Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

Bluesign APPROVED

Bluesign este un standard de sustenabilitate recunoscut la nivel internațional, dezvoltat de un grup elvețian. Bluesign Technologies, care, în cuvintele sale, "urmărește parcursul tuturor produselor textile în procesul de producție și ajută la îmbunătățirea tuturor etapelor procesului de producție până la produsul finit". Bluesign este alcătuit dintr-o echipă de experți în domeniul chimic și textil, care supraveghează audituri și certificări riguroase ale fabricilor.

Bluesign lucrează pentru a elimina utilizarea substanțelor nocive în lanțul de producție textilă. Scopul lor este de a ajuta și de a ajusta procesele de producție pentru a limita impactul industriei textile asupra sănătății consumatorilor și a mediului. Prin urmare, întregul lanț de producție este auditat.

 

Obiectivele Bluesign pe puncte: 

  • reducerea consumului de apă, energie și substanțe chimice
  • îmbunătățirea sănătății și siguranței la locul de muncă și introducerea de elemente de siguranță în fabricile și uzinele de producție
  • producătorul ar trebui să îndeplinească standarde înalte de control al poluării
  • toate produsele certificate Bluesign trebuie să îndeplinească cerințe stricte de siguranță chimică

 

Eticheta Bluesign® PRODUCT poate fi utilizată numai de mărcile care s-au angajat să respecte abordarea bluesign® SYSTEM. Aceasta are ca scop asigurarea unei compoziții durabile a produsului de cel puțin 90% textile APROBATE bluesign® și 30% suplimente APROBATE bluesign®. Scopul este apoi de a ajunge la 100% componente aprobate BLUESIGN.

 

Surse: bluesign.com

Introducerea propriilor branduri Zulu, Warg, MOOA

Despre branduri

La 4camping transferăm cunoștințele noastre către propria producție privată.

STANDARD 100 - OEKO-TEX

Despre branduri

Doriți să vă asigurați că nu cumpărați produse dăunătoare sănătății dumneavoastră? Asociația OEKO-TEX testează produsele pe baza celor mai stricte criterii!

Fairtrade

Despre branduri

Alege haine certificate Fairtrade și susține comerțul echitabil!