mărimea porilor 0.1 microni (0.1 x10-6 m). Filtru ca urmare, se elimină cu eficiență log 7 (99.99999%) bacterii dăunătoare ca E. coli, Vibrio cholerae și Salmonella typhi (provoacă holeră și tifoid) și cu eficacitate 6 log - deci 99.9999 % toate protozoarele sunt Giardia și Cryptosporidium. Acesta atinge cel mai înalt nivel posibil de filtrare disponibil astăzi.
  • Apa filtrată prin echipament respectă standardele pentru apa potabilă și Republica Cehă și EU: (SOP 06.0.52, ČSN EN ISO 9308-1 și SOP 06.0.3, ČSN EN ISO 6222)
  • Echipamentul de filtrare îndeplinește cerințele EU din 2008/60/EC, 95/45/EC și  2008/84/EC

 

 • Point ZEROTWO™: mărimea porilor este 0.02 microni. Filtrele cu această tehnologie sunt singurul dispozitiv portabil de curățare care înlătură fizic și virușii. Filtrarea ajunge la> 5,5 jurnaluri (99,9997%), care depășește recomandările EPA și NSF.

Ambii sunt microni - Toate pachetele cu tehnologie sunt certificate - niciun por nu este mai mare decât 0,1 (sau 0,02) micron specificat.

sawyer.jpg

 

Aveți grijă când utilizați un filtru Sawyer:

La fel ca în cazul tuturor filtrelor mecanice, apa din filtru nu trebuie să înghețe. Acest lucru se datorează faptului că apa se extinde în timpul solidificării, afectând de obicei microtuburile. Datorită dimensiunilor mici ale porilor și tuburilor, nu se poate detecta nicio deteriorare. În timpul înghețului, se recomandă purtarea filtrului cel puțin până când este uscat perfect.

Nu este destinat să filtreze substanțele chimice sau metalele grele - trebuie evitate fluxurile mari în care aceste substanțe sunt expuse riscului.

Alte informații despre filtrele Sawyer:

 • Gustul apei

Filtrul elimină gustul cauzat de prezența bacteriilor, a murdăriei și a materiei verzi. Nu îndepărtează fierul, sulful sau alte substanțe chimice. Gustul poate fi îmbunătățit suplimentar cu ajutorul aditivilor. Filtrul trebuie curățat imediat după utilizare.


Filtrele Sawyer nu conțin cărbune. Dacă conțin carbon, ar fi dificil să se stabilească timpul potrivit și timpul de filtrare adecvat pentru o anumită sursă - este mai sigur pentru utilizator să găsească o altă sursă, evitând în mod ideal fluxurile mari.

 • Fluxul de apă filtrat

Debitul de apă este de 1,2 - 1,5 l / min pentru filtrul Mini până la 2 l / min pentru filtrul de strângere. Acestea sunt debitele peste standard comparativ cu concurenții. O încetinire a debitului indică blocarea filtrului. Seringa (livrată împreună cu filtrul) poate fi curățată cu ușurință prin spălare. Debitul este, de asemenea, afectat de altitudine - cu o altitudine mai mare, debitul încetinește.

 • Înghețuri

Dacă nu se poate spune cu certitudine că filtrul era uscat în momentul expunerii la îngheț, Sawyer recomandă înlocuirea filtrului. Se recomandă să purtați filtrul în apropierea corpului. Congelarea filtrului umed nu este acoperită de garanție.

 • Spălarea

Sawyer recomandă spălarea filtrelor după fiecare călătorie sau de mai multe ori în timpul călătoriilor lungi. Fibrele sunt foarte durabile, așa că nu trebuie să vă fie frică să împingeți seringa direct.

Selectăm pentru dvs.

270 Lei

Comparat

270 Lei (10 %) 243 Lei

Comparat

1 450 Lei (5.58 %) 1 369 Lei

Comparat

Discuri de cărbuni Lifesaver Liberty 3ks

118 Lei

Comparat