Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Microfibra

Ce este microfibra în cazul sacilor de dormit și îmbrăcăminții?

Microfibra este o fibră sintetică subțire care este mult mai fină decât fibrele din majoritatea țesăturilor naturale. Strict vorbind, pentru a fi calificată drept microfibră, fibra trebuie să aibă un diametru mai mic de 10 micrometri. În comparație, un fir de păr uman are un diametru de aproximativ 70 de micrometri. Microfibrele sunt fabricate dintr-o varietate de polimeri, adesea din poliester, poliamidă (de exemplu, nailon), polipropilenă și altele.

 

De ce se folosește microfibra în sacii de dormit și în îmbrăcăminte?

Microfibra a devenit un material popular pentru saci de dormit și îmbrăcăminte, în principal datorită proprietăților sale unice, care oferă o serie de avantaje în aceste aplicații. Iată câteva motive pentru care microfibra este adesea folosită la sacii de dormit și la îmbrăcăminte:

  1. Moliciune și confort: Țesăturile din microfibră sunt foarte moi la atingere, făcând confortabilă îmbrăcămintea și sacii de dormit .
  2. Rezistență la umiditate: microfibrele îndepărtează rapid umezeala de pe corp, ajutând la menținerea pielii uscate. Acest lucru este deosebit de valoros pentru îmbrăcămintea sport și pentru situațiile în care trebuie să vă protejați împotriva umezelii, cum ar fi campingul.
  3. Respirabilitate: microfibrele permit o respirabilitate ridicată, asigurând că organismul rămâne răcoros și confortabil chiar și în timpul efortului.
  4. Izolație termică: sacii de dormit și jachetele din microfibre pot oferi o izolare termică excelentă. Fibrele fine rețin aerul în mod eficient, ceea ce le face un izolator foarte bun.
  5. Durabilitate și rezistență: țesăturile din microfibre sunt rezistente la rupere și uzură.
  6. Ușurință: materialele din microfibră sunt ușoare, ceea ce este avantajos pentru călătorii și activități în aer liber, unde fiecare gram contează.
  7. Întreținere ușoară: produsele din microfibre poti fi des spălate și uscate, și totuși își păstrează forma și proprietățile.
  8. Compresibilitate: sacii de dormit din microfibre pot fi comprimați într-un volum foarte compact, ceea ce îi face parteneri ideali pentru drumeții și călătorii.
  9. Rezistența la pete: Unele țesături din microfibre pot fi tratate pentru a le face mai rezistente la pete.

Din aceste motive, microfibra a devenit o alegere populară pentru mulți producători de saci de dormit, îmbrăcăminte și alte echipamente de exterior.

Care sunt avantajele și dezavantajele microfibrei în comparație cu alte materiale alternative, cum ar fi puful și fibrele goale?

Microfibra, puful și fibrele goale sunt toate materiale populare utilizate în sacii de dormit și alte echipamente outdoor, fiecare cu propriul set de avantaje și dezavantaje.

Alegerea materialului depinde de nevoile și cerințele specifice ale utilizatorului, cum ar fi condițiile climatice, greutatea, prețul și întreținerea.

Microfibra poate fi un bun compromis între confort, durabilitate și preț, în timp ce puful poate fi o alegere mai bună pentru condiții extreme, iar fibra goală poate fi preferabilă pentru condiții blânde și pentru un buget limitat.

 

Ce producători fac saci de dormit și îmbrăcăminte din microfibră? Ce denumiri comerciale au pentru acestea?

Mulți producători produc saci de dormit și îmbrăcăminte din microfibre sau din alte materiale sintetice care au proprietăți similare. Mulți producători folosesc, de asemenea, propriile denumiri comerciale pentru umpluturile sau țesăturile lor sintetice pentru a evidenția proprietățile sau tehnologiile lor unice.

Iată câteva exemple de producători cunoscuți și denumirile comerciale ale acestora pentru microfibre sau materiale sintetice:

 

PrimaLoft

- Aceasta este o marcă de material izolator folosită de multe companii. Este o alternativă sintetică la puf, care este ușoară, izolează și funcționează bine în condiții de umiditate.

 

Polartec

- Alpha, Power Dry, Power Stretch: Diferite țesături sintetice și izolații concepute pentru diferite condiții, de la absorbția umezelii la izolația pentru vreme rece.

 

The North Face

- Thermoball: Este o alternativă la puf, care are proprietăți izolatoare similare, dar care funcționează mai bine atunci când este umed.

 

Patagonia

- Capilene: Este o țesătură sintetică concepută pentru a elimina umezeala și este ideală pentru stratificarea hainelor.

 

Mountain Hardwear

- Thermal.Q: O umplutură izolatoare sintetică, concepută pentru a oferi o izolare excelentă în condiții de umiditate și uscăciune.

 

Marmot

- SpiraFil: O combinație de fibre mari, goale și fibre mici de poliester care asigură proprietăți termice bune și rezistență la compresie.

Acestea sunt doar câteva exemple, iar mulți alți producători au propriile versiuni de țesături și materiale de umplutură sintetice. Dacă vă interesează un anumit produs sau o anumită tehnologie, vă recomandăm să citiți specificațiile din fișa produsului, să consultați site-urile web ale producătorilor sau să contactați linia noastră de asistență pentru clienți.

Selectăm pentru dvs.

610 Lei (57.38 %) 260 Lei

Comparat

Sac de dormit pentru copii Boll Patrol Lite

375 Lei (21.33 %) de la 295 Lei

Comparat

438 Lei (54.34 %) 200 Lei

Comparat

438 Lei (54.34 %) 200 Lei

Comparat

438 Lei (54.34 %) 200 Lei

Comparat

660 Lei (22.58 %) 511 Lei

Comparat

660 Lei (22.58 %) 511 Lei

Comparat

939 Lei (15.02 %) 798 Lei

Comparat