Treci la categoria produselor Treceți la coș Treceți la navigare

❗️Lichidare de stoc la geci și pantaloni de iarnă, reduceri până la 60% ❗️

Sporten

Schiurile de fond SPORTEN oferă o gamă largă de modele, printre care fiecare își va găsi propriul model. Acestea sunt împărțite în categorii, în funcție de preferința schiorului de a schia pe sau în afara pistei amenajate, de natura cursei și de cerințele de performanță. Experiența și modernizarea constantă a producției de schi fond fac posibil ca în fiecare an să se facă un pas înainte, chiar dacă este vorba doar de schimbări pe care nu le observi la prima vedere. 

Rudolf Gabessam, un revizor din Fryšava, a adus primele schiuri din Styria, iar în 1892 din Finlanda. Adolf Slonek din Rokytno, un renumit maestru tâmplar, a început să producă schiuri conform modelului adus și astfel a început o tradiție de producție care continuă până în prezent. Ulterior, dezvoltarea producției de schiuri a început foarte repede. Nu numai pentru uz local. Munca bună a producătorilor din acea vreme a ajuns și în magazinele de articole sportive.

În 1950, la Praga a fost înființată Sport n.p., care a reunit producătorii de echipamente sportive. Deoarece clădirea din Nové Město na Moravě nu mai putea fi extinsă, s-a decis construirea unei noi fabrici în zona de lângă Pohledka. Forța de muncă inițială a fost de 36 de persoane. Baza gamei de producție a fost reprezentată de schiurile de schi fond în totalitate din frasin. Doar schiurile de fond de competiție au fost produse ca schiuri lipite.

În prezent, este în curs o extindere și o modernizare a întregii producții, care ar trebui să ducă la o producție aproape dublă și la o linie mai modernă.

Arătat mai mult

Boty 2022