Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

ANSI/NEMA FL 1-2009

Începând cu 2010, Fenixlight fabrică toate modelele noi în conformitate cu standardul american ANSI/NEMA FL 1-2009. Acest lucru clarifică informațiile pentru clienți și facilitează navigarea prin gama de diferiți producători care enumeră, de asemenea, parametrii lanternelor în conformitate cu ANSI/NEMA FL 1. Fenix este unul dintre primii producători de lanterne cu LED din afara SUA care respectă în mod voluntar acest standard. Alți producători care utilizează acest standard sunt Streamlight, Maglite, Surefire, Energizer, Duracell, Black Diamond, Princeton și alții.

În conformitate cu standardul ANSI/NEMA FL 1, se măsoară următorii parametri:

 • flux luminos (lumeni)
 • intensitatea conului de lumină și raza de acțiune
 • durata de viață a bateriei
 • rezistență la impact
 • rezistență la apă

Diferențe în fluxul luminos indicat:

Pentru modelele vechi de lanterne fabricate înainte de 2010 (de exemplu, Fenix L2D), fluxul luminos a fost calculat în conformitate cu specificațiile furnizate de producătorul LED-ului. Cu toate acestea, la fiecare lanternă există o anumită pierdere în sistemul optic, iar performanța LED-ului este afectată și de încălzirea LED-ului. Prin urmare, de exemplu, fluxul luminos calculat pentru Fenix L2D a fost de 180 de lumeni, dar fluxul luminos măsurat în conformitate cu standardul ANSI FL 1 este de aproximativ 130 de lumeni. Prin urmare, valorile calculate raportate anterior pot să difere de valorile măsurate în conformitate cu standardul ANSI FL 1 cu până la aproximativ 30%. Acest lucru trebuie avut în vedere, de asemenea, atunci când se compară parametrii de la producători care nu utilizează standardul ANSI FL 1 și, prin urmare, pot oferi cifre cu peste 30% mai mari decât valorile măsurate în realitate în conformitate cu standardul ANSI.

Flux luminos

 • Fluxul luminos (lumeni) indică cantitatea totală de lumină produsă de lanternă. Acesta este măsurat într-un integrator sferic calibrat profesional. Valoarea este citită între 30 și 120 de secunde după ce lanterna este pornită.

Luminozitate

 • La distanțe de 2, 10 și 30 de metri, se utilizează un luxmetru calibrat pentru a măsura iluminarea în partea cea mai intensă a conului de lumină (de obicei centrul). Din această valoare se calculează apoi intensitatea conului de lumină, care este exprimată în SI candelă.

Raza de lumină

 • Raza de lumină este dată ca fiind distanța la care iluminarea scade la 0,25 lux. Aceasta este aproximativ intensitatea iluminării produse de luna plină pe un cer senin. Valoarea se citește între 30 și 120 de secunde după ce se aprinde lanterna.

Durata de viață a bateriei

 • Durata de viață a bateriei este dată de timpul necesar pentru ca puterea luminoasă să scadă la 10% din valoarea inițială, măsurată la 30 de secunde după pornire.

Rezistența la impact

 • Rezistența la impact indică înălțimea minimă de cădere pe o suprafață dură (cum ar fi betonul) care nu va deteriora lanternă. Corpul lanternei nu trebuie să prezinte fisuri și trebuie să fie complet funcțional. Înălțimea minimă de cădere pentru test este de 1 metru.

Rezistența la apă

Standardul ANSI FL 1 recunoaște următoarele tipuri de rezistență la apă:

 • Rezistent la stropire (IPX4) și la stropire intensă (IPX6)
 • Rezistență la imersiune de scurtă durată în apă (IPX7)
 • Rezistență la imersiune continuă în apă (IPX8)

 

 

Cum alegem mărimea corectă a încălțămintei?

Informații suplimentare despre produs

Garanție extinsă Yate

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi Outwell Encounter Collection

Informații suplimentare despre produs

Colecția de corturi Outwell Encounter Collection a anului 2020 prezintă corturi compacte cu greutate redusă, alegere ideală pentru relaxare pe timp scurt în mediul natural sau pentru a merge cu cortul în weekend. Proiectarea tehnică excelentă, designul reușit și materialul Outtex® 3000 Select de calitate, protejează în mod fiabil de intemperii. Colecția cuprinde un total de 10 corturi, dintre care poate alege, cu siguranță oricine, indiferent că sunteți cuplu tânăr, familie sau grup de prieteni.