Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Istoria și dezvoltarea sacilor de dormit Mountain Equipment

Dezvoltarea și fabricarea de îmbrăcăminte de expediție și saci de dormit a fost la baza brandului englez Mountain Equipment de peste 50 de ani. Primul sac de dormit din puf a fost produs în 1962, iar Mountain Equipment a fost una dintre primele mărci care a produs saci de dormit și îmbrăcăminte pentru expediții și alpiniști. Multe dintre ascensiunile de referință care au scris și scriu istoria alpinismului mondial au fost realizate în saci de dormit și îmbrăcăminte de la Mountain Eqiupment. Unele dintre cele mai importante au fost prima ascensiune a Everestului fără oxigen de către Reinhold Messner și Peter Habeler în 1978 și prima ascensiune a feței sudice a Annapurei în 1970, prima ascensiune a feței de sud-est a Everestului în 1975, ascensiunea în stil alpin a vârfului Broad Peak în 1975, prima ascensiune a feței sudice a Everestului în 1975 și prima ascensiune a feței sudice a Everestului în 1975 și prima ascensiune a feței sudice a Everestului în 1975. 1983, prima traversare fără sprijin a Antarcticii în 1993, prima ascensiune a feței nordice a Changabang în 1997, prima ascensiune a feței nordice a Chang Himal în 2009, traseul de perete mare "Arctic Monkeys" pe Insulele Baffin în 2010, ascensiunea lui Peter Hamor pe Lhotse în 2013 și nenumărate alte expediții.  Echipamentul Mountain Equipment a fost folosit pentru toate primele ascensiuni englezești pe opt mii de metri, peste 175 de expediții pe Everest și au fost vizitați ambii poli ai globului.

Funcționalitatea în cele mai dure condiții montane, durabilitatea, calitatea, designul curat, dezvoltarea bazată pe teste de laborator și feedback-ul din partea alpiniștilor, alpiniștilor și expedițiilor pentru care sunt concepute produsele noastre sunt valori pe care Mountain Equipment le onorează de peste 50 de ani. Mountain Equipment pune accentul în primul rând pe designul produselor și pe utilizarea celor mai potrivite materiale pentru a proteja utilizatorul în condiții montane dificile. De aceea, forma hanoracului, amplasarea buzunarelor, tăietura mânecilor, forma și parametrii camerei și utilizarea celor mai bune materiale de performanță și durabilitate, cum ar fi GORE-TEX Pro și Active, WINDSTOPER Soft Shell, POLARTEC Neoshell, POLARTEC Power Shield Pro, Schoeler, DRILITE, Goose Down 850+, Primaloft One, Helium 30 și 50, EXOLITE, YKK Aquaguard și multe alte materiale și tehnologii, reprezintă fundamentul designului fiecărui produs Mountain Equipment.

De-a lungul istoriei sale, marca Mountain Equipment a dezvoltat multe tehnologii, modele și materiale care sunt acum folosite de alți producători. Clienții cer în mod inevitabil aceste caracteristici atunci când selectează produsele. Acesta este motivul pentru care Mountain Equipment este compania preferată de sportivii profesioniști, ghizii montani, instructorii și alți utilizatori profesioniști sau pretențioși care au nevoie de cea mai mare funcționalitate, durabilitate și greutate redusă în condiții montane dificile. Încă de la început, dezvoltarea de succes a produselor Mountain Equipment a fost condusă de cățărători, alpiniști, exploratori polari și călători care au adus în procesul de dezvoltare cunoștințele lor din cele mai dificile ascensiuni în condiții extreme.

Până în prezent, punctul forte al Mountain Equipment este colaborarea și sfaturile oferite de alpiniști și cercetători de top. Dezvoltarea sacilor de dormit este o combinație între experiența din lumea reală și cercetarea și testarea în laborator. Departamentul de Reziliență a Materialelor și Cercetare în domeniul Îmbrăcămintei de la Universitatea din Leeds a fost un partener în dezvoltarea și proiectarea produselor noastre timp de peste 30 de ani, iar colaborarea la o serie de lucrări de cercetare de doctorat a produs rezultate care sunt încă aplicate în fabricarea sacilor de dormit de către mulți producători de astăzi, iar toate cele mai recente descoperiri sunt aplicate în noua colecție de saci de dormit pe care v-o prezentăm.

Introducerea propriilor branduri Zulu, Warg, MOOA

Despre branduri

La 4camping transferăm cunoștințele noastre către propria producție privată.

STANDARD 100 - OEKO-TEX

Despre branduri

Doriți să vă asigurați că nu cumpărați produse dăunătoare sănătății dumneavoastră? Asociația OEKO-TEX testează produsele pe baza celor mai stricte criterii!

Fairtrade

Despre branduri

Alege haine certificate Fairtrade și susține comerțul echitabil!